Kannabis ja Migreeni

Kannabis ja Migreeni

Migreeni on neurologinen sairaus, jonka kaikkia mekanismeja ei vielä tunneta. Krooniseen migreeniin on olemassa tällä hetkellä yksi ainoa lääke: botuliinitoksiini. Apu saattaa kuitenkin löytyä tavallisesta rikkaruohosta, jolla on myös päihdyttäviä ominaisuuksia, eli kannabiksesta.

European Academy of Neurologyn Amsterdamissa järjestetyssä kokouksessa esiteltiin tutkimus, jonka mukaan kannabiksesta on hyötyä kroonisen migreenin hoidossa ja kohtausten ehkäisemisessä. Italialaisten neurologien toteuttaman tutkimuksen mukaan kannabiksessa oleva tetrahydrokannabinolin ja bedroliitin 200 milligramman suuruinen yhdistelmä vähensi potilaiden päänsärkyä ja kipuja 55 prosentilla. Tutkimukseen osallistui 48 kroonisesta migreenistä kärsivää testihenkilöä.

Tutkimuksen toisessa osassa testattiin kannabiksen hyötyjä vaikeiden päänsärkykohtausten ennalta ehkäisemisessä. Tulosten perusteella 200 milligramman suuruinen suun kautta nautittu annos vähensi kohtausten määrää 40,4 prosentilla. Tutkimusjakso kesti kolme kuukautta. Potilaille tuli kannabiskokeiluista haittavaikutuksena uneliaisuutta ja keskittymishäiriöitä.

Avainsanat:


Tietoa kirjoittajasta

Jätä kommentti

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!