Ison-Britannian liberaalidemokraattinen puolue haluaa laillistaa kannabiksen

Ison-Britannian liberaalidemokraattinen puolue haluaa laillistaa kannabiksen

Ison-Britannian liberaalidemokraattisen puolueen johtaja Tim Farron sanoi, että vaikka puolue haluaa laillistaa kannabiksen käytön kokonaan, hänen lapsensa eivät kuitenkaan saa käyttää sitä.

Farron sanoo BBC:n haastattelussa, että poliitikkojen on erittäin helppo vältellä kannabisaihetta. “Me päätimme [välinpitämättömyyden sijaan] olla järkeviä ja katsoa todisteita. Ja todisteet viittaavat siihen, että säännöstelemällä markkinoita voimme varmistaa, että pystymme suojelemaan ihmisiä,” hän jatkaa.

Farronilla ja hänen vaimollaan Rosemaryllä on neljä kouluikäistä lasta ja Farron kertoi, että hän ei toivo lastensa käyttävän kannabista. Kysyttäessä, kuinka tämä käy yksiin laillistamisen kanssa, Farron sanoi haluavansa “varmistaa, että vakava ongelma käsitellään älykkäästi”.

Puolueensa johtajan virasta ensi kuussa luopuva Farron jatkaa: “Todistusaineisto viittaa siihen, että kaduilta saatavilla olevalla erittäin vahvalla skunk-kannabislajikkeella on mahdollisesti yhteys psykooseihin.”

Skunk on epämääräