Elämänikäinen jatkokertomus- siis sairauskertomukseni

Elämänikäinen jatkokertomus- siis sairauskertomukseni

Kirjoitin aiemmin Indicaan ‘lyhyen’ jutun sairauksistani ja kokemuksistani tässä elämässä. Tämä on lyhyt päivitys lauantailta.

Olen tällä hetkellä mökillä kesää viettämässä, mukanani mm. iso kassillinen reseptilääkkeitä, joita on käytettävä yötä päivää ja siinä välissäkin vielä. Onneksi grillievästäkin mahtuu väliin :). Ei sinänsä naurun asia mutta välillä hurtti huumori auttaa jaksamaan.

Eilen oli mahtava hellepäivä – monille…minulle kärsimystä. En kestä hellettä koska mulle on tehty 19- ja 20-v:na ns. lämpöleikkaukset jalkoihin. Niissä jalkojen ääreisverenkiertoa hermottavat sympaticus-hermot katkaistaan (sympatectomia) vatsan puolelta. Leikkaus tapahtuu siis koko kehon läpi koska nämä hermot sijaitsevat selässä. Ne vaikuttavat pintaverenkiertoon supistavasti – Raynaudin syndrooma. Tarkoitus oli että jalkojeni pintaverenkierto paranisi. Jotain apua oli silloin aikoinaan – nykyään vain kovat kivut, myös fibromyalgiasta, diabeteksesta ym. (Kädessä hoitovirheen takia paheneva CRPS, polttava hermosärky). Myös selkäydinkanavan ahtauma pahentaa jalkojen kipua.

Ai niin, minun piti vain kertoa että makasin eilisen-onneksi viileässä-mökissä. Viime yön kiemurtelin kivuissa, tämän aamun myös. Nyt helpottaa sen verran että jaksan kirjoittaa. Kipulääkkeenä vain Panacod (kipupolin lääkärin mielestä voisin käyttää 3 g/vrk joka alkaa olla maksavaurion raja) ja ibuprofeiini (Burana) max 2700 mg/vrk. Se taas uhkaa munuaisia. Muut lääkkeeni myös vaurioittavat elimistöäni. Kipulääkkeenä on kokeiltu “kaikki”, OxyCodon, fentanyyli, buprenorfiini, epilepsialääkkeet ym., eivät auta kipuihini.

Äskeisen piti olla lyhyt päivitys yhdestä yönseudusta tässä monimuotoisessa elämässäni, mutta vuorokauden kuluttua sama uudelleen. (Itkua ja naurua.) Nyt makaan taas sohvalla keskellä lauantaipäivää ja yritän nauttia mökkielämästä luonnossa mm. itikoiden seurassa ikkunasta puita katsellen. No, huomenna taas ? parempi päivä. Kuha vaan kesästä irti se minkä ikinä saa. Tulta-nuotiossa ja uuneissa, saunaa ja makkaraa-niillä pääsee jo pitkälle.🌿

2 thoughts on “Elämänikäinen jatkokertomus- siis sairauskertomukseni

  1. Tosi koskettava kertomus. Vaatii paljon rohkeutta puhua tälläsista asioista, sisullahan sitä kuulemma mennään vaikka harmaan kiven läpi 🙂

  2. Itse vähän samassa veneessä,minulla jotenkuten auttaa tradolan 2×200mg joskus menne kolmaskin joka alkaa olla lähellä hengityslamaa.odotan innolla cbd lähetystä,sitten uusi päivitys.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *