Kannabiksen myynti ylittämässä miljardi dollaria Coloradossa

Kannabiksen myynti ylittämässä miljardi dollaria Coloradossa

Colorado on tänä vuonna saamassa yli miljardi dollaria kannabiksen myynnistä. Osavaltion viranomaisten julkaisemat luvut näyttävät, että Coloradon kannabiskauppojen myynti oli yksistään toukokuussa miltei 98,6 miljoonaa, ja kesäkuun alkuun mennessä vuoden kokonaismyynti oli jo yli 498 miljoonaa dollaria.

Colorado suorastaan ui verotuloissa. Osavaltio keräsi toukokuussa kannabisveroista, lisensseistä ja maksuista miltei 15 miljoonaa dollaria.

Toukokuun myynti oli neljänneksi korkein sen jälkeen, kun kannabis laillistettiin Coloradossa tammikuussa 2014: lääkekannabismyynti ylitti 37,7 miljoonaa dollaria ja viihdekäyttöön myyty kannabis tuotti 60,85 miljoonaa.

Huhtikuussa Colorado teki uuden myyntiennätyksen joka oli 117,4 miljoonaa, kiitos Suomessakin juhlittavan vuosittaisen 420-päivän. Coloradon viranomaiset tiedottivat, että kannabiskaupat möivät huhtikuussa lähes 76,6 miljoonan dollarin edestä ”viihdekannabista”, ylittäen reilusti edellisen myyntiennätyksen joulukuulta 2015, joka oli 62,2 miljoonaa.

Coloradon viihdekäyttöön myydyllä kannabiksella on kolme eri veroa: 2,9 prosentin myyntivero, erillinen 10 prosentin myyntivero ja 15 prosentin valmistevero tukkukauppiaille, joka käytetään koulujen rakentamisprojekteihin.

Coloradon osavaltiossa on hieman alle kuusi miljoonaa asukasta.

Avainsanat: ,

MaryJ ja Jyuni tykkää tästä


Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

  • Kalle77 kirjoitukseen tehtava: Snapchat: “1. marraskuuta 2018 kello 22:01
  • Kalle77 kirjoitukseen tehtava: Snapchat: “1. marraskuuta 2018 kello 17:31
  • Kalle77 kirjoitukseen tehtava: Snapchat: “Väärä kuva lähti jonka kuuluu poistaa täältä joku muu kun en pysty poistamaan sitä itse. Kiitos30. lokakuuta 2018 kello 10:39
  • MaryJ kirjoitukseen Terence McKenna kannabiksesta: “Minun mielestä tämä on mielenkiintoisin ja innoittavin juttu, mitä olen piitkään aikaan lukenut. Aivan mahtavaa! Pidän tarkoista ja syväluotaavista tietopläjäyksistä…10. elokuuta 2018 kello 07:28
  • Vieras kirjoitukseen Apteekilta viesti potilaille: Fimea pysäyttää lääkekannabisvalmisteen maahantuonnin Suomeen: “Voihan helvata. Joudun siis taas siirtymään taas gaba-pentin -norspan (subutex) lääkitykseen, silloin on kyllä aika päihtynyt olo. Miksi pitää kurjistaa…7. elokuuta 2018 kello 21:02
Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!