Laillistamisen jälkeen nuoret käyttävät kannabista aiempaa vähemmän Coloradossa

Laillistamisen jälkeen nuoret käyttävät kannabista aiempaa vähemmän Coloradossa

Advertisement

Kun kannabiksen viihdekäyttö laillistettiin Coloradossa, monet olivat huolissaan nuorten kannabiksen käytön mahdollisesta lisääntymisestä. Uuden Coloradon kansanterveyden osaston tekemän kyselyn mukaan teini-ikäisillä käyttö ei kuitenkaan ole lisääntynyt lainkaan, ja kesäkuussa julkaistut tulokset viittaavat jopa siihen, että osavaltion nuoret käyttävät kannabista maanlaajuista keskivertomäärää vähemmän.

Ensimmäiset viihdekannabiskaupat avattiin Coloradossa vuonna 2014 ja tänä aikana teini-ikäisten kannabiksen käyttö on hieman vähentynyt. Vuoden 2011 kyselyssä coloradolaisten lukioiden oppilaista 22 % kertoi käyttäneensä kannabista kuluneen kuukauden aikana. Vuonna 2015 vastaava luku oli 21,2 %. Keskiarvo Yhdysvalloissa on 21,7 %.

Yksi todennäköinen syy nuorten käytön ennallaan säilymiselle on se, että kannabis oli jo laajasti saatavilla paljon ennen laillistamista. Kyselyn tekijät sanoivat: ”Kysely osoittaa, että kannabiksen käyttö ei ole lisääntynyt laillistamisen myötä, neljän oppilaan viidestä sanoen ettei ole käyttänyt kannabista lainkaan, ei edes satunnaisesti.”

Myös tupakointi on vähentynyt coloradolaisnuorilla, joista kyselyn mukaan vain alle 10 prosenttia polttaa säännöllisesti. Alkoholia käytetään kannabista enemmän ja 30 prosenttia oppilaista kertoi nauttineensa alkoholia kuluneen kuukauden aikana. Marijuana Policy Projectin puhemiehen Mason Tvertin mukaan tämä murtaa myytin siitä, että kannabiksen laillistaminen johtaisi nuorten käytön lisääntymiseen.

Colorado on esimerkki laillistamisen hyödyllisyydestä: osavaltiossa kerätään enemmän verotuloja kannabiksesta kuin alkoholista ja kannabisrikosten määrä on pienentynyt huomattavasti. Coloradon ja Oregonin vuoden 2012 laillistamispäätösten jälkeen myös Washingtonin sekä Alaskan osavaltiot ovat laillistaneet kannabiksen ja useat muut osavaltiot kuten Kalifornia, Nevada ja Massachusetts tulevat äänestämään laillistamisesta tänä vuonna.


Lähde: http://www.independent.co.uk/news/world/americas/marijuana-legalisation-colorado-teens-smoke-less-weed-cannabis-survey-a7096251.html

Avainsanat: ,


Advertisement

Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

2
Jätä kommentti

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Tuomas Karhunen Recent comment authors
  Subscribe  
uusin vanhin eniten tykkäyksiä
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!