Kannabiksen myynti ylittämässä miljardi dollaria Coloradossa

Kannabiksen myynti ylittämässä miljardi dollaria Coloradossa

Colorado on tänä vuonna saamassa yli miljardi dollaria kannabiksen myynnistä. Osavaltion viranomaisten julkaisemat luvut näyttävät, että Coloradon kannabiskauppojen myynti oli yksistään toukokuussa miltei 98,6 miljoonaa, ja kesäkuun alkuun mennessä vuoden kokonaismyynti oli jo yli 498 miljoonaa dollaria.

Colorado suorastaan ui verotuloissa. Osavaltio keräsi toukokuussa kannabisveroista, lisensseistä ja maksuista miltei 15 miljoonaa dollaria.

Toukokuun myynti oli neljänneksi korkein sen jälkeen, kun kannabis laillistettiin Coloradossa tammikuussa 2014: lääkekannabismyynti ylitti 37,7 miljoonaa dollaria ja viihdekäyttöön myyty kannabis tuotti 60,85 miljoonaa.

Huhtikuussa Colorado teki uuden myyntiennätyksen joka oli 117,4 miljoonaa, kiitos Suomessakin juhlittavan vuosittaisen 420-päivän. Coloradon viranomaiset tiedottivat, että kannabiskaupat möivät huhtikuussa lähes 76,6 miljoonan dollarin edestä “viihdekannabista”, ylittäen reilusti edellisen myyntiennätyksen joulukuulta 2015, joka oli 62,2 miljoonaa.

Coloradon viihdekäyttöön myydyllä kannabiksella on kolme eri veroa: 2,9 prosentin myyntivero, erillinen 10 prosentin myyntivero ja 15 prosentin valmistevero tukkukauppiaille, joka käytetään koulujen rakentamisprojekteihin.

Coloradon osavaltiossa on hieman alle kuusi miljoonaa asukasta.

Tuomas Karhunen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *