Kannattaako Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto kannabiksen dekriminalisointia?

Kannattaako Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto kannabiksen dekriminalisointia?

Presidettiehdokkaan Pekka Haaviston kanta tähän lääkekannabiksen laillistamisen ja dekriminalisointi kysymykseen on tulossa ajankohtaiseksi ja se on alkanut ainakin itseäni mietityttämään.

Viherät ovat aina jossain määrin olleet kannbis keskusteluissa mukana.

Jos Haavisto puoltaisi lääkekannbiksen laillistamista tai dekriminalisointia, niin hän saattaisi saada HIEMAN enemmän ääniä, mitä hänelle on nyt uumoiltu. Ja jos hän ottaisi tämän vihreän parantavan kasvin yhdeksi keskeiseksi kysymykseksi vaalikamppaniointiin, niin se varmasti muuttaisi monen suomalaisen kantaa tähän asiaan.

Noin näkyvä kamppaniointi muuttaisi merkittävästi niiden ihmisten asenteita,  jotka eivät tue lääkekannabiksen käyttöä tai sen dekriminalisointia.

Nyt Englannissa liberaalidemokraatit ovat vahvistaneet lupauksen laillistaa kannabiksen myynnin ja vilelyn jos heidät valitaan. Myöskin näin vaalitaisteluiden alla englannissa on otettu esille suomen suhtautumista kannabikseen pelkästään sen takia, koska suomen negatiivinen kannbis asenne on euroopankin mittapuulla kärkisijoilla monessakin mielessä. Jutuissa on mm. otettu esille suomen tuomiot kannbiksen käytöstä. mm the sun lehden kirjoituksessa. Jutussa myös puhuttiin kannabiksen keveämmin suhtautuvista maista. – kuten Norjasta, Alankomaista ja Portugalista.

Jättäisiko Pekka Haavisto käyttämättä hyväksi tätä tärkeää kysymystä, mikä toisi hänelle näkyvyyttä ja ääniä enemmän kuin, mitä nyt on arvioitu. Tämä vihreän kukan aihe puhututtaa montaa suomalaista ja keskustelua on enemmän mediassa kuin koskaan aiemmin maamme historiassa.

                        Itseäni ei politiikka ole koskaan kiinnostanut, mutta jos hän puoltaisi tätä vihreää kasvia edes yleisesti lääkekäyttöön kaikille sitä tarvitseville, niin hän tulisi saamaan minun ja monen muun tätä vihreää aatetta polustavan äänen itselleen.

One thought on “Kannattaako Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto kannabiksen dekriminalisointia?

  1. Kuinkas nyt käykään, kun Hallaaho on puikoissa? Ku oliks se sittenkin Kari, Emma/Emmi Kari, ku ois niinku dekriminalisoinut….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *