Kannabis reissussa

Kannabis reissussa

Kun Suomessa tavoitteena on päästä vaihtoehtoiseen elämäntapaan, on vaihtoehdot niukat. Järjestelmä on täynnä sääntöjä, jotka loukkaavat ihmisen ainutlaatuista identiteettiä. Tästä syystä voi jo nuorena ymmärtää, että maailma rajojen takana on aivan erilainen. Kielten oppiminen johtaa uteliaisuuteen. Uteliaisuus ja uuden kokeminen ovatkin minulle koko elämän tarkoitus vielä ainakin, kun ei perhettä ole. Vapauden tunteen tunnen heti, kun astun Suomen rajojen toiselle puolelle. Suunnitelma ulkomailla on kokea joka päivä uusia asioita eri maisemissa, joten turistikohteet ja valmismatkat unohtuvat eikä koskaan tiedä mistä herää seuraavana päivänä. Olen reissannut Euroopassa, Venäjällä ja Yhdysvalloissa. Vuoden 2012 reissu New Yorkista Los Angelesiin autolla oli elämäni parasta aikaa. Budjetti ei ollut kummoinen, mutta rahaa riitti motellien, oluen, ruuan, nähtävyyksien ja bensiinin lisäksi hyvin vielä kannabiksen hankkimiseen. Kuinka kannabista saa ulkomailla? Nykyään varmasti helpommin ainakin Yhdysvalloissa, koska se on laillistunut niin monessa osavaltiossa. Vuonna 2012 tilanne oli erilainen, eikä poliisi sitä hyvällä katsonut.

Yhdysvalloissa alkoholikulttuuri on erilaisempi, kuin täällä Suomessa. New Yorkissa pari poliisimiestä tulivat huomauttamaan minua, kun maistelin yhtä olutta yleisellä paikalla. Huomautuksella selvisin. Kannabisjointista olisi varmasti tullut enemmän sanomista. Osasin kuitenkin käyttäytyä ja tiesin miten ja missä sitä voi polttaa. Heti ensimmäisenä päivänä hotellista poistuessani paikallinen huumeidenvälittäjä oli jo valmiiksi seisomassa ulkona muutaman metrin päässä sisäänkäynnistä. Hän kysyi haluanko ostaa kannabista. Vastasin kieltävästi ja jatkoin matkaa, mutta pähkäilin, että onpa helppoa hankkia kannabista, kun ei tarvitse edes kysyä mistään, kun tulevat tarjoamaan.

Jatkoin matkaa Buffaloon ja siellä yövyin Niagaran vesiputousten jälkeen halvassa motellissa. Motellin päätyhuoneistossa asui kokonainen perhe vakituisesti, koska he ovat järjestelmän ulkopuolella, eikä heille vuokralle anneta mitään asuntoa. Sieltä tuli perheen äiti juttelemaan, että mistä päin tulen. Juteltiin puoli tuntia siinä, kun hänen poikansa tuli mukaan keskusteluun. Hän kysyi olenko käynyt Amsterdamissa. Vastasin kyllä, jolloin puheenaihe kääntyi heti kannabikseen. Tämä mies oli ehdonalaisessa tuomiossa kannabiksen takia, mutta hänen kauttaan pystyi silti hankkimaan kannabista, jos vaan uskalti lähteä yksin heidän matkaansa Buffalon slummeihin. Päivän päätteeksi minulla olikin reilusti kannabista. Tämä kannabislajike oli yksi vahvimpia mitä olin maistanut. Kyllä Yhdysvalloissa ymmärretään kannabiksen päälle!

