Kannabiksen myynti ylittämässä miljardi dollaria Coloradossa

Kannabiksen myynti ylittämässä miljardi dollaria Coloradossa

Colorado on tänä vuonna saamassa yli miljardi dollaria kannabiksen myynnistä. Osavaltion viranomaisten julkaisemat luvut näyttävät, että Coloradon kannabiskauppojen myynti oli yksistään toukokuussa miltei 98,6 miljoonaa, ja kesäkuun alkuun mennessä vuoden kokonaismyynti oli jo yli 498 miljoonaa dollaria.

Colorado suorastaan ui verotuloissa. Osavaltio keräsi toukokuussa kannabisveroista, lisensseistä ja maksuista miltei 15 miljoonaa dollaria.

Toukokuun myynti oli neljänneksi korkein sen jälkeen, kun kannabis laillistettiin Coloradossa tammikuussa 2014: lääkekannabismyynti ylitti 37,7 miljoonaa dollaria ja viihdekäyttöön myyty kannabis tuotti 60,85 miljoonaa.

Huhtikuussa Colorado teki uuden myyntiennätyksen joka oli 117,4 miljoonaa, kiitos Suomessakin juhlittavan vuosittaisen 420-päivän. Coloradon viranomaiset tiedottivat, että kannabiskaupat möivät huhtikuussa lähes 76,6 miljoonan dollarin edestä ”viihdekannabista”, ylittäen reilusti edellisen myyntiennätyksen joulukuulta 2015, joka oli 62,2 miljoonaa.

Coloradon viihdekäyttöön myydyllä kannabiksella on kolme eri veroa: 2,9 prosentin myyntivero, erillinen 10 prosentin myyntivero ja 15 prosentin valmistevero tukkukauppiaille, joka käytetään koulujen rakentamisprojekteihin.

Coloradon osavaltiossa on hieman alle kuusi miljoonaa asukasta.

Avainsanat: ,

MaryJ ja Jyuni tykkää tästä


Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

  • Juha MS-potilas kirjoitukseen Rentoutumismatkalle Amsterdamiin?: “Kannabiskahviloista.24. joulukuuta 2018 kello 07:19
  • jebu55 kirjoitukseen Rentoutumismatkalle Amsterdamiin?: “Mistä saan kannabista ?23. joulukuuta 2018 kello 22:10
  • jebu55 kirjoitukseen Leaflylta CBD-terveystuotteita: “Mistä sitä saa.olen etsinyt toimijaa jolta saa cbd öljyä.krooniset kivut yli 42 työvuoden jälkeen kovat.opioidia ei viitsisi jatkuvasti syödä.23. joulukuuta 2018 kello 21:55
  • Kalle77 kirjoitukseen Juuri nyt: Lääkekannabiksen alasajo Suomessa: “Jospa lääkärit oikeuteen potilaittensa pahoinpitelystä tai ketkä estää lunnollisen lääkkeen käytön, oikeutta ihmisille.21. marraskuuta 2018 kello 18:12
  • Empiristi kirjoitukseen Juuri nyt: Lääkekannabiksen alasajo Suomessa: “No nyt on kyllä harvinaisen perseestä, mikäli tuollainen toiminta onnistuu. Ei jumalauta, muualla maailmaa kannabista laillistetaan lääke- sekä viihdekäyttöön kiihtyvällä…19. marraskuuta 2018 kello 19:24
Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!