Kolumbia laillistaa lääkekannabiksen

Kolumbia laillistaa lääkekannabiksen

Kesäkuun 1. päivä Kolumbian presidentti Juan Manuel Santos allekirjoitti kannabiksen lääke- ja tutkimuskäytön sallivan lain, ja uuden lain myötä Kolumbiasta tulee neljäs ja viimeisin Etelä-Amerikan maa joka on laillistanut lääkekannabiksen.

Kolumbia on tasaisesti höllentänyt huumelakejaan viime vuosikymmenten ajan, ja kolumbialaiset jo ovat pitkään saaneet pitää hallussaan pieniä määriä miltei mitä tahansa huumausainetta ilman rikossyytteen uhkaa – kongressin hyväksymän ”persoonallisuuden vapaan kehittämisen” perusteella. Lait jättävät kuitenkin paljon tulkinnanvaraa ja tämä on luonut myös epäselviä tilanteita ja hämmennystä.

Viime vuoden joulukuussa presidentti Santos allekirjoitti määräyksen lääkekäytön laillistamisesta jonka kongressi hyväksyi. Monet kolumbialaiset senaattorit haluaisivat laillistaa jopa kannabiksen viihdekäytönkin kokonaan. Presidentin mukaan muutokset huumausainelainsäädännössä “edustavat isoa edistysaskelta, joka laittaa Kolumbian sairauksia vastaan käytävän taistelun etujoukkoon”.

Lääkekäytön laillistaminen hyväksyttiin myös Kolumbian senaatissa äänin 37 – 19 mutta maan perustuslakituomioistuimen täytyy vielä virallistaa asia. Teoriassa tuomioistuin voi vielä kääntää presidentin määräyksen mutta tämä on erittäin epätodennäköistä.


Lähde: http://www.marijuana.com/blog/news/2016/06/colombia-becomes-latest-south-american-country-to-legalize-medical-marijuana/

Avainsanat: , , , , ,


Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

1
Jätä kommentti

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Asianomistaja Recent comment authors
  Subscribe  
uusin vanhin eniten tykkäyksiä
Ilmoita
Asianomistaja
Vieras
Asianomistaja

Jälleen hyviä uutisia ja kannabiksen vapautuminen maailmalla sen kuin vain jatkuu! Tosin onhan se kovin merkillistä että Kolumbian senaatissa oli jopa 19 oli kannabiksen lääkekäytön sallimista vastaan.

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

 • Tuomas Karhunen kirjoitukseen Kieltolaki loppuu:
  "Iso respect sulle jebu kun oot ahkerasti bloggaillu! Jatka vaan samaan malliin, tuun jakamaan näitä Loharin some-kanavilla kyllä. Tällaista toimintaa…"
  16. toukokuuta 2019 kello 11:43
 • Tuomas Karhunen kirjoitukseen Asenteenmuutos!:
  "Hyvä ja ytimekäs kirjoitus! Voi kun ihmiset kuuntelisivat tällaista järjen ääntä enemmän sokean some-raivon sijaan..."
  16. toukokuuta 2019 kello 11:22
 • jebu55 kirjoitukseen Lääkekannabis kivun hoidossa:
  "seuraa jebu55 blokia,lue ja opi.lisää tulee koko ajan."
  8. maaliskuuta 2019 kello 19:12
 • Luksi kirjoitukseen Lääkekannabis kivun hoidossa:
  "https://www.kaninkolo.fi/epages/Kaninkolo-verkkokauppa.sf/fi_FI/?ObjectPath=Categories https://www.hamppu.net/forum/index.php Lukaise vähän alkeita ja opit tulkitsemaan mitä kasvi tarvitsee. Antaa oikean määrän valoa, ravinteita ja tietenkin rakkautta.…"
  14. helmikuuta 2019 kello 09:01
 • Jake kirjoitukseen Lääkekannabis kivun hoidossa:
  "Löytyykö kotikasvattajia joilta saisi neuvoja aloitukseen?"
  12. helmikuuta 2019 kello 14:28
Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!