Kannabisriippuvuus

THL-sivulta löytyy tämä: 

 

“Kannabis aiheuttaa lähinnä psyykkistä riippuvuutta. Pitkäaikaisenkin kannabiksen käytön jälkeiset vieroitusoireet ovat suhteellisen lieviä, koska kannabis poistuu hitaasti elimistöstä. Vieroitusoireina voi olla rauhattomuutta, pahoinvointia, vapinaa, unihäiriöitä ja lihaskipuja.

Joissakin kansainvälisissä tutkimuksissa on arvioitu, että kannabisriippuvuus kehittyy noin 8–10 prosentille kannabista eläessään käyttäneistä. Suomessa kannabisriippuvuuden yleisyyttä tutkittiin Kaksosten kehitys ja terveys-tutkimuksessa vuosina 1983–1987 syntyneillä, haastatteluhetkellä 21–25-vuotiailla suomalaisilla kaksosilla. Tutkimuksen mukaan 1,7 %:lla tutkituista täyttyi kannabiksen väärinkäytön tai riippuvuuden kriteerit. Samassa tutkimus-aineistossa 5,6 % oli käyttänyt kannabista vähintään 10 kertaa ja 10,2 % vähin-tään neljä kertaa.

Tärkeimpiä kannabisriippuvuuden kehittymisen riskitekijöitä ovat nuorena aloitettu tupakointi ja kannabiksen käyttö.

En väitä, että kannabikseen ei voisi jäädä riippuvaiseksi, ja saada sitä kautta ongelmia itselleen. Ongelmakäyttöä löytyy joka päihteelle ja tuo prosenttiluku pätee myös niihin.
Meidän vaan pitää hyväksyä pieni vähemmistö,jotka addiktoituvat eri aineisiin, se on surullista, mutta sen ei pitäisi määrittää enemmistön kannabiksen käyttöä,joka pysyy hanskassa. Vai kuinka?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *