Autistinen pikkupoika pystyy nyt puhumaan – kannabiksen ansiosta

Autistinen pikkupoika pystyy nyt puhumaan – kannabiksen ansiosta

Kymmenen kuukauden ikäisenä puertoricolaisella Kalel Santiagolla diagnosoitiin harvinainen syöpämuoto nimeltä neuroblastooma. Kalel joutui käymään läpi kemoterapian, säteilyhoitoja ja leikkauksen, jonka jälkeen tilanne kääntyi vielä synkemmäksi, kun pojalla diagnosoitiin puhekyvyn estävä autismi.

”Kun hän oli sairaalassa, huomasimme, että hän ei puhunut lainkaan ja osa hänen käytöksestään ei ollut kohdallaan, kuten käsien heilutus ja varpaillaan kävely”, pojan isä Abiel Gomez kertoi Yahoo News -uutispalvelulle. ”Mutta odotimme asian tutkimista siihen saakka, kunnes hän oli 3-vuotias ja kunnes syöpä oli poissa.”

Lopulta Santiagon perhe löysi mahdollisen hoitokeinon: CBD-öljyn. Rahankeruukampanjan avulla perhe sai hankittua pienen pullon öljyä ja Kalelille alettiin annostelemaan tippoja kahdesti päivässä.

Kahden päivän kuluttua Kalel pystyi puhumaan.

”Hän yllätti meidät koulussa sanomalla vokaalit ’A-E-I-O-U’. Se oli ensimmäinen kerta [kun hän puhui]”, Abiel kertoo. ”Ette voi kuvitella sitä tunnetta, joka meillä oli kuullessamme Kalelin äänen ensi kertaa. Se oli uskomatonta. Opettaja nauhoitti puheen ja lähetti sen vaimolleni ja me kaikki sanoimme, että ”ainoa asia, jonka olemme tehneet eri tavalla on CBD-öljy.”

Tämän jälkeen Kalel alkoi käyttää myös konsonantteja ja pian hän kykeni jo muodostamaan lauseita. ”Hän sanoi: ”amo mi mama”, ”rakastan äitiäni””, Abiel sanoo. ”En tiedä, kuinka kiittää [CBD-öljyn valmistajia].”

Kalel on nyt 9-vuotias ja hänen tarinansa on yksi todiste lisää kannabiskasvin ja CBD-öljyn kieltojen järjettömyydestä myös Suomessa.

Neuroblastooma on aivokasvainten jälkeen yleisin kiinteä syöpä lapsilla, ja Suomessa tavataan lähes kymmenen uutta tapausta vuosittain. Fimea kieltää CBD-tuotteiden myynnin sillä verukkeella, että kyseessä on lääkeaine. Kuitenkaan Suomessa ei kuitenkaan ole yhtään myytävää CBD-valmistetta, jota kenenkään olisi mahdollista saada.

(Toim.huom: Jokaisella tulee olla oikeus ylläpitää terveyttään tai hoitaa sairauksiaan luonnontuotteilla. Kansalaistottelemattomuutta voi harjoittaa tilaamalla CBD-tuotteita Hempika Finlandin kautta Sloveniasta.)


Lähteet: The Anti Media | Yahoo News

Avainsanat: , , , ,

Spaceman, Captainkidd, Kalle77 ja 3 muuta tykkää tästä


Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

  • Juha MS-potilas kirjoitukseen Rentoutumismatkalle Amsterdamiin?: “Kannabiskahviloista.24. joulukuuta 2018 kello 07:19
  • jebu55 kirjoitukseen Rentoutumismatkalle Amsterdamiin?: “Mistä saan kannabista ?23. joulukuuta 2018 kello 22:10
  • jebu55 kirjoitukseen Leaflylta CBD-terveystuotteita: “Mistä sitä saa.olen etsinyt toimijaa jolta saa cbd öljyä.krooniset kivut yli 42 työvuoden jälkeen kovat.opioidia ei viitsisi jatkuvasti syödä.23. joulukuuta 2018 kello 21:55
  • Kalle77 kirjoitukseen Juuri nyt: Lääkekannabiksen alasajo Suomessa: “Jospa lääkärit oikeuteen potilaittensa pahoinpitelystä tai ketkä estää lunnollisen lääkkeen käytön, oikeutta ihmisille.21. marraskuuta 2018 kello 18:12
  • Empiristi kirjoitukseen Juuri nyt: Lääkekannabiksen alasajo Suomessa: “No nyt on kyllä harvinaisen perseestä, mikäli tuollainen toiminta onnistuu. Ei jumalauta, muualla maailmaa kannabista laillistetaan lääke- sekä viihdekäyttöön kiihtyvällä…19. marraskuuta 2018 kello 19:24
Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!