Kannabiksen rattijuoppouslain tieteellinen perustelu kyseenalaistettu USA:ssa

Kannabiksen rattijuoppouslain tieteellinen perustelu kyseenalaistettu USA:ssa

WASHINGTON (AP) – Yhdysvaltojen suurimman autoklubin tutkimus kertoo, että kannabiksen käytön takia annetut rattijuoppoussyytteet pohjaavat mielivaltaisiin liittovaltioiden standardeihin joilla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, oliko kuljettaja päihtynyt.

Tämä ongelma on vain kasvamassa sitä mukaa, kun muut osavaltiot laillistavat kannabiksen. Ainakin kolme (mahdollisesti jopa yksitoista) osavaltiota äänestää tänä syksynä laillistaakseen kannabiksen lääkekäyttöön, viihdekäyttöön tai molempiin. Lakialoitteita kannabiksen laillistamiseksi ollaan esitetty jo puolessa tusinassa osavaltioita.

Tällä hetkellä kuudessa osavaltiossa jossa kannabiksen lääke- tai viihdekäyttö on laillista – Colorado, Montana, Nevada, Ohio, Pennsylvania ja Washington – on asetettu rajoituksia kuljettajan veren THC-pitoisuudelle . Mutta liikenneturvallisuusyhdistyksen (AAA) suorittama tutkimus kertoo, että osavaltioiden asettamille enimmäismäärille ei ole tieteellistä perustaa ja ne voivat johtaa siihen, että viattomia kuljettajia asetetaan syytteisiin ja syyllisiä kuljettajia päästetään vapaaksi.

“Lain laatijoilla ja kansalaisilla on ymmärrettävästi vahva halu asettaa rajoituksia kannabiksen alaisena olemiselle samalla tavalla kuin me teemme alkoholin kanssa”, sanoi AAA:n toiminnanjohtaja Marshall Doney. “Kannabiksen ollessa kyseessä, tämä lähestymistapa on virheellinen eikä tieteellinen tutkimusnäyttö tue sitä”.

Kannabis on vielä laitonta Suomessa mutta tilanne meillä on samankaltainen. Vaikka kannabiksen käytöstä olisi kulunut useita vuorokausia, sinut voidaan silti tuomita rattijuoppoudesta jos ajat autoa.

Toimittaja: Asianomistaja

Käännetty 10.5.2016 julkaistusta artikkelista:
http://therealstrategy.com/scientific-basis-for-marijuana-dui-laws-questioned/

Tuomas Karhunen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *