Elinluovutuskorttia ei tarvita

Elinluovutuskorttia ei tarvita

Ihmettelen sitä, miksei MUNUAIS-ja MAKSANSIIRTOJA tehdä enemmän, koska laki sinänsä EI ole esteenä. Se on mahdollistanut elinsiirrot jo v:sta 2010 kuolleelta henkilöltä, ellei hän ole eläessään siirtoa nimen omaan vastustanut tai kyseessä on alaikäinen henkilö.

Joten ELINTEN LUOVUTUSKORTTIA EI tarvita. Vastikään oli tämän kortin kampanjointipäivät. Otin yhteyttä mm. MUNUAIS-JA MAKSALIITON kampanjointivastaavaan ja hän vähätteli asiaa. Sanoi että tilanne on nyt hyvä – vaikka luovutusta odottavia on satoja ja heitä kuolee jonoon odottaessaan siirtoelintä!

Olen kuullut että ongelma olisikin siinä, ettei valtiovalta ole antanut resursseja siirtoa tekeviin yksiköihin ja henkilökuntaan. Käsittääkseni luovutettavia elimiä on Suomessa paljon- kuoleehan meillä ihmisiä jatkuvasti. Mikähän tässäkin asiassa on totuus – kuolevatko siirtoelintä odottavat turhaan. Jopa TV 1:n tänään otsikoissa- ohjelman toimittaja ja liiton edustajat vaikenivat asiasta lähetyksessä. Luulenpa, että liiton edustajat ovat olleet tietoisia asiasta ja toimittajan olisi ennen haastattelua pitänyt ottaa tilanteesta selvää.

Pitäkää kiinni elämästänne, hyvät ihmiset!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *