Asenteiden muuttaminen ruohonjuuri tasolla

Asenteiden muuttaminen ruohonjuuri tasolla

Tämä kuluneen viikon aikana lääkekannabis on ollut runsaasti esillä eri medioissa. Tämä on saanut monia kannabiksella itseään lääkitseviä ihmisiä astumaan esiin varjoista. On todella hienoa että rohkeita ihmisiä löytyy jotka ovat valmiita pistämään itsensä likoon tärkeän asian vuoksi.
Mielestäni yksi tehokkaimmista keinoista saada ihmiset ymmärtämään kannabinoidien lääkinnälliset hyödyt on se kun ihmiset itse omin silmin näkevät kuinka tämä lääke auttaa heille tärkeää läheistään, vielläpä pääsääntöisesti hyvin vähäisin haittavaikutuksin(varsinkin verrattuna moneen perinteisempään lääkitykseen).

Esille tullessa vastaanotto ei ole aina toivotun mukainen, mutta tietoisuuden lisääntyessä virheelliset käsitykset ja vanhentuneet asenteet tulevat muuttumaan. Monet ovat yllättyneitä kuinka positiivisen vastaanoton he ovatkin “tiukkapipoisiksi” ajattelemiltaan läheisiltään saaneet kertoessaan itse lääkinnästään, nyt kun mediassa on vihdoin ollut korrektimpaa tietoa asiasta. Omalla kohdallani eläkeikäinen isäni on alkanut ymmärtää että kannabista voi käyttää lääkkeenä, vaikka viellä muutama vuosi sitten hänen silmissään se oli vain vaarallinen huumausaine. En olisi ikinä uskonut että isäni itse mainitsee että on lukenut cbd-öljyn olevan tehokas lääke(seurausta kuin luki artikkelin ensimmäisestä suomalaisesta lapsesta joka on saanut erityisluvan cbd-öljyn käyttöön).
Tämän tapahtuman rohkaisemana olenkin itse tuonut entistä useammalle ihmiselle tietoon cbd-öljyn ja kannabiksen lääkekäyttöni. Osa ihmisistä on leimannut, aivan niin kuin oli oletettavissakin, mutta eiköhän heidänkin asenteet aikanaan muutu kun omaksuvat heille uutta tietoa riittävästi.

Rohkaisenkin jokaista tämän lukevaa ihmistä levittämään tietoa kannanbiksen hyödyistä ja kertomaan omista kokemuksistaan ihmisille. En tarkoita että jokaisen pitäisi omalla facebook seinällään mainostaa käyttävänsä kannabista lääkkeenä, mutta ehkä voit jakaa jonkun mediassa näkyvän lääkekannabis aiheisen artikkelin seinälläsi, taikka näyttää sen edes tutullesi. Jos mahdollista voisit jopa kertoa avoimesti mahdollisesta lääkinnällisestä käytöstä tai vain yleisluontoisesti kannabinoidien hyödyistä vaikka äidillesi, isällesi, ystävälle taikka sisarukselle ehkä jopa ottaa työpaikan kahvipöydässä aiheen esille. Jokainen pienikin tiedon jyvän levittäminen auttaa suurempaa kokonaisuutta. Uskon että mitä enemmän me potilaat pidämme ääntä sitä nopeammin meidän vaateisiimme on vastattava, meidän kokemuksiamme eikä oikeuksiamme voi enää vähätellä. Kannabiksen ympärillä oleva stigma tulee viellä murtumaan ja jokaisen mahdollisen ihmisen olevan mukana tekemässä sitä muutosta.

– Sopeli Sopuli –

One thought on “Asenteiden muuttaminen ruohonjuuri tasolla

  1. upeaa kuinka jokainen voi omalla osallaan vaikuttaa! Vaikka välillä tässä typeryyksien maassa on hankalaa pitää keskustelua yllä aiheesta ihan jo leimautumisen pelossa niin pieni positiivinen nostatus siellä täällä ruokkii sitä suurempaa hyvää 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *