Israelissa keskustellaan kannabiksen viihdekäytön laillistamisesta

Israelissa keskustellaan kannabiksen viihdekäytön laillistamisesta

Lääkekannabis on ollut laillista Israelissa jo 90-luvun alkupuolelta lähtien. Tämä pitkäaikaisuus, yli 20 000 lääkekannabispotilasta sekä huippuluokkaa oleva kannabistutkimus tekevät Israelista kannabismaailman kärkimaan.

Yhdysvallat (esim. Denver) ovat tällä hetkellä parrasvaloissa, mutta Israel vie lääkekannabistutkimusta eteenpäin, tehden kannabiksesta “oikean lääkkeen”. Tästä on kiittäminen suurelta osin tri. Raphael Mechoulamia, joka aikoinaan löysi lääkeominaisuuksiltaan huikean kannabiskasvin ainesosan, kannabinoidi CBD:n.

Nyt Israel liittyy maailmanlaajuiseen laillistamisaaltoon ja maan valtaapitävät ovat jo keskustelemassa muutoksesta.

Yinon Magal Jewish Home party -puolueesta vie eteenpäin “hillittyä laillistamista” ajavaa lakialoitetta, ja vaikka lakiuudistus ei avaisi kannabispuoteja Jerusalemin sydämeen, se kuitenkn laillistaisi kannabiksen viihdekäytön. Israelilaiset voisivat käyttää kannabista kotonaan ja jokaisella olisi oikeus pitää kasvia hallussaan.

Kannabiskauppa sekä julkisilla paikoilla käyttäminen pysyisivät edelleen laittomana, Magal kertoi.

Aloitteella on jo nyt laaja kannatus ja jopa jotkut ortodoksipuolueet vaikuttaisivat sen suhteen myötämielisille. Samanlaisia lakiesityksiä on tehty aiemminkin, mutta laillistamista odottavilla on tällä kertaa isot odotukset.


Lähde: http://www.thesmokersclub.com/news/international-news/israel-prepares-to-legalize-marijuana-for-recreational-use/

Tuomas Karhunen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *