Perun presidentti haluaa laillistaa kannabiksen lääkekäytön

Perun presidentti haluaa laillistaa kannabiksen lääkekäytön

Perun hallitus sanoi tämän vuoden helmikuussa, että se tulee esittämään suunnitelman kannabiksen lääkekäytön laillistamiseksi vakavien sairauksien hoidossa.

Maan presidentti Pedro Pablo Kuczynskin hallinto ilmoitti, että suunnitelma tehtiin sen jälkeen, kun poliisi ratsasi Limassa olevan kodin, jossa joukko epileptikkolasten vanhempia kasvatti kannabista tehdäkseen siitä kannabisöljyä lastensa sairauksien hoitoon.

Eräs näistä sairaiden lasten vanhemmista on Aida Farfan, joka kertoi lehdistölle kasvattaneensa kannabista lääkkeeksi yli 80 muun epileptikkolapsen vanhemman kanssa.

Kannabiskasvi ja varsinkin siitä tehtävä luontainen CBD-öljy tunnetusti vähentää vakavaa epilepsiaa sairastavien lasten hengenvaarallisia kohtauksia. Joissain tapauksissa kohtaukset loppuvat kannabiksen avulla kokonaan. CBD:llä eli kannabidiolilla on muitakin terveysvaikutuksia. CBD ei myöskään päihdytä ja sillä ei käytännössä ole vakavia sivuvaikutuksia lainkaan.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea luokittelee CBD:n lääkeaineeksi ja Suomi on ainoa EU-maa, jossa CBD:n käyttö ja myynti on kielletty kokonaan.

Suomessa on noin 4 000–5 000 epilepsiaa sairastavaa alle 16-vuotiasta lasta ja nuorta. Näistä monet ovat alle kouluikäisiä lapsia, joilla voi olla jopa satoja kohtauksia päivässä.

Verkkolehti Lohari selvittää parhaillaan syytä sille, miksi nämä suomalaislapset eivät saa CBD-lääkitystä.


Lähde: The Cannabist

Avainsanat: , , , , ,

Jyuni, KamalaKipu, Sanna ja 2 muuta tykkää tästä


Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!