15-vuotias Crohnin tautia sairastava sai elämänsä takaisin kannabiksella

15-vuotias Crohnin tautia sairastava sai elämänsä takaisin kannabiksella

Crohnin tautia sairastava 15-vuotias Coltyn Turner oli niin sairas, että hän joutui pyörätuoliin. Hän todisti Coloradon oikeudessa että hän on ”mielummin laittomasti elossa kuin laillisesti kuollut”.

Tämä johtuu Coltyn käytti kannabista hoitaakseen sairauttaan, vaikka kannabis on laitonta hänen kotiosavaltiossaan Illinoisissa. Tämän takia hänen perheensä joutui muuttamaan Coloradoon.

”Hän on Coloradon osavaltion vanki lääkkeen takia. Coltyn ei voi mennä takaisin kotiinsa, nähdä kavereitaan, perhettään, hän on jumissa Coloradossa… Hän ei voi elää normaalia elämää synnyinseudullaan, missä hänen perheensä on ollut kuusi sukupolvea.” (lähde)

Kuluneen vuoden aikana Coltyn on käyttänyt kannabisöljyä matkalla kohti paranemista. Kun Crohnin tauti kehittyi hänelle (jonka uskottiin olevan seurausta bakteeritulehduksesta), hänen kuntonsa heikkeni kovaa vauhtia. Siinä vaiheessa lääkärit suosittelivat kääntymistä holististen keinojen puoleen, ja siksi Coltynin perhe alkoi harkita kannabisöljyn kokeilemista.

Uhkapeli kannatti. Coltyn aloitti lääkekannabiksen käytön maaliskuussa ja heinäkuuhun mennessä hän jo kiipeili Blue Mountainilla. Hänen perheensä on riemuissaan, ja Coltyn itse toteaa:

”Tämä on mahtavaa, koska vihdoin voin tehdä asioita joita en aiemmin pystynyt tekemään kuten ajaa pyörällä kolmen tai neljän vuoden tauon jälkeen, lapioida lunta ja kävellä vuoristossa.”

Toisin kuin syövän suhteen, kannabiksen mahdollista tehoa Crohnin taudin hoidossa ei ole tutkittu paljon. Mutta kuten allaolevasta uutisraportista näkee, useita tutkimuksia on valmisteilla ja tutkimustuloksia on tulossa.

Ensimmäinen raportti kannabiksen käytöstä Crohnin taudin hoidossa julkaistiin 2011:

”Tulokset viittaavat siihen, että kannabiksella voi olla hyödyllisiä vaikutuksia sairauden hoidossa ja se voi vähentää muiden lääkkeiden tai leikkausten tarvetta. Placebo-kontrolloidut tutkimukset tulevat kattavasti arvioimaan kannabiksen tehokkuuden ja mahdolliset sivuvaikutukset.” (lähde)

Toinen, vuonna 2013 julkaistu tutkimus toteaa:

”Vaikka tutkimuksen pääasiallista tavoitetta (remission alkamisesta) ei saavutettu, lyhyt (8 viikon) THC-kuuri tuotti merkittäviä kliinisiä hyötyjä kymmenelle Crohnin tauti-potilaalle yhdestätoista, ilman sivuvaikutuksia. Lisätutkimukset isommalla potilasryhmällä sekä kannabiksen annosteleminen polttamisen sijaan muilla keinoilla ovat perusteltuja. (lähde)


Lähde: http://www.collective-evolution.com/2015/08/11/15-year-old-treats-chrohns-disease-with-cannabis-gets-his-life-back/

Avainsanat:


Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

1
Jätä kommentti

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Kirsikka Recent comment authors
  Subscribe  
uusin vanhin eniten tykkäyksiä
Ilmoita
Marja Kivelä
Jäsen

Erittäin tärkeä kirjoitus

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

  • Juha MS-potilas kirjoitukseen Rentoutumismatkalle Amsterdamiin?: “Kannabiskahviloista.24. joulukuuta 2018 kello 07:19
  • jebu55 kirjoitukseen Rentoutumismatkalle Amsterdamiin?: “Mistä saan kannabista ?23. joulukuuta 2018 kello 22:10
  • jebu55 kirjoitukseen Leaflylta CBD-terveystuotteita: “Mistä sitä saa.olen etsinyt toimijaa jolta saa cbd öljyä.krooniset kivut yli 42 työvuoden jälkeen kovat.opioidia ei viitsisi jatkuvasti syödä.23. joulukuuta 2018 kello 21:55
  • Kalle77 kirjoitukseen Juuri nyt: Lääkekannabiksen alasajo Suomessa: “Jospa lääkärit oikeuteen potilaittensa pahoinpitelystä tai ketkä estää lunnollisen lääkkeen käytön, oikeutta ihmisille.21. marraskuuta 2018 kello 18:12
  • Empiristi kirjoitukseen Juuri nyt: Lääkekannabiksen alasajo Suomessa: “No nyt on kyllä harvinaisen perseestä, mikäli tuollainen toiminta onnistuu. Ei jumalauta, muualla maailmaa kannabista laillistetaan lääke- sekä viihdekäyttöön kiihtyvällä…19. marraskuuta 2018 kello 19:24
Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!