Yhä useammat NFL-pelaajat puhuvat lääkekannabiksesta

Yhä useammat NFL-pelaajat puhuvat lääkekannabiksesta

Kannabis ja sen laillistaminen ovat puheenaiheita tällä hetkellä miltei kaikkialla, myös amerikkalaisen jalkapallon maailmassa. Useat NFL-pelaajat ovat alkaneet puhua avoimesti kannabiksen lääketieteellisistä hyödyistä.

Amerikkalaisen jalkapallon ammattilaisliiga NFL:n ulompi linjamies Eugene Monroe teki jotain, mitä NFL:ssä ei ole aiemmin tehty – hän ryhtyi lääkekannabiksen puolestapuhujaksi.

Ja nyt myös toinen aktiivinen NFL-pelaaja, Derrick Morgan Tennessee Titans -joukkueesta, on liittynyt hänen rinnalleen. Yhdessä he herättävät tärkeää keskustelua kannabiskasvin lääketieteellisistä hyödyistä.

“Tahtoisin tietää miksi NFL säilyttää ankaran linjan kannabiksen lääketieteellisen arvon suhteen, kun lääkärit kautta maan määräävät sitä potilailleen”, Monroe sanoi Katie Couricille antamassaan haastattelussa.

“Haluan NFL:n tutustuvan tosissaan kannabiksen lääkearvoon, jonka he tällä hetkellä kieltävät. Haluan heidän lopettavan pelaajien testaamisen ja rankaisemisen kannabiksen käytön suhteen, aineen joka on turvallisempi kivunhoidossa kuin lääkkeet, joita he tällä hetkellä määräävät.”

Eikä tämä ole vain NFL:n ongelma, Monroe jatkaa. “Tämä tutkimus voi mahdollisesti hyödyttää ketä tahansa, joka on kokenut traumaattisen aivovamman [TBI].”

Asia, joka ei voi enää odottaa

Maailmalla on valtava määrä dokumentoituja paranemisia eri sairauksista kannabiksen avulla, ja näihin tapauksiin kuuluu myös eläkkeelle jääneitä NFL-pelaajia.

Myös Monroe olisi voinut odottaa eläkkeelle jäämistään ennen kannabis-puolestapuhujaksi ryhtymistään, mutta hän tiesi omasta kokemuksestaan ja tieteellisen todistusaineiston valossa, että NFL:n vanhentuneen käytännön huomiotta jättäminen ei yksinkertaisesti ollut enää hyväksyttävää.

NFL:ssä muutoksen tekemisen lisäksi Monroe on myös auttanut keräämään varoja sekä ollut suunnittelemassa kahta kannabistutkimusta Realm of Caring -säätiölle Coloradossa.

“USA:n hallitus on patentoinut kannabinoidit jotka suojelevat aivoja traumaattisen vamman, kuten aivotärähdyksen, sattuessa”, Monroe kertoi Couricille haastattelussa. “Olen valitettavasti saanut useita aivotärähdyksiä urani aikana ja olen pelokas niiden vaikutuksista myöhemmin elämässäni.”

Vasemmalta: Derrick Morgan, Eugene Monroe ja Katie Couric. Katso videohaastattelu täältä.

Vasemmalta: Derrick Morgan, Eugene Monroe ja Katie Couric. Katso videohaastattelu täältä.

Monroe pelkää myös tulevansa riippuvaiseksi kipulääkkeistä, sillä hän tietää että sitä mukaa kun hänen uransa jatkuu, hän joutuu taistelemaan jatkuvien kipujen ja loukkaantumisien kanssa.

“Minulla on perhe ja haluan olla olemassa heitä varten urani päätyttyä”, Monroe lisää.

Kollega apuun

Opioidikipulääkkeiden vaarat ja haittavaikutukset ovat monelle ammattiurheilijalle valitettavan tuttuja. Entinen Super Bowl -voittaja, Chicago Bears -joukkueen pelinrakentaja Jim McMahon on kertonut päässeensä eroon opioideista kannabiksella. Entinen NFL-linjapelaaja Kyle Turney kertoo myös kipulääkkeiden haitoista, ja sanoo kannabiksen pelastaneen hänen henkensä.

Monroe oli ensimmäinen aktiivinen pelaaja joka toi NFL:n kannabispolitiikan esille, mutta nyt myös Tennessee Titansin -joukkueen Derrick Morgan on noussut Monroen rinnalle vaatimaan muutosta.

“NFL:llä on vastuu käsitellä asiaa ja laittaa aikaa sekä rahaa tämän tutkimiseen pelaajiensa vuoksi”, Derrick Morgan sanoi Couricille samassa haastattelussa Monroen kanssa.

“Ottaen huomioon sen, kuinka paljon NFL vaikututtaa yhteiskuntaan, mielestäni se [lääkekäytön salliminen] auttaisi suuremmassa mittakaavassa. Suuri määrä ihmisiä kärsii ja suuri määrä ihmisistä hyötyisi kannabiksen lääkekäytöstä.”


Käännetty 28.6. julkaistusta artikkelista:
http://greenflowermedia.com/videopost/watch-more-nfl-players-speak-out-on-medical-cannabis/

Avainsanat: ,

Captainkidd, Jyuni ja Plossi tykkää tästä


Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

  • Juha MS-potilas kirjoitukseen Rentoutumismatkalle Amsterdamiin?: “Kannabiskahviloista.24. joulukuuta 2018 kello 07:19
  • jebu55 kirjoitukseen Rentoutumismatkalle Amsterdamiin?: “Mistä saan kannabista ?23. joulukuuta 2018 kello 22:10
  • jebu55 kirjoitukseen Leaflylta CBD-terveystuotteita: “Mistä sitä saa.olen etsinyt toimijaa jolta saa cbd öljyä.krooniset kivut yli 42 työvuoden jälkeen kovat.opioidia ei viitsisi jatkuvasti syödä.23. joulukuuta 2018 kello 21:55
  • Kalle77 kirjoitukseen Juuri nyt: Lääkekannabiksen alasajo Suomessa: “Jospa lääkärit oikeuteen potilaittensa pahoinpitelystä tai ketkä estää lunnollisen lääkkeen käytön, oikeutta ihmisille.21. marraskuuta 2018 kello 18:12
  • Empiristi kirjoitukseen Juuri nyt: Lääkekannabiksen alasajo Suomessa: “No nyt on kyllä harvinaisen perseestä, mikäli tuollainen toiminta onnistuu. Ei jumalauta, muualla maailmaa kannabista laillistetaan lääke- sekä viihdekäyttöön kiihtyvällä…19. marraskuuta 2018 kello 19:24
Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!