Israelissa keskustellaan kannabiksen viihdekäytön laillistamisesta

Israelissa keskustellaan kannabiksen viihdekäytön laillistamisesta

Lääkekannabis on ollut laillista Israelissa jo 90-luvun alkupuolelta lähtien. Tämä pitkäaikaisuus, yli 20 000 lääkekannabispotilasta sekä huippuluokkaa oleva kannabistutkimus tekevät Israelista kannabismaailman kärkimaan.

Yhdysvallat (esim. Denver) ovat tällä hetkellä parrasvaloissa, mutta Israel vie lääkekannabistutkimusta eteenpäin, tehden kannabiksesta ”oikean lääkkeen”. Tästä on kiittäminen suurelta osin tri. Raphael Mechoulamia, joka aikoinaan löysi lääkeominaisuuksiltaan huikean kannabiskasvin ainesosan, kannabinoidi CBD:n.

Nyt Israel liittyy maailmanlaajuiseen laillistamisaaltoon ja maan valtaapitävät ovat jo keskustelemassa muutoksesta.

Yinon Magal Jewish Home party -puolueesta vie eteenpäin ”hillittyä laillistamista” ajavaa lakialoitetta, ja vaikka lakiuudistus ei avaisi kannabispuoteja Jerusalemin sydämeen, se kuitenkn laillistaisi kannabiksen viihdekäytön. Israelilaiset voisivat käyttää kannabista kotonaan ja jokaisella olisi oikeus pitää kasvia hallussaan.

Kannabiskauppa sekä julkisilla paikoilla käyttäminen pysyisivät edelleen laittomana, Magal kertoi.

Aloitteella on jo nyt laaja kannatus ja jopa jotkut ortodoksipuolueet vaikuttaisivat sen suhteen myötämielisille. Samanlaisia lakiesityksiä on tehty aiemminkin, mutta laillistamista odottavilla on tällä kertaa isot odotukset.


Lähde: http://www.thesmokersclub.com/news/international-news/israel-prepares-to-legalize-marijuana-for-recreational-use/

Avainsanat: ,


Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pistesaldo

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Mainos

Keskustelu

 • rautsi kirjoitukseen Tapani:
  "Nyt muuttu mielenkiintoiseksi tilanne kun tuli poliisin verikoe tulokset. Tikku näytti positiivista tulosta ja verikokeessa ei näkyny ollenkaan kannabis vaikka…"
  14. maaliskuuta 2020 kello 20:46
 • rautsi kirjoitukseen Kieltolaki loppuu:
  "Pääsi valtion hotellia nauttimaan tämän lääkkeen ansiosta. Mut en antanu syytteissä periksi kun kerta lääke käyttöön olivat. Sanoin kokevani oikeusmurhan.…"
  9. tammikuuta 2020 kello 01:59
 • rautsi kirjoitukseen Tapani:
  "Samasta syystä nyt itsekkin pääsin oottelemaan tuomiota. Mut yrittivät huume syytteillä käytön vetää eteenpäin. Mut korjasin heti et lääke rikos…"
  9. tammikuuta 2020 kello 01:41
 • Peter Sauser kirjoitukseen Potilasjärjestön vertaistukiryhmän epileptikkolapsi YLEn TV- ja nettiuutisissa:
  "Sisarillani todettiin akuutti leukemia kolmannen kerran, ensimmäinen diagnoosi oli toukokuussa 2017. Hän parani luuytimensiirtolla monien kärsimysten ja kivun jälkeen. Mutta…"
  6. tammikuuta 2020 kello 01:30
 • kollinainen kirjoitukseen Valviralta uhkauskirjeitä lääkäreille – Lääkekannabiksen määrääminen kiellettiin lupien menettämisen uhalla:
  "Kyllä vaihtaisin opiaattikipulääkkeeni heti kantsurepsuun."
  31. lokakuuta 2019 kello 14:18

Mainos

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostin Loharilta, jossa mielenkiintoista asiaa Suomen ja maailman kannabistilanteesta.

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!