Ihmiskokeita

Ihmiskokeita

Kaikessa älyttömyydessään kasvin/molekyylijoukon “kieltäminen” saattaa jossain harvoissa tilanteissa olla hyödyllistä, riippuen hyötyjästä. Vähänkään kannabiksen biologiseen puoleen tutustuneet varmaan tietävät, että haittoja fyysiselle keholle ei pahemmin löydy, eli perusteet pohjautuvat enimmäkseen ihmismielen puolelle.

Usein on tullut ajateltua aihetta siltä kantilta, että kaiken demonisoinnin ja valheiden myötä moni ihminen on varmaan saanut ensisysäyksiä kyseenalaistamiselle. Kun kerran hyötykasvia pyritään näin rajusti mustamaalaamaan, mitähän muuta pajunköyttä sitä on tullut syötyä?

Tämän tajunnanvirran myötä alkaa pikkuhiljaa muodostumaan yhdyskohtia erääseen apinakokeeseen, jossa häkkiin pistetään 5 kädellistä, keskelle laitetaan tikapuut ja niiden päähän banaaniterttu roikkumaan. Joka kerta kun yksi apinoista kiipeää hakemaan herkkua, alueelle suihkutetaan kylmää vettä.

Pikkuhiljaa näillä eläimillä muodostuu syy-seuraussuhde, jolloin tikkaille kiipeävä apina piestään joukolla rangaistuksen pelossa. Tämän jälkeen otetaan yksi jäsen pois ja laitetaan uusi tilalle, joka uteliaisuutensa vuoksi saa pian selkäänsä. Tätä kaavaa toistetaan, kunnes kaikki alkuperäiset asukit on vaihdettu. Vaikka enää ei suihkua tulisikaan, yksikään kädellinen ei kiipeä tikkaille.

Tämä on perin tuttua toimintaa myös ihmisille, kulttuuriin iskostetut normit pitävät pintansa, vaikka niissä ei olisi järjen häivääkään. Eli “näin on aina ennenkin tehty”-ilmiö on todellinen vielä informaatio-aikanakin. Erona tosin, että kannabista on mustamaalattu vain puoli vuosisataa, jota ennen sitä on käytetty mitä moninaisimpiin tarkoituksiin ja vaalittu lajikekirjoa ympäri pohjolaa.

Aika tuoreeltaan on tullut tutustuttua vanhoihin suomalaisiin sananlaskuihin, joissa vilahtaa hamppu kohtalaisen usein (esim. Christfried Ganander, 1700-luvun sanakirjan laatija). Aika harva on tullut ajatelleeksi, että ennenvanhaan kannabis-kasvi kukki luontaisena lajina ympäri maata. Senkin vuoksi voisi kuvitella, että yhä vain yleistyvien sairauksien ja kannabinoidi-vajauksien geneettinen suhde olisi suurempi kuin osaamme arvatakaan.

Tästä voisi jopa hahmottaa eräänlaisen juonen, vaikkakin kieltolaki lähti liikkeelle ensisijaisesti rasistisista(tummaihoiset) ja väestönhallinnallisista(sodan vastustajat) lähtökohdista, myös (lääke)teolliset sektorit hyötyivät tilanteesta roimasti. Meidän kulttuurissamme kuningas alkoholi ja muut mieltä turruttavat nautintoaineet ovat glorifioituja, kun taas mieltä laajentavat(psykedeelit) ovat ehdottomasti mustalla listalla.

Eli monessakin suhteessa olemme monenlaisten ihmiskokeiden uhreja, joiden hahmottaminen ei ole helpoimmasta päästä. Oli se sitten palkattomaan yhteiskuntaan siirtyminen asteittain (työelämäkokeilu), johtuen työn itseisarvoksi nostamisesta, keinotekoisen niukkuuden luomasta oma napa ensin-ajattelusta, ajatusrikoslain kirjosta tai vastaavista, mikäli ei “kerkeä” ajattelemaan ja tutkailemaan ympäristöään, sitä on aika avuttomassa (velka)orjan asemassa.

Tämä onkin kannabiksen suurimpia hyötyjä, sen sijaan että kiinnittäisi huomionsa oravanpyöränsä pyörittämiseen, on hyvä välillä pysähtyä kuuntelemaan omia ajatuksiaan ja näin nettiaikana oppia uusia asioita maapallomme toiminnoista. Tämä taas kasvattaa luovuutta ja lisää mielenkiintoa sekä uteliaisuutta, juurikin niitä osa-alueita, jotka ovat avainasemassa kulttuurillisesta indoktrinaatiosta irtautumiseen. Loppupeleissä ainoa päättävä elin ihmiskokeisiin suostumisesta on oma itse; olemmeko ihmisiä vai hiiriä?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *