UFC-tähti vaporisoi CBD-öljyä lehdistötilaisuudessa

UFC-tähti vaporisoi CBD-öljyä lehdistötilaisuudessa

Viime lauantaina Las Vegasissa pidetyn, katsojaennätyksiä rikkoneen UFC 202 -vapaaottelutapahtuman toinen päätähti Nate Diaz on tutkinnan alla vaporisoituaan kannabidioli- eli CBD-öljyä tapahtuman jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Diaz hävisi vuoden otteluksi tituuleeratun viisieräisen eeppisen uusintaottelun tuomariäänin. Ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa hän vastaili lehdistön kysymyksiin kynämallista vaporisaattoria käyttäen. Kun häneltä kysyttiin asiasta, hän sanoi höyrystävänsä CBD-öljyä.

“Tämä on CBD:tä”, Diaz kertoi vaporisaattorinsa sisällöstä. “Se auttaa palautumaan ja vähentää tulehdusta, ja muuta sellaista. Tätä kannattaa käyttää ennen ottelua ja sen jälkeen, treenatessa, tehdäksesi elämästäsi paremman.”

Tapaus on saanut paljon huomiota Diazin hiljattain saaman supertähteyden takia. Diaz otteli maaliskuussa UFC 196 -tapahtumassa vapaaottelumaailman suurinta tähteä, irlantilaista Conor McGregoria vastaan 11 päivän varoitusajalla ja monien suureksi yllätykseksi voitti kuristuksella toisessa erässä. Viime viikonloppuna järjestetystä uusintaottelusta tuli UFC:n historian suurin tapahtuma, ja molemmat ottelijat ovat vierailleet viime aikoina tiheään uutisotsikoissa sekä TV-ohjelmissa aina CNBC-talousuutisista Conan O’Brienin talk-show’hun.

USADA määritelee yli 150 ng/ml ylittävän määrän kannabismetaboliitteja sisältävän tuloksen positiiviseksi. Diaz testattiin ennen lehdistötilaisuutta, mutta tuloksia ei ole vielä julkaistu.

Negatiivisen julkisuuden määrä on ollut komissiolle niin suuri, että moni odottaa heidän joutuvan muuttamaan sääntöjään tulevaisuudessa.

Diaz on myös kokenut triathlon-kestävyysurheilija ja hän on mm. uinut Alcatrazin saarelta San Francisco Bayhin useita kertoja.

CBD suorituskykyä parantava aine?

Kannabidioli on yksi kannabiksen 113 aktiivisesta kannabinoidista ja kannabis on maailman antidopingtoimisto WADA:n (World Anti-Doping Agency) kiellettyjen “ottelun aikana” käytettävien aineiden listalla. In-competition eli “ottelun aikana” on kuusi tuntia ennen ottelua ja kuusi tuntia sen jälkeen, ja Diazin esiintyminen lehdistötilaisuudessa tapahtui tämän ajan sisällä.

USADA saattaa tulkita Diazin höyrystämisen kannabiksen käytön myöntämiseksi, josta seuraa sama rangaistus kuin positiivisesta kannabisnäytteestä; Diazia saattaa odottaa joko varoitus tai jopa vuoden kilpailukielto. Useat Diazin kollegat sekä isot mediat ovat kritisoineet komission linjausta ja tuomioiden suhteettomuutta kannabiksen suhteen.

Koko asia tuntuu erittäin epäoikeudenmukaiselta ja kohtuuttomalta, ja komissio onkin saanut paljon kritiikkiä myös aiemmasta kannabisvastaisuudestaan. Diazin isoveli Nick sai vuosi sitten viiden vuoden kilpailukiellon samasta kannabiksen “in-competition” -käytöstä. Tapaus sai laajasti julkisuutta, ja massiivisen some-kritiikin ansiosta kieltoa lopulta lievennettiin 18 kuukauden mittaiseksi, ja 165 000 dollarin sakko pienennettiin 100 000 dollariin.

Suomen suurin vapaaottelunimi Makwan Amirkhani ottelee UFC:ssä höyhensarjassa ja hän harjoittelee Irlannissa Conor McGregorin kanssa SBG International -salilla.

Diaz vs. McGregor 2 -uusintaottelu oli alun perin tarkoitus järjestää kesän historiallisessa UFC 200 -tapahtumassa, mutta lopulta ottelu siirrettiin viime viikonlopun UFC 202 -ottelukortin vetonaulaksi.
Diaz vs. McGregor 2 -uusintaottelu oli alun perin tarkoitus järjestää kesän historiallisessa UFC 200 -tapahtumassa, mutta lopulta ottelu siirrettiin viime viikonlopun UFC 202 -ottelukortin vetonaulaksi.

Lähteet:
http://www.bloodyelbow.com/2016/8/21/12572970/ufc-202-video-nate-diaz-smokes-cbd-vape-pen-during-press-conference

http://mmajunkie.com/2016/08/with-vape-pen-in-hand-ufc-202s-nate-diaz-explains-the-benefits-of-cannabidiol-oil?utm_source=fb-DIAZVAPEPEN&utm_medium=social&utm_campaign=facebook

http://www.mmafighting.com/2015/9/14/9326445/nick-diaz-suspended-five-years-for-failed-ufc-183-drug-test

Tuomas Karhunen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *