Tutkimus: Euraasiassa käytiin vilkasta kannabiskauppaa 5000 vuotta sitten

Kannabis ei ole uusi juttu eikä mikään poistuva trendi. Kauppaa on tehty tuhansia vuosia, vain noin vajaa 100 vuotta se on ollut paha, kielletty asia. Miettikää mitä olemme menettäneet mielisairaan huumesodan takia, kasvin joka antaa paljon ja monipuolisesti. On aika ryhtyä siirtyä pois järjettömästä kieltolakipolitiikasta järjen tielle.

Tekniikka&Talous uutisoi aiheesta, mikä on positiivista suomalaisessa keskustelussa.

Berliinin vapaan yliopiston tutkijoiden tekemän laajan arkeologisen kirjallisuuden katsauksen mukaan kannabis ilmestyi arkeologiseen aineistoon Itä-Euroopassa ja Japanissa suunnilleen samaan aikaan 11 500 – 10 200 vuotta sitten. Itä-Aasiassa se oli kuitenkin melko harvinaista aina vuoteen 3000 ennen ajanlaskun alkua, jolloin kannabiksen kauppa lännestä itään voimistui, New Scientist kertoo.

Tutkijat sanovat olevan mahdollista, että hampun hyödyntäminen joko päihteenä, lääkkeenä, vaatteiden kuitumateriaalina, ravinnonlähteenä tai useampana edellä mainituista alkoi toisistaan riippumatta sekä Aasian että Euroopan puolella. Noin 10 000 vuotta vanhat todisteet Japanista ovat kuitenkin niin hajanaisia, että todennäköisesti ainoastaan eurooppalaiset ihmiset hyödynsivät kannabista tuolloin säännöllisesti.”

Edelsi Silkkitietä – Tutkimus: Euraasiassa käytiin vilkasta kannabiskauppaa 5000 vuotta sitten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *