kipupotilas, mies 29 vuotta

kipupotilas, mies 29 vuotta

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Teksti”]

Kärsin kokoajan palovammojen aiheuttamista hermosärystä, sekä toisen palaneen käden nivelten kivuista.. Mulla on 30% ihon pinta-alasta 3-asteen palovammat ja ihonsiirteet. Myös kaksi sormeani on amputoitu ja toinen käteni on käyttökelvoton, hermosärkyä, nivelsärkyä jne.

Lääkärit ovat määränneet mulle buprenorfiinia, kodeiinia jne monelle tuttuja vahvoja opiaatteja. Ongelmana on ollut, että ko. opiaatit eivät vie kipua pois kuten kannabis. Koko toinen kämmen on täysin palanut ja sormia puuttuu. Lääkäriltä kannabista kysyessäni opiaattien sijaan, sain vastauksena kutakuinkin tällaisen selityksen; “voit käyttää kannabista, mutta ilman reseptiä. En halua kivun erikoislääkärinä olla poppatohtori kollegoiden silmissä”.

No eipä tuo auta sinäänsä siihen, että joudun kannabiksen hommaamaan muuta kautta kuin laillisena lääkkeenä. Olen kertonut lääkäreille, että kannabis helpottaa hermosärkyyn ja vaikeaan nivelkipuun parhaiten ja en jää siihen riippuvaiseksi, saatika kärsi vieroitusoireita niinkuin opiaattilääkkeet aiheuttavat.

Opiaatit lopetin noin puoli vuotta sitten ja kärsin vieroitusoireista. Nykyään olen kipujen kanssa kun on sekin parempi verrattuna opiaattiriippuvuuteen. Korostin myös sitä tosiasiaa, että kannabista kipuun käytettynä voin jättää lääkkeen ottamatta tulematta siitä kipeäksi, siis jos mielin autolla ajaa. Tämä ei opiaateilla onnistu vaan olen entistä enemmän huonossa kunnossa ilman opiaatteja.

Buprenorfiinin annoksen nosto ei ole ongelma ollut, olen sanonut opiaattilääkityksestä ja sen aiheuttamista ongelmista. Laihtuminen, ummetus, unettomuus jne.. Onneksi pääsin itse eroon opiaattikoukusta vaikka tuskaisaa se oli. Myös korostin opiaattien ongelmaa sillä, että itse buprenorfiini ei auta kipuun, se auttaa vitutukseen joka kivusta tulee. Kannabis poistaa kivun ja pitkävaikutteisesti kun otan sitä syömällä.

Ensinnäkin oli virhe puhua edes, että käytän kannabista kipuun, sain narkkarin maineen. En ole löytänyt lääkäriä jonka kanssa voisin oikeasti puhua asiasta. Eli kokemuksesta tiedän, että aavesäryt amputoiduissa sormissa katoaa, kuten hermo- ja nivelsärky myös otettuani kannabista. Ongelma on, että joudun tekemään sen laittomasti. Ompahan minulta viety aikanaan kasvejakin oikein usean poliisipartion voimin, kotietsintöjä useampi. Nykyään käytän kannabista harvemmin kun saatavuus on rajallista ja en halua olla tekemisissä rikollisten kanssa.

En ymmärrä miksi lääkärit mieluusti kirjoittavat kovia huumeita reseptillä, mutta kannabiksesta ei suostuta edes puhumaan, eteenkään nykyisen “narkomaani”-leiman kanssa.

En ole edes nähnyt lääkäriä pitkään aikaan, olen turhautunut edes yrittämään puhua asiasta. Pelkästään kannabiksesta puhuminen lääkkeenä on ongelmallista lääkäreille ja en halua menettää ajokorttiani sen takia, että mainitsen enään satunnaisen kivunlievityksen kannabiksella. Myös kipupoliklinikalle minua ei haluta enään lähettää ku buprenorfiini ei kelvannut ja sen olen lopettanut omatoimisesti kärsien kovista vieroitusoireista.

