Australian osavaltio Victoria laillistaa lääkekannabiksen

Australian osavaltio Victoria laillistaa lääkekannabiksen

Lakiesityksen mentyä läpi parlamentissa, Victorian terveysministeri Jill Hennessy sanoi että ensimmäisenä lääkekannabista tulevat saamaan vakavaa epilepsiaa sairastavat lapset.

Victoria on ensimmäinen Australian osavaltio joka laillistaa kannabiksen lääkekäytön. Laillistaminen mahdollistaa lääkekannabistuotteiden valmistamisen sekä myynnin Victoriassa.

“Aloitamme näistä vaikeaa epilepsiaa sairastavista lapsista, joiden elämänlaadun on osoitettu parantuvan huomattavasti, ja koska tiedämme että nämä lapset eivät usein selviä aikuisikään saakka”, terveysministeri Hennessy sanoi.

“Nykypäivänä ei ole oikeudenmukaista eikä hyväksyttävää edellyttää vanhempien tekevän valinnan lain noudattamisen ja lapsensa edun välillä.” –Jill Hennessy

Onneksi Victorian osavaltion vanhemmilla ei ole enää tätä ongelmaa.

Hennessyn mukaan eri kannabistuotteet kuten tinktuurat, öljyt, lääkekapselit, suihkeet ja höyrystettävät nesteet tuodaan saataville asteittain.

Victorian hallitus perustaa Office of Medicinal Cannabis -viraston valvomaan kannabistuotantoa ja kouluttamaan lääkäreitä sekä potilaita heidän rooliinsa ja kelpoisuuteen liittyen. Tämä riippumaton elin tulee myös tarjoamaan neuvoa ja tietoa uuden lääkkeen suhteen.

Kannabiksen kasvattamisen lääke- tai tutkimuskäyttöön mahdollistava lakiesitys meni Australian liittovaltion parlamentissa läpi viime helmikuussa. Victorian hallitus tulee suorittamaan tiukasti kontrolloidun pienen mittakaavan kasvattamis-koekierroksen Victorian tutkimuslaitoksessa.

Myös Queenslandin hallitus ilmoitti viime vuonna järjestävänsä kokeen epilepsiasta kärsivien lapsien hoitamiseksi kannabiksella vuoden 2016 aikana.

Mike Baird New South Walesin parlamentista tiedotti 330 pahoinvoinnista kärsivän kemoterapiapotilaan osallistumisesta kliiniseen kokeeseen, jossa käytetään kannabispohjaista, Kanadassa valmistettua lääkettä.

Kyseinen lääkekannabiskokeilu on kolmas lajiaan New South Walesissa, johon on aiemmin otettu kuolemansairaita potilaita sekä epilepsiasta kärsiviä lapsia.


Lähde: My Healthy Kick

Avainsanat: , , ,


Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

 • Tuomas Karhunen kirjoitukseen Kieltolaki loppuu:
  "Iso respect sulle jebu kun oot ahkerasti bloggaillu! Jatka vaan samaan malliin, tuun jakamaan näitä Loharin some-kanavilla kyllä. Tällaista toimintaa…"
  16. toukokuuta 2019 kello 11:43
 • Tuomas Karhunen kirjoitukseen Asenteenmuutos!:
  "Hyvä ja ytimekäs kirjoitus! Voi kun ihmiset kuuntelisivat tällaista järjen ääntä enemmän sokean some-raivon sijaan..."
  16. toukokuuta 2019 kello 11:22
 • jebu55 kirjoitukseen Lääkekannabis kivun hoidossa:
  "seuraa jebu55 blokia,lue ja opi.lisää tulee koko ajan."
  8. maaliskuuta 2019 kello 19:12
 • Luksi kirjoitukseen Lääkekannabis kivun hoidossa:
  "https://www.kaninkolo.fi/epages/Kaninkolo-verkkokauppa.sf/fi_FI/?ObjectPath=Categories https://www.hamppu.net/forum/index.php Lukaise vähän alkeita ja opit tulkitsemaan mitä kasvi tarvitsee. Antaa oikean määrän valoa, ravinteita ja tietenkin rakkautta.…"
  14. helmikuuta 2019 kello 09:01
 • Jake kirjoitukseen Lääkekannabis kivun hoidossa:
  "Löytyykö kotikasvattajia joilta saisi neuvoja aloitukseen?"
  12. helmikuuta 2019 kello 14:28
Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!