Autistinen pikkupoika pystyy nyt puhumaan – kannabiksen ansiosta

Autistinen pikkupoika pystyy nyt puhumaan – kannabiksen ansiosta

Kymmenen kuukauden ikäisenä puertoricolaisella Kalel Santiagolla diagnosoitiin harvinainen syöpämuoto nimeltä neuroblastooma. Kalel joutui käymään läpi kemoterapian, säteilyhoitoja ja leikkauksen, jonka jälkeen tilanne kääntyi vielä synkemmäksi, kun pojalla diagnosoitiin puhekyvyn estävä autismi.

“Kun hän oli sairaalassa, huomasimme, että hän ei puhunut lainkaan ja osa hänen käytöksestään ei ollut kohdallaan, kuten käsien heilutus ja varpaillaan kävely”, pojan isä Abiel Gomez kertoi Yahoo News -uutispalvelulle. “Mutta odotimme asian tutkimista siihen saakka, kunnes hän oli 3-vuotias ja kunnes syöpä oli poissa.”

Lopulta Santiagon perhe löysi mahdollisen hoitokeinon: CBD-öljyn. Rahankeruukampanjan avulla perhe sai hankittua pienen pullon öljyä ja Kalelille alettiin annostelemaan tippoja kahdesti päivässä.

Kahden päivän kuluttua Kalel pystyi puhumaan.

“Hän yllätti meidät koulussa sanomalla vokaalit ‘A-E-I-O-U’. Se oli ensimmäinen kerta [kun hän puhui]”, Abiel kertoo. “Ette voi kuvitella sitä tunnetta, joka meillä oli kuullessamme Kalelin äänen ensi kertaa. Se oli uskomatonta. Opettaja nauhoitti puheen ja lähetti sen vaimolleni ja me kaikki sanoimme, että “ainoa asia, jonka olemme tehneet eri tavalla on CBD-öljy.”

Tämän jälkeen Kalel alkoi käyttää myös konsonantteja ja pian hän kykeni jo muodostamaan lauseita. “Hän sanoi: “amo mi mama”, “rakastan äitiäni””, Abiel sanoo. “En tiedä, kuinka kiittää [CBD-öljyn valmistajia].”

Kalel on nyt 9-vuotias ja hänen tarinansa on yksi todiste lisää kannabiskasvin ja CBD-öljyn kieltojen järjettömyydestä myös Suomessa.

Neuroblastooma on aivokasvainten jälkeen yleisin kiinteä syöpä lapsilla, ja Suomessa tavataan lähes kymmenen uutta tapausta vuosittain. Fimea kieltää CBD-tuotteiden myynnin sillä verukkeella, että kyseessä on lääkeaine. Kuitenkaan Suomessa ei kuitenkaan ole yhtään myytävää CBD-valmistetta, jota kenenkään olisi mahdollista saada.

(Toim.huom: Jokaisella tulee olla oikeus ylläpitää terveyttään tai hoitaa sairauksiaan luonnontuotteilla. Kansalaistottelemattomuutta voi harjoittaa tilaamalla CBD-tuotteita Hempika Finlandin kautta Sloveniasta.)


Lähteet: The Anti Media | Yahoo News

Tuomas Karhunen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *