Huumevirasto DEA ei luokittele kannabista uudelleen

Huumevirasto DEA ei luokittele kannabista uudelleen

Avainsanat: ,

Vastoin odotuksia, Yhdysvaltain huumevirasto DEA ei luokittelekaan kannabista pois Schedule I -luokituksesta. Virasto tulee kuitenkin tekemään muutoksia kannabiksen lääketieteellisen tutkimuksen helpottamiseksi.

Torstaiaamun lehdistötilaisuudessa DEA ilmoitti, että kannabis säilyy Schedule I -aineena, koska se ei täytä lääkekäytön vaatimia kriteereitä, koska kannabiksen lääkekäyttö ei ole heidän mukaansa turvallista ja koska kannabiksen väärinkäytön riski on korkea.

Jokaiselle, joka tietää kannabiksen lukemattomista lääketieteellisistä mahdollisuuksista sekä kasvin erittäin miedoista sivuvaikutuksista, nämä perusteet ovat yksinkertaisesti naurettavia. Nykyaikainen tutkimustulos puhuu erittäin räikeästi tätä DEA:n perustelua vastaan.

Myönnytyksenä DEA ilmoitti, että se lisää tutkimuskäyttöön tarkoitetun kannabiksen kasvattajien määrää. Mississipin yliopisto on toistaiseksi ollut ainoa, joka on saanut kasvattaa kannabista tutkimuskäyttöön.

Päätös oli kova isku kannabisteollisuudelle, joka toivoi että DEA tekisi muutoksia kannabiksen laillisen aseman suhteen. Poliitikko Earl Blumenauer oli ensimmäisenä kritisoimassa DEA:ta huonosta päätöksestä, sillä enemmistö amerikkalaisista sekä amerikkalaisista lääkäreistä kannattaa kannabiksen täyttä laillistamista. Siinä valossa pelkkä tutkimusten mahdollistaminen ei ole riittävä muutos huumeviraston taholta.

The Drug Policy Alliance julkaisi lausunnon asiasta: ”Kannabiksen pitäminen Schedule I -luokassa osoittaa, että DEA jatkaa tieteellisen tutkimuksen sekä yleisen ja poliittisen mielipiteen huomiotta jättämistä.”

Kannabiksen uudelleenluokitusasia tuli esille huhtikuussa, jolloin uudelleenluokituksen sanottiin tapahtuvan kesäkuun aikana (lue lisää täällä). Pian tämän jälkeen uutisoimme DEA:n henkilöstökoordinaattori Russ Baerista, joka antoi ymmärtää, että uudelleenluokitus tulisi tapahtumaan (lue lisää täällä).

Mitä mieltä olet päätöksestä ja DEA:n toiminnasta? Kerro meille allaolevassa keskusteluosiossa!


Lähteet:
https://cannabisnowmagazine.com/current-events/dea-blasted-for-failing-to-reschedule-marijuana

http://mjbizdaily.com/report-govt-to-make-marijuana-research-easier-but-not-reschedule-cannabis/

Tilaa uudistunut Lohari-uutiskirje!

Tilaa uudistunut Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Uutiskirjeen tilaus onnistui!

Tietoa kirjoittajasta

Profiilikuva käyttäjästä Tuomas Karhunen

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

  • someone

    Joo no eihän tossa ny ofc mtn järkee oo, ei hyvää päivää taas..

  • Siperian Tarzan

    Jos tutkimuksia tehdään, niin sitten ei enää voi jatkossa sanoa kuinka asiaa on liian vähän tutkittu. Muuten, koko DEA on varsin turha järjestö. Huumesotaa ja rahaa ajetaan eteenpäin. Järki, historia ja ihmisoikeudet on unohdettu.

Omat Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Ansaitut saavutukset

Sinun täytyy luoda Lohari-tunnukset nähdäksesi ansaitsemasi pisteet ja saavutukset

Oletko Kannabisliiton FB-ryhmästä? Lähetä kuittaus täällä olevalla kaavakkeella, niin saat pääsyn suljettuun ryhmään + rakenteilla olevaan jäsenosioon:

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!