Matka jatkui monen osavaltion kautta Cedar Pointin hurjissa vuoristoradoissa, Coloradon Rocky Mountainsin huippuvuorilla ja Grand Canyonin mahtavissa maisemissa. Kannabis loppuikin ennen Las Vegasia. Siellä elämä muistutti vahvasti Suomen alkoholisähellystä. Kaikki oli hurjassa humalassa yötäpäivää kasinoiden vietävänä. Minut matka johdatti strippiklubiin. Sieltä ulospäästyäni tapasin erittäin asiallisen ja iloisen ihmisen. Hänen kanssaan juteltiin muutaman minuutin kannabiksen kasvatuksesta ja laillisista bordelleista. Kyselin samalla, että mistä Vegasissa voisi tuota kannabista hankkia, kun oli itseltäni loppunut Buffalon herkut. Tämä mies ei sekuntiakaan miettinyt, vaan otti taskustaan kaksi jointtia ilman filtteriä ja antoi vielä 100 dollaria käteistä rahaa ihan muuten vaan minulle. Kyselin, että mitähän miehiä hän on, niin kyllä hän miljonääri oli ja hänen kasvatuslaitoksensa olivat kuuluisia Nevadassa. Nämä kaksi jointtia poltettuani olin elämäni parhaassa pilvessä. En ollut koskaan kokenut niin vahvaa ja energistä kannabista. Vegasista matka jatkui Los Angelesiin, missä tehtävänä oli taas hankkia kannabista.

Motellista lähdin kiertämään paikallisia kuppiloita lähellä merenrantaa, jossa nuorisolta pystyi kysymään suoraan, mistä kannabista saa. Vaikka lääkekannabista myytiin jo silloin vuonna 2012, oli minulle kuitenkin selvää, ettei turisti saa apteekista ostettua kannabista ilman reseptiä. Lisäksi juteltuani paikallisessa kuppilassa baarimikon kanssa, hän selitti minulle, ettei se apteekin kannabis ole niin vahvaa ja hyvää, kuin itse kasvatettu. Kannabis tuoksui Los Angelesissa joka paikassa. Ihmiset kasvattavat sitä kotona ja tuoksu on miellyttävä. Monien kilometrien matkan ajan kukka tuoksui ja minun oli päästävä käsiksi tähän kasviin.

Yöllä tutustuin yhteen parhaimmista ihmisistä kuppilassa. Hän oli selvinpäin. Minä olin humalassa, ja kuppilan omistama nainen baaritiskin toisella puolella nautti Jellyshotteja minun kanssa. Kävi ilmi, että tapaamani mies olikin tuon naisen kaveri. Juteltiin koko ilta matkailusta ja pelailtiin siellä kuppilassa Nintendo Wiin keilailupeliä. Mainitsin, että olen niin humalassa, etten halua juoda enempää alkoholia. Kerroin suoraan tarvitsevani kannabista. Luottamuksen rakentaminen johti rentoon ilmapiiriin. Lähdin tämän miehen kanssa hänen autolleen. Takakontista löytyi säkillinen kannabista. Sitä oli siis enemmän, mitä tarvitsin viimeiselle viikolle, mutta hän antoi koko säkin ja heitti minut vielä takaisin motellille. Annoin tietenkin vaivasta palkkion.

Hän varoitti, että tämä lajike on erittäin vahvaa ja minä tietenkin vähättelin asiaa, sillä olenhan kokenut kannabiksen käyttäjä. Olen yli kymmenessä eri maassa maistellut eri lajikkeita. Kyllä se vaan taas yllätti. Ensimmäisestä jointista en pystynyt ottamaan kun parit savut, kun piti mennä jo makoilemaan. Oli se vaan niin vahvaa ja hyvää. Loppureissu menikin sitä polttaessa ja aurinkoa ottaessa Hollywoodissa, Beverly Hilssissä ja Santa Monicassa. Kyllä oli jointti tulessa tasaisin aikavälein. Viimeisenä päivänä kannabista vielä jäikin ja jouduin loput heittämään roskiin, mitä en ollut koskaan ennen tehnyt.

Kyllä sitä saa olla vapaa niin kauan kun ei jää kiinni. Reissussa pitää olla järki mukana. Täytyy käyttäytyä inhimmillisesti. Kannabis auttoi minua nauttimaan Yhdysvalloista täysillä. Ei ollut mitään ongelmia, kun ihmisten kanssa pystyi olemaan sosiaalinen oma itsensä. Kännissä olisi minulle tullut aivan varmasti ongelmia. Vapaus Yhdysvalloissa on harvinaista, vaikka vapauden maaksi sitä kutsutaan. Vapauden mukana kulkee aina vastuu itsestään. Ota vastuuta ja ole vapaa. Ota kannabista ja nauti reissusta.

One thought on “Kannabis reissussa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *