Huumevirasto DEA ei luokittele kannabista uudelleen

Huumevirasto DEA ei luokittele kannabista uudelleen

Vastoin odotuksia, Yhdysvaltain huumevirasto DEA ei luokittelekaan kannabista pois Schedule I -luokituksesta. Virasto tulee kuitenkin tekemään muutoksia kannabiksen lääketieteellisen tutkimuksen helpottamiseksi.

Torstaiaamun lehdistötilaisuudessa DEA ilmoitti, että kannabis säilyy Schedule I -aineena, koska se ei täytä lääkekäytön vaatimia kriteereitä, koska kannabiksen lääkekäyttö ei ole heidän mukaansa turvallista ja koska kannabiksen väärinkäytön riski on korkea.

Jokaiselle, joka tietää kannabiksen lukemattomista lääketieteellisistä mahdollisuuksista sekä kasvin erittäin miedoista sivuvaikutuksista, nämä perusteet ovat yksinkertaisesti naurettavia. Nykyaikainen tutkimustulos puhuu erittäin räikeästi tätä DEA:n perustelua vastaan.

Myönnytyksenä DEA ilmoitti, että se lisää tutkimuskäyttöön tarkoitetun kannabiksen kasvattajien määrää. Mississipin yliopisto on toistaiseksi ollut ainoa, joka on saanut kasvattaa kannabista tutkimuskäyttöön.

Päätös oli kova isku kannabisteollisuudelle, joka toivoi että DEA tekisi muutoksia kannabiksen laillisen aseman suhteen. Poliitikko Earl Blumenauer oli ensimmäisenä kritisoimassa DEA:ta huonosta päätöksestä, sillä enemmistö amerikkalaisista sekä amerikkalaisista lääkäreistä kannattaa kannabiksen täyttä laillistamista. Siinä valossa pelkkä tutkimusten mahdollistaminen ei ole riittävä muutos huumeviraston taholta.

The Drug Policy Alliance julkaisi lausunnon asiasta: ”Kannabiksen pitäminen Schedule I -luokassa osoittaa, että DEA jatkaa tieteellisen tutkimuksen sekä yleisen ja poliittisen mielipiteen huomiotta jättämistä.”

Kannabiksen uudelleenluokitusasia tuli esille huhtikuussa, jolloin uudelleenluokituksen sanottiin tapahtuvan kesäkuun aikana (lue lisää täällä). Pian tämän jälkeen uutisoimme DEA:n henkilöstökoordinaattori Russ Baerista, joka antoi ymmärtää, että uudelleenluokitus tulisi tapahtumaan (lue lisää täällä).

Mitä mieltä olet päätöksestä ja DEA:n toiminnasta? Kerro meille allaolevassa keskusteluosiossa!


Lähteet:
https://cannabisnowmagazine.com/current-events/dea-blasted-for-failing-to-reschedule-marijuana

http://mjbizdaily.com/report-govt-to-make-marijuana-research-easier-but-not-reschedule-cannabis/

Avainsanat: ,


Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

2
Jätä kommentti

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Siperian Tarzansomeone Recent comment authors
  Subscribe  
uusin vanhin eniten tykkäyksiä
Ilmoita
someone
Vieras
someone

Joo no eihän tossa ny ofc mtn järkee oo, ei hyvää päivää taas..

Siperian Tarzan
Jäsen

Jos tutkimuksia tehdään, niin sitten ei enää voi jatkossa sanoa kuinka asiaa on liian vähän tutkittu. Muuten, koko DEA on varsin turha järjestö. Huumesotaa ja rahaa ajetaan eteenpäin. Järki, historia ja ihmisoikeudet on unohdettu.

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

 • Tuomas Karhunen kirjoitukseen Kieltolaki loppuu:
  "Iso respect sulle jebu kun oot ahkerasti bloggaillu! Jatka vaan samaan malliin, tuun jakamaan näitä Loharin some-kanavilla kyllä. Tällaista toimintaa…"
  16. toukokuuta 2019 kello 11:43
 • Tuomas Karhunen kirjoitukseen Asenteenmuutos!:
  "Hyvä ja ytimekäs kirjoitus! Voi kun ihmiset kuuntelisivat tällaista järjen ääntä enemmän sokean some-raivon sijaan..."
  16. toukokuuta 2019 kello 11:22
 • jebu55 kirjoitukseen Lääkekannabis kivun hoidossa:
  "seuraa jebu55 blokia,lue ja opi.lisää tulee koko ajan."
  8. maaliskuuta 2019 kello 19:12
 • Luksi kirjoitukseen Lääkekannabis kivun hoidossa:
  "https://www.kaninkolo.fi/epages/Kaninkolo-verkkokauppa.sf/fi_FI/?ObjectPath=Categories https://www.hamppu.net/forum/index.php Lukaise vähän alkeita ja opit tulkitsemaan mitä kasvi tarvitsee. Antaa oikean määrän valoa, ravinteita ja tietenkin rakkautta.…"
  14. helmikuuta 2019 kello 09:01
 • Jake kirjoitukseen Lääkekannabis kivun hoidossa:
  "Löytyykö kotikasvattajia joilta saisi neuvoja aloitukseen?"
  12. helmikuuta 2019 kello 14:28
Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!