Valitse Sivu

Saksa aikoo laillistaa kannabiksen lääkekäytön 2017

Saksa aikoo laillistaa kannabiksen lääkekäytön 2017

Saksa laillistaa kannabiksen lääkekäyttön aikaisin ensi vuonna, maan terveysministeri sanoi tiistaina.

”Tavoitteemme on että vakavasti sairaat potilaat saisivat parasta mahdollista hoitoa,” sanoi Hermann Groehe joka esittää laillistamisluonnoksen tänään Saksan hallitukselle.

Lakiehdotus tulee sopivaan aikaan, kun miltei kaikkialla maailmassa on havahduttu höllentämämään kannabislainsääntäntöjä. Kannabiksen lääkekäyttö syövän, glaukooman, HIV:n ja AIDS:in, C-hepatiitin, Parkinsonin taudin, epilepsian ja monien muiden vakavien sairauksien hoidossa saa jatkuvasti lisää suosiota.

Groehe kertoi myös, että kannabis tulisi olla saatavilla ainoastaan reseptilääkkeenä. Siihen asti kunnes maan omat valvotut kannabiskasvattamot ovat käytössä, Saksa maahantuo kannabista lääkekäyttöön muualta, hän lisäsi.

”Haluamatta ennustaa Bundestagin (parlamentin) päätöstä, on todennäköistä että laki tulee voimaan keväällä 2017,” Groehe kertoi saksalaislehti Die Weltille.

Suomessa lääkekannabis on paperilla laillista, mutta käytännössä kielletty puheenaihe sekä lääkäreiltä että potilailta – Valviran uhkailujen sekä H-merkinnän saamisen pelon takia.

Toimittaja: Tuomas Karhunen

Lähteet:
http://www.telegraph.co.uk/news/2016/05/03/germany-to-legalise-cannabis-for-medicinal-purposes/

http://www.expatica.com/de/news/Germany-to-legalise-medicinal-cannabis-minister_670548.html

Avainsanat: ,


Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Keskustelu

Mainos

Mainos

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostin Loharilta, jossa mielenkiintoista asiaa Suomen ja maailman kannabistilanteesta.

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!