Lääkekannabis käyttöön Floridassa ensi viikolla

Lääkekannabis käyttöön Floridassa ensi viikolla

Kuvassa Blueberry-kannabislajiketta yhdysvaltalaisessa kannabisapteekissa.

Lääkekannabiksen odotetaan olevan saatavilla Floridassa ensi viikon loppuun mennessä, sillä osavaltion terveysvirasto (Department of Health) myönsi ensimmäisen luvan yhdelle kuudesta mahdollisesta kannabiksen jakelijasta.

Floridan osavaltion terveysvirasto on ilmoittanut luoteis-floridalaiselle jakelufirmalle Trulieve and Hackney Nurserylle, että he ovat saaneet luvan valmistaa sekä jaella kannabista, jossa on alhainen THC-pitoisuus. Trulieven toimitusjohtaja Kim Rivers kertoi yhtiön pystyvän aloittamaan osavaltionlaajuisen jakelun miltei välittömästi. Kannabiksen myynti aloitetaan Tallahasseessa sijaitsevassa kannabisapteekissa lähipäivinä.

Lääkekannabis tulee ensin olemaan saatavilla syövästä, epilepsiasta, kroonisista kohtauksista ja lihasspasmeista kärsiville potilaille lääkärin määräyksellä. Sekä lääkärin että potilaan tulee olla kirjoilla Floridassa.

Matalan THC-pitoisuuden kannabis laillistettiin Floridassa kaksi vuotta sitten, pääasiassa erityyppisistä kohtauksista kärsivien lasten hoitamista varten. Jakelu on kuitenkin viivästynyt säännösten laatimisen sekä taimitarhojen kasvatuslupien hankkimisen kanssa.

Viime vuonna osavaltiossa hyväksyttiin uusi laki, joka salli THC-rikasta kannabista kuolettavasti sairaille potilaille. THC-rikas kannabis tulee Trulieven mukaan saataville ensi kuussa.

Marraskuussa Floridassa järjestetään äänestys kannabiksen käyttöönottamiseksi useiden muiden sairauksien hoidossa. Vastaava äänestys järjestettiin myös vuonna 2014 – jolloin se ei mennyt läpi.


Lähde:
http://www.orlandosentinel.com/news/politics/political-pulse/os-medical-marijuana-to-be-available-in-florida-next-week-20160720-story.html

Avainsanat: ,


Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pistesaldo

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Mainos

Keskustelu

 • rautsi kirjoitukseen Tapani:
  "Nyt muuttu mielenkiintoiseksi tilanne kun tuli poliisin verikoe tulokset. Tikku näytti positiivista tulosta ja verikokeessa ei näkyny ollenkaan kannabis vaikka…"
  14. maaliskuuta 2020 kello 20:46
 • rautsi kirjoitukseen Kieltolaki loppuu:
  "Pääsi valtion hotellia nauttimaan tämän lääkkeen ansiosta. Mut en antanu syytteissä periksi kun kerta lääke käyttöön olivat. Sanoin kokevani oikeusmurhan.…"
  9. tammikuuta 2020 kello 01:59
 • rautsi kirjoitukseen Tapani:
  "Samasta syystä nyt itsekkin pääsin oottelemaan tuomiota. Mut yrittivät huume syytteillä käytön vetää eteenpäin. Mut korjasin heti et lääke rikos…"
  9. tammikuuta 2020 kello 01:41
 • Peter Sauser kirjoitukseen Potilasjärjestön vertaistukiryhmän epileptikkolapsi YLEn TV- ja nettiuutisissa:
  "Sisarillani todettiin akuutti leukemia kolmannen kerran, ensimmäinen diagnoosi oli toukokuussa 2017. Hän parani luuytimensiirtolla monien kärsimysten ja kivun jälkeen. Mutta…"
  6. tammikuuta 2020 kello 01:30
 • kollinainen kirjoitukseen Valviralta uhkauskirjeitä lääkäreille – Lääkekannabiksen määrääminen kiellettiin lupien menettämisen uhalla:
  "Kyllä vaihtaisin opiaattikipulääkkeeni heti kantsurepsuun."
  31. lokakuuta 2019 kello 14:18

Mainos

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostin Loharilta, jossa mielenkiintoista asiaa Suomen ja maailman kannabistilanteesta.

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!