Lääkekannabis käyttöön Floridassa ensi viikolla

Lääkekannabis käyttöön Floridassa ensi viikolla

Kuvassa Blueberry-kannabislajiketta yhdysvaltalaisessa kannabisapteekissa.

Advertisement

Lääkekannabiksen odotetaan olevan saatavilla Floridassa ensi viikon loppuun mennessä, sillä osavaltion terveysvirasto (Department of Health) myönsi ensimmäisen luvan yhdelle kuudesta mahdollisesta kannabiksen jakelijasta.

Floridan osavaltion terveysvirasto on ilmoittanut luoteis-floridalaiselle jakelufirmalle Trulieve and Hackney Nurserylle, että he ovat saaneet luvan valmistaa sekä jaella kannabista, jossa on alhainen THC-pitoisuus. Trulieven toimitusjohtaja Kim Rivers kertoi yhtiön pystyvän aloittamaan osavaltionlaajuisen jakelun miltei välittömästi. Kannabiksen myynti aloitetaan Tallahasseessa sijaitsevassa kannabisapteekissa lähipäivinä.

Lääkekannabis tulee ensin olemaan saatavilla syövästä, epilepsiasta, kroonisista kohtauksista ja lihasspasmeista kärsiville potilaille lääkärin määräyksellä. Sekä lääkärin että potilaan tulee olla kirjoilla Floridassa.

Matalan THC-pitoisuuden kannabis laillistettiin Floridassa kaksi vuotta sitten, pääasiassa erityyppisistä kohtauksista kärsivien lasten hoitamista varten. Jakelu on kuitenkin viivästynyt säännösten laatimisen sekä taimitarhojen kasvatuslupien hankkimisen kanssa.

Viime vuonna osavaltiossa hyväksyttiin uusi laki, joka salli THC-rikasta kannabista kuolettavasti sairaille potilaille. THC-rikas kannabis tulee Trulieven mukaan saataville ensi kuussa.

Marraskuussa Floridassa järjestetään äänestys kannabiksen käyttöönottamiseksi useiden muiden sairauksien hoidossa. Vastaava äänestys järjestettiin myös vuonna 2014 – jolloin se ei mennyt läpi.


Lähde:
http://www.orlandosentinel.com/news/politics/political-pulse/os-medical-marijuana-to-be-available-in-florida-next-week-20160720-story.html

Avainsanat: ,


Advertisement

Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

Ole ensimmäinen kommentoija!

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!