Ikinä en ole edes rattijuopumuksesta tuomittu, koskaan ei oo testit näyttäneet positiivista autolla ajaessa ja silti ajokortti on jo kerran viety poliisin toimesta, vaikka en ole kannabista ajaessa käyttänyt. Rahaa on palanut kun olen käynyt päihdeseurannan ja hommannut uudelleen ajokortin takaisin. Nykyään olen tottunut olemaan kipujen kanssa koska opiaattikoukussa en halua olla. Kannabiksesta en ole kokenut vieroitusoireita tai vakavia ongelmia verrattuna buprenorfiini-lääkkeeseen. Käytän kannabista silloin kun sitä on saatavilla ja ongelma on, että nykyään joudun hommaamaan sen niin sanotusti huumediileriltä kun lääkärit eivät sitä suostu lääkekäyttöön myöntämään.

Luulisi, että näkee jo päällepäin, että olen vammautunut eikä sormetkaan nyt takaisin kasva.. Lääkärit eivät suostu uskomaan, että mulla on edes kipuja. Olen miettinyt ulkomailta reseptin hakua, mutta sekin turhauttaa. On helpompaa odottaa kun “diilerillä” on hyvää kannabista kipulääkkeeksi. Kasvatus ei ole mahdollista omalla kohdalla.

En ymmärrä miksi miedompaa kasvia ihminen ei saa käyttää selvästi näkyvien vammoista johtuvan kivun hoitoon ja kuinka helppoa on saada reseptille isot annokset kovia huumeita(buprenorfiini, kodeiini, oksikodoni) ja kannabiksesta puhuminen jo aiheuttaa mahd. lisää sanktioita jo pilalle menneeseen potilastietoihin kun tyhmänä menin sanomaan, että on parempikin kipulääke olemassa josta ei tule vieroitusoireita ja johon ei jää riippuvaiseksi.

Olen jo niin turhautunut, että olen tyytynyt elämään hermosärkyjen kanssa. Joskus herään unissakin hermosärkyihin, mutta olen tottunut siihen. Vaikka lääkärit näkevät päällepäin, että olen pysyvästi vammautunut, he kehtaavat väittää minun kannabiksen satunnaista käyttöä päihteiden käytöksi, samalla kun jatkuvalla syötöllä suorastaan tyrkyttää kovempia huumeita (lääkenimillä toki) särkyyn.

Vaihtoehtoni siis oli joko lopettaa kivunhoito kokonaan tai olla opiaattiriippuvainen. Päätin lopettaa siis kivunhoidon kun lääkärit eivät suostu edes puhumaan kannabiksesta vaihtoehtoisena lääkkeenä. Elän kipujen kanssa kun en halua olla riippuvainen kalliisiin opiaatteihin.

En tiedä auttaako mun tarinan kertominen mitään mun tilanteeseen. Kerroin sen kuitenkin.

Luottamus terveydenhoitoon on mennyt kokonaan.. Mulla ei ole varaa käydä yksityisillä lääkäreillä kyselemässä kannabista, enkä edes tiedä lääkäreitä kelle voisin puhua koko asiasta. Se, että on liikaa pyydetty saada käyttää lääkkeenä kasvia johon ei jää riippuvaiseksi, mutta ei ole liikaa pyydetty saada kovia huumeita reseptille tekee tilanteesta jo niin naurettavan, että olen käytännössä luovuttanut. Käytän kannabista silloin kun sitä saan käsiini. Siis kukintoa. Silloin kun en saa kannabista, olen kokonaan ilman kivunhoitoa kun opiaattikoukusta kahdesti irti päässeenä mua ei todellakaan kiinnosta alkaa niitä käyttämään, kun eivät edes poista kipua, turruttaa vain mielen niin, että hermosärky ei ärsytä niin paljoa.

Paremmin en tilannetta voisi kuvailla kuin, että joku on tietopimennossa tai rahastaa. Kannabista käyttäessä pystyn syömään ja olemaan kuten normaalisti olen ja voin jättää kannabiksen ottamatta esim. jos ajan autoa. Opiaatteja käyttäessä kadotan ruokahalun, menen sekaisin ja jään fyysisesti riippuvaiseksi. Myös ummetus opiaateista on todella ärsyttävä sivuoire jota kannabis ei aiheuta. Päinvastoin.

Kauankohan joudun hoitamaan kipujani laittomasti kannabiksella ennenkuin oikeasti saan jotakin tolkkua tähän kivunhoitoon. Tulen olemaan varmasti loppuikäni hermosärkyä kärsviä potilas jolle lääke jonka itse tiedän auttavan on mahdoton edes ajatella, että siitä edes voi keskustella lääkärille. Luulisi senkin jo kertovan, että en päihteilyn vuoksi kannabista tarvitse koska opiaattiriippuvuuden olen kaksi kertaa jo lopettanut omatoimisesti kyllästyttyäni jatkuvaan ummetukseen, ruokahaluttomuuteen ja fyysisiin vieroitusoireisiin. Myös ongemallisen buprenorfiinista tekee sen, että poliisin huumetesti näyttää sen positiivisena joka on aiheuttanut sen, että en ole paljoa reseptillä olevien opiaattien kanssa uskaltanut autolla ajaa kun pelkään poliisia.

Kannabista pystyn käyttämään niin, että jätän ottamatta lääkettä jos tarvii ajaa autoa jolloin huumetestien pelko tienpäällä ei ole tapeen.

Miten tämä on mahdollista kun lääkekannabis on reseptillä laillista? Kuinka vaikeaa on saada resepti mietoon lääkkeeseen? …Kaiken lisäksi en tosiaankaan voi lääkärille sanoa mitään, että kannabis toimii lääkkeenä paljon paremmin kuin mitkään opiaatit minun kipuihin. En halua menettää ajokorttia sen takia, että se voidaan ottaa pois “varmuuden vuoksi” jos menen mainitsemaan itselääkityksen, kun sitä ei laillisesti lääkäristä saa. Luulis lääkärien näkevän jo päällepäin, etten ole päihteitä haluava teini vaan oikeasti kipupotilas joka ei halua opiaatteja vaan kannabista.

En tiedä mistä apua enään kysyn kun tuntuu, että joka kerta ongelmia tulee lisää. Elän kipujen kanssa ja tyydyn lievittämään sitä silloin kun satun kannabista saamaan. Olisihan tämä kivunhoito paljon helpompaa jos voisin käyttää laillista lääkekannabista. Siksikin, että opiaattiriippuvuus on yhtä helvettiä kivunhoidon sivuvaikutus jota en halua enää kokea.

Nämäkin sanat kai menee kuuroille korville, mutta taittaa olla tällä hetkellä ainoa paikka jossa voin kertoa kuinka hullua tämä on ja kuinka paljon asia masentaa kun joudun lievittämään kipujani tietäen, että voin saada siitä sanktioita ja menettää ajokortin, vaikka en edes pilvessä autoa koskaan ole ajanut. Ajan muutenkin vähän. Opiaattilääkityksen aikana ajoin vielä vähemmän kun pelkäsin poliisin huumetestejä ja sitä, että menettäisin ajokortin jonka olen päihdeseurannan tuloksena saanut takaisin ja käyttäny siihen rahaa.

En tiedä mitä teen kun lääkärit väittää, että en tarvitse “huumeita” kipuun, samalla innolla kirjoittelevat buprenorfiinia niin paljon kuin viitsii pyytää. Kannabis on kuulemma vahvempaa kuin buprenorfiini, kertoi eräs lääkäri. Tuntuu, että lääkeyhtiöiden provikat määrittää sen mitä lääkärit määräävät.

Ei tämä käy mun järkeen sitten millään.

[/et_pb_text][et_pb_button admin_label=”Lohari-nappi” saved_tabs=”all” button_url=”http://lohari.net/?redirect_to=random&cat=283″ url_new_window=”off” button_text=”Satunnainen Indica-kertomus” button_alignment=”center” background_layout=”light” custom_button=”on” button_text_color=”#339966″ button_border_color=”#339966″ button_letter_spacing=”0″ button_use_icon=”default” button_icon_placement=”right” button_on_hover=”on” button_letter_spacing_hover=”0″] [/et_pb_button][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *