Israelissa keskustellaan kannabiksen viihdekäytön laillistamisesta

Israelissa keskustellaan kannabiksen viihdekäytön laillistamisesta

Advertisement

Lääkekannabis on ollut laillista Israelissa jo 90-luvun alkupuolelta lähtien. Tämä pitkäaikaisuus, yli 20 000 lääkekannabispotilasta sekä huippuluokkaa oleva kannabistutkimus tekevät Israelista kannabismaailman kärkimaan.

Yhdysvallat (esim. Denver) ovat tällä hetkellä parrasvaloissa, mutta Israel vie lääkekannabistutkimusta eteenpäin, tehden kannabiksesta ”oikean lääkkeen”. Tästä on kiittäminen suurelta osin tri. Raphael Mechoulamia, joka aikoinaan löysi lääkeominaisuuksiltaan huikean kannabiskasvin ainesosan, kannabinoidi CBD:n.

Nyt Israel liittyy maailmanlaajuiseen laillistamisaaltoon ja maan valtaapitävät ovat jo keskustelemassa muutoksesta.

Yinon Magal Jewish Home party -puolueesta vie eteenpäin ”hillittyä laillistamista” ajavaa lakialoitetta, ja vaikka lakiuudistus ei avaisi kannabispuoteja Jerusalemin sydämeen, se kuitenkn laillistaisi kannabiksen viihdekäytön. Israelilaiset voisivat käyttää kannabista kotonaan ja jokaisella olisi oikeus pitää kasvia hallussaan.

Kannabiskauppa sekä julkisilla paikoilla käyttäminen pysyisivät edelleen laittomana, Magal kertoi.

Aloitteella on jo nyt laaja kannatus ja jopa jotkut ortodoksipuolueet vaikuttaisivat sen suhteen myötämielisille. Samanlaisia lakiesityksiä on tehty aiemminkin, mutta laillistamista odottavilla on tällä kertaa isot odotukset.


Lähde: http://www.thesmokersclub.com/news/international-news/israel-prepares-to-legalize-marijuana-for-recreational-use/

Avainsanat: ,


Advertisement

Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

Ole ensimmäinen kommentoija!

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!