Kieltolaki loppuu

Kieltolaki loppuu

Arvio: ”Kannabiksen käyttö laillista Suomessa 2020”

  • Kuva

    Yli puolet asiantuntijoista uskoi, että vuonna 2020 kannabiksen omasta käytöstä ei todennäköisesti enää käytännössä rangaista.

Poliisiammattikorkeakoulun ennakoivan tutkimuksen mukaan huumeiden käyttö tulee lisääntymään merkittävästi Suomessa vuoteen 2020 mennessä. Asiantuntijat uskovat, että huumekauppa siirtyy samalla yhä tiukemmin järjestäytyneen rikollisuuden hallintaan. Toisaalta kannabiksen käyttö ja kotikasvatus saattavat lisääntyä niin paljon, että yhteiskunnan arvellaan sopeutuvan pakon edessä rangaistuskäytäntöjen lieventämiseen kannabiksen osalta.

Tutkimuksen asiantuntijoina toimivat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksessa toimivan kansallisen huumeseurantakeskuksen yhteistyöverkoston jäsenet. Verkostossa on asiantuntijoita muun muassa keskusrikospoliisista, tullista, A-klinikkasäätiöstä, oikeusministeriöstä sekä tilastokeskuksesta.

Asiantuntijat arvelevat heille tehdyssä kyselyssä, että erityisesti muuntohuumeiden käyttö yleistyy. Lisäksi asiantuntijat arvioivat, että kannabiksen kotikasvatus on Suomessa vuonna 2020 ”huomattavasti nykyistä yleisempää”.

2 thoughts on “Kieltolaki loppuu

  1. Iso respect sulle jebu kun oot ahkerasti bloggaillu! Jatka vaan samaan malliin, tuun jakamaan näitä Loharin some-kanavilla kyllä. Tällaista toimintaa tarvitaan lisää.

    1. Pääsi valtion hotellia nauttimaan tämän lääkkeen ansiosta. Mut en antanu syytteissä periksi kun kerta lääke käyttöön olivat. Sanoin kokevani oikeusmurhan. Ja virkavaltakin myönsi jotta lasten kengissä länsimaat vielä tutkimus puolella ja senkin et tutkimuksia on älyttömästi tehty ympäri maailmaa ja sen et suomelle/muille länsimaille ei esim. Amerikan tutkimukset ilmeisesti kelpaa. Mut suomi jarruttelee kaiken jälessä. Käskin kertoo kipupolin ylilääkärille terveiset kipupotilaitten rääkkäyksestä ja kidutuksesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *