Raportti: Kannabisteollisuus yli 100 miljardin bisnes 2029 mennessä – ja laillista koko USA:ssa 2020

Raportti: Kannabisteollisuus yli 100 miljardin bisnes 2029 mennessä – ja laillista koko USA:ssa 2020

Vaikka kannabiksen suhteen Suomessa eletään vielä kieltolain ja kylmän sodan aikaa, maailmassa kannabisteollisuus menee eteenpäin vauhdilla. Ja kilpailu on kovaa. San Franciscolainen Ackrell Capital ennustaa tuoreessa raportissaan, että kannabisteollisuus tulee saavuttamaan 100 miljardin dollarin rajapyykin vuoteen 2029 mennessä, ja siten ylittäisi jopa tupakkateollisuuden. Raportti ennustaa myös, että kannabiksen kieltolaki tulisi olemaan historiaa Yhdysvalloissa—vuoteen 2020 mennessä.

Ackrell Capital seuraa USA:n kannabisteollisuuden taloustrendejä. Uuden raportin mukaan enää vain kahdeksan USA:n osavaltiota on kieltänyt kannabiksen kokonaan. Tämä sekä moni muukin syy osoittaa, että kannabisteollisuus on tullut jäädäkseen.

“Laillistamisen kiihtyvä vauhti ja näiden uusien markkinoiden kasvu tulee johtamaan aikamme ’vihreään kultaryntäykseen’,” Ackrell Capitalin perustaja Mike Ackrell kirjoitti. ”Moderni tieto kannabiksesta sekä perusteellinen riski- ja voittoanalyysi ovat oleellisia tekijöitä arvioitaessa kannabisteollisuutta, joka voi potentiaalisesti saada yli 50 miljoonaa asiakasta (USA:ssa). Raporttimme antaa sijoittajille perustan jolla he voivat arvioida milloin ja miten sijoittaa kannabikseen.” Raportti listaa myös ”Top 100” yksityistä kannabisyritystä ja ”The Green Field 2016” -teollisuusnäkymän.

Ackrell arvioi että kannabiksen kieltolaki Amerikassa on historiaa vuoteen 2020 mennessä, ja että kannabisteollisuus kasvaa miltei 10 miljardilla dollarilla vuoteen 2019 mennessä. Kannabisteollisuus houkuttelee koko ajan enemmän myös ei-käyttäjiä jotka hakevat voittoa taloustrendistä. Ackrell uskoo että laillistamisen jälkeen markkinat kasvavat 37 miljardiin viidessä vuodessa, ja 50 miljardiin vuosikymmenen sisällä.

“Uskomme että liittovaltion kannabiskieltolain kumoaminen on vain ajan kysymyse,” Ackrell totesi raportissa. Yleinen mielipide on samaa mieltä.

Raportin voit lukea täältä.

Suomessa olemme jäämässä totaalisesti sivuun laillisen kannabiksen tuomasta uudesta teollisuudenalasta, ja kiitos tästä kuuluu suurelta osin valtamedioiden harhaanjohtavalle uutisoinnille. Esimerkkinä Savon Sanomien palkittu journalisti Asta Tenhunen, jonka mukaan: ”Kaikkiaan uusimmat tilastot näyttävät siltä, että kannabiksen laillistamisen etenemisen on jo hiipunut länsimaissa.” (myös kirjoitusvirhe palkitun Asta Tenhusen käsialaa)

Toimittaja: Tuomas Karhunen

Käännetty 4.3.2016 julkaistusta artikkelista:
http://ireadculture.com/report-cannabis-will-overtake-tobacco-by-2029/?utm_content=bufferd6a65&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

Avainsanat:


Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pistesaldo

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Mainos

Keskustelu

 • rautsi kirjoitukseen Tapani:
  "Nyt muuttu mielenkiintoiseksi tilanne kun tuli poliisin verikoe tulokset. Tikku näytti positiivista tulosta ja verikokeessa ei näkyny ollenkaan kannabis vaikka…"
  14. maaliskuuta 2020 kello 20:46
 • rautsi kirjoitukseen Kieltolaki loppuu:
  "Pääsi valtion hotellia nauttimaan tämän lääkkeen ansiosta. Mut en antanu syytteissä periksi kun kerta lääke käyttöön olivat. Sanoin kokevani oikeusmurhan.…"
  9. tammikuuta 2020 kello 01:59
 • rautsi kirjoitukseen Tapani:
  "Samasta syystä nyt itsekkin pääsin oottelemaan tuomiota. Mut yrittivät huume syytteillä käytön vetää eteenpäin. Mut korjasin heti et lääke rikos…"
  9. tammikuuta 2020 kello 01:41
 • Peter Sauser kirjoitukseen Potilasjärjestön vertaistukiryhmän epileptikkolapsi YLEn TV- ja nettiuutisissa:
  "Sisarillani todettiin akuutti leukemia kolmannen kerran, ensimmäinen diagnoosi oli toukokuussa 2017. Hän parani luuytimensiirtolla monien kärsimysten ja kivun jälkeen. Mutta…"
  6. tammikuuta 2020 kello 01:30
 • kollinainen kirjoitukseen Valviralta uhkauskirjeitä lääkäreille – Lääkekannabiksen määrääminen kiellettiin lupien menettämisen uhalla:
  "Kyllä vaihtaisin opiaattikipulääkkeeni heti kantsurepsuun."
  31. lokakuuta 2019 kello 14:18

Mainos

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostin Loharilta, jossa mielenkiintoista asiaa Suomen ja maailman kannabistilanteesta.

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!