Ex-peliriippuvainen, mies 33 vuotta

Ex-peliriippuvainen, mies 33 vuotta

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Teksti”]

Olin kärsinyt peliriippuvuudesta koko elämäni. Jossain vaiheessa uhkapeleistä aiheutui minulle niin suuria rahallisia menetyksiä, että ne alkoivat vaikuttaa jo terveyteeni. Kuukausien ruokahaluttomuuden ja unettomuuden jälkeen sain raahattua itseni lääkärin vastaanotolle, jossa diagnoosi oli vakava masennus. Lääkäri määräsi minulle samalta istumalta kuurin masennuslääkkeitä, joita aloinkin syömään heti samana päivänä.

Seuraavat neljä vuotta meni erilaisten SSRI- ja SNRI-lääkkeiden vaikutuksen alaisena. Lääkkeitä vaihdettiin ja annoksia nostettiin tasaisin väliajoin. Suurimmat sivuvaikutukset kohdistuivat seksuaalitoimintojen häiriöihin. Seurauksena aikaisempi melko aktiivinen seksielämäni kuoli täysin. Seksi ei kiinnostanut, halut katosivat, kiihottuminen ei ollut mahdollista ja tuntoherkkyys oli poissa. Minusta tuli impotentti. En kokenut minkäänlaista seksuaalista nautintoa koko tänä aikana. Pienempiä sivuvaikutuksia olivat jatkuvat painajaiset, runsaampi hikoilu ja varsinkin eri lääkkeiden siirtymä- ja lopetusvaiheissa esiintyneet “aivosähköiskut”.

Pääsin kuitenkin eroon masennuksesta, mutta elämänhaluni ei ollut ennallaan. Opiskelut olivat jääneet kesken eikä elämän eteenpäin vieminen tuntunut juuri kiinnostavan. Sitten tapahtui jotain odottamatonta. Oltiin kaverin luona viettämässä iltaa ja yllättäen hän tarjosikin minulle kannabista alkoholin sijaan. Olin kokeillut kannabista muutamia kertoja aikaisemmin, mutta en koskaan ilman alkoholia. Tällä kertaa tarjolla oli laadukasta kukintoa valmiiksi täyttöpussiin höyrystettynä. Vaporisaattori oli myös uusi tuttavuus minulle. Kannabista ei tarvinnut polttaa eikä höyry tuntunut ikävältä kurkussa tai keuhkoissa.

Kokemus oli henkisesti niin positiivinen, että se muutti jotain sisälläni. Pystyin pitkästä aikaa nauttimaan olostani ja tarkastelemaan elämääni eri perspektiivistä. Ainainen syyllisyyden tunne ja murhe tulevasta katosivat hetkeksi. Tilalle tuli monia tunteita joiden olemassaolon olin jo tyystin unohtanut. Vaikutus ei niinkään turruttanut tunteita, kuten masennuslääkkeet tekivät, vaan se avasi tunnelukkoja joita en muutoin pystynyt käsittelemään. Vielä päiviä myöhemmin huomasin kuinka aiemmin hallitsevat negatiiviset ajatukset olivat väistyneet ja tehneet tilaa uudelle positiivisemmalle ajatusmallille.

Tästä alkoi uusi elämä. Hain ja pääsin takaisin yliopistoon opiskelemaan, josta myös valmistuin tällä kertaa. Löysin uuden tyttöystävän, nykyisen vaimoni. Nautin jälleen seksistä, jopa huomattavasti enemmän kuin ennen masennustani. Nautin päivittäin elämän pienistä asioista. Kannabista käytin tässä vaiheessa ehkä kerran kaksi kuukaudessa. Jonain kuukausina joka viikonloppu, toisina en ollenkaan. En kuitenkaan missään vaiheessa tullut siitä riippuvaiseksi, toisin kuin uhkapeleistä. Tosin uhkapelitkin jäivät pois elämästäni tässä vaiheessa. Peliriippuvuus oli ollut vain oire ja minun tapani käsitellä ongelmia, joita en pystynyt kohtaamaan ennen kannabista.

Ainoa seikka, joka minua harmittaa näin jälkeenpäin on se, etten ollut tutustunut tähän lääkekasviin jo aiemmin. Mutta menneiden murehtiminen on turhaa ja pääasia että sain elämäniloni takaisin. Tulevaa pohtien, olen huolissani asenteista kannabista kohtaan, varsinkin Suomessa. Ihmiset, jotka eivät asiasta mitään tiedä tai joita asia ei edes kiinnosta, päättävät kasvin laillisuudesta kaikkien puolesta. Lisäksi tahot, jotka tekevät kieltolailla rahaa, levittävät väärää tietoa ja hankaloittavat näin kannabiksen laillistamista. Uskon kuitenkin että totuus voittaa aina lopulta.

[/et_pb_text][et_pb_button admin_label=”Lohari-nappi” saved_tabs=”all” button_url=”http://lohari.net/?redirect_to=random&cat=283″ url_new_window=”off” button_text=”Satunnainen Indica-kertomus” button_alignment=”center” background_layout=”light” custom_button=”on” button_text_color=”#339966″ button_border_color=”#339966″ button_letter_spacing=”0″ button_use_icon=”default” button_icon_placement=”right” button_on_hover=”on” button_letter_spacing_hover=”0″] [/et_pb_button][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *