Kannabis-verotuloista 1,5 miljoonaa kodittomien auttamiseen Coloradossa

Kannabis-verotuloista 1,5 miljoonaa kodittomien auttamiseen Coloradossa

Coloradon kolmanneksi suurin kaupunki Aurora ilmoitti äskettäin, että se aikoo käyttää kannabiksen viihdekäytöstä saaduista verotuloista 1,5 miljoonaa dollaria kodittomien auttamiseen.

Aurora Sentinelin mukaan kaupunki teki esityksen viime syyskuussa. Voittoa tavoittelematon yhdistys, motelleissa asuvia perheitä auttava Colfax Community Network tulee saamaan avustusta 200 000 dollaria. Lautakunta tulee arvioimaan yhdistyksen toiminnan ennen seuraavan rahoituksen myöntämistä.

Lautakunta päätti avustaa myös Comitis Crisis Centeriä and Aurora Mental Health -klinikkaa hankkimalla heille pakettiautoja kodittomien tavoittamiseksi ja auttamiseksi. Jokainen auto tulee maksamaan 30 000 – 44 000 dollaria.

Denver Post -lehden mukaan kaupungin viranomaiset ennustivat, että viihdekäyttöön myydyn kannabiksen tuotto kaksinkertaistuu tänä vuonna 5,4 miljoonaan dollariin. Kodittomien auttamiseen käytettävän 1,5 miljoonan lisäksi kaupunki tukee erinäisiä yhdistyksiä n. 680 000 dollarilla, ja 2 miljoonaa dollaria tullaan käyttämään uuden viihdekeskuksen rakentamiseen kaakkois-Auroraan.

“Halusimme näyttää kansalaisille että [kannabiksen laillistamisella] on positiivinen vaikutus yhteisölle ja että verorahoja käytetään eri hankkeisiin”, kaupunginvaltuutettu Bob Roth kertoi Denver Postille.

Kannabis avuksi myös muualla

Aurora ei ole ainoa kaupunki joka harkitsee kodittomien auttamista kannabiksesta saaduilla verotuloilla. Maaliskuussa myös Los Angeles ehdotti useita keinoja asuntojen saamiseksi kodittomille. Yksi noista keinoista oli kannabisvero.

Vero olisi n. 15% kannabiksen myynnistä ja kasvattamisesta, jonka on arvioitu vuositasolla tuovan noin 16,7 miljoonaa dollaria. Ja kun kannabis laillistetaan Los Angelesissa myös viihdekäyttöön, raportin mukaan se lisäisi näitä verotuloja huomattavasti. Rahat voitaisiin käyttää asuntojen, sekä palvelujen kuten yleiskäytössä olevien suihkujen ja ruokakuponkien hankkimiseen.

Olisiko Suomessakin kannabiksesta saaduille verotuloille käyttöä?

Toimittaja: Tuomas Karhunen

Käännetty 12.5.2016 julkaistusta artikkelista:
http://www.huffingtonpost.com/entry/colorado-city-to-use-15-million-from-pot-tax-to-help-homeless_us_57337d8ce4b0365741117859

Avainsanat:

Captainkidd tykkää tästä


Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

  • Kalle77 kirjoitukseen tehtava: Snapchat: “1. marraskuuta 2018 kello 22:01
  • Kalle77 kirjoitukseen tehtava: Snapchat: “1. marraskuuta 2018 kello 17:31
  • Kalle77 kirjoitukseen tehtava: Snapchat: “Väärä kuva lähti jonka kuuluu poistaa täältä joku muu kun en pysty poistamaan sitä itse. Kiitos30. lokakuuta 2018 kello 10:39
  • MaryJ kirjoitukseen Terence McKenna kannabiksesta: “Minun mielestä tämä on mielenkiintoisin ja innoittavin juttu, mitä olen piitkään aikaan lukenut. Aivan mahtavaa! Pidän tarkoista ja syväluotaavista tietopläjäyksistä…10. elokuuta 2018 kello 07:28
  • Vieras kirjoitukseen Apteekilta viesti potilaille: Fimea pysäyttää lääkekannabisvalmisteen maahantuonnin Suomeen: “Voihan helvata. Joudun siis taas siirtymään taas gaba-pentin -norspan (subutex) lääkitykseen, silloin on kyllä aika päihtynyt olo. Miksi pitää kurjistaa…7. elokuuta 2018 kello 21:02
Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!