Raportti: Kannabisteollisuus yli 100 miljardin bisnes 2029 mennessä – ja laillista koko USA:ssa 2020

Raportti: Kannabisteollisuus yli 100 miljardin bisnes 2029 mennessä – ja laillista koko USA:ssa 2020

Vaikka kannabiksen suhteen Suomessa eletään vielä kieltolain ja kylmän sodan aikaa, maailmassa kannabisteollisuus menee eteenpäin vauhdilla. Ja kilpailu on kovaa. San Franciscolainen Ackrell Capital ennustaa tuoreessa raportissaan, että kannabisteollisuus tulee saavuttamaan 100 miljardin dollarin rajapyykin vuoteen 2029 mennessä, ja siten ylittäisi jopa tupakkateollisuuden. Raportti ennustaa myös, että kannabiksen kieltolaki tulisi olemaan historiaa Yhdysvalloissa—vuoteen 2020 mennessä.

Ackrell Capital seuraa USA:n kannabisteollisuuden taloustrendejä. Uuden raportin mukaan enää vain kahdeksan USA:n osavaltiota on kieltänyt kannabiksen kokonaan. Tämä sekä moni muukin syy osoittaa, että kannabisteollisuus on tullut jäädäkseen.

“Laillistamisen kiihtyvä vauhti ja näiden uusien markkinoiden kasvu tulee johtamaan aikamme ‘vihreään kultaryntäykseen’,” Ackrell Capitalin perustaja Mike Ackrell kirjoitti. “Moderni tieto kannabiksesta sekä perusteellinen riski- ja voittoanalyysi ovat oleellisia tekijöitä arvioitaessa kannabisteollisuutta, joka voi potentiaalisesti saada yli 50 miljoonaa asiakasta (USA:ssa). Raporttimme antaa sijoittajille perustan jolla he voivat arvioida milloin ja miten sijoittaa kannabikseen.” Raportti listaa myös “Top 100” yksityistä kannabisyritystä ja “The Green Field 2016” -teollisuusnäkymän.

Ackrell arvioi että kannabiksen kieltolaki Amerikassa on historiaa vuoteen 2020 mennessä, ja että kannabisteollisuus kasvaa miltei 10 miljardilla dollarilla vuoteen 2019 mennessä. Kannabisteollisuus houkuttelee koko ajan enemmän myös ei-käyttäjiä jotka hakevat voittoa taloustrendistä. Ackrell uskoo että laillistamisen jälkeen markkinat kasvavat 37 miljardiin viidessä vuodessa, ja 50 miljardiin vuosikymmenen sisällä.

“Uskomme että liittovaltion kannabiskieltolain kumoaminen on vain ajan kysymyse,” Ackrell totesi raportissa. Yleinen mielipide on samaa mieltä.

Raportin voit lukea täältä.

Suomessa olemme jäämässä totaalisesti sivuun laillisen kannabiksen tuomasta uudesta teollisuudenalasta, ja kiitos tästä kuuluu suurelta osin valtamedioiden harhaanjohtavalle uutisoinnille. Esimerkkinä Savon Sanomien palkittu journalisti Asta Tenhunen, jonka mukaan: “Kaikkiaan uusimmat tilastot näyttävät siltä, että kannabiksen laillistamisen etenemisen on jo hiipunut länsimaissa.” (myös kirjoitusvirhe palkitun Asta Tenhusen käsialaa)

Toimittaja: Tuomas Karhunen

Käännetty 4.3.2016 julkaistusta artikkelista:
http://ireadculture.com/report-cannabis-will-overtake-tobacco-by-2029/?utm_content=bufferd6a65&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

Tuomas Karhunen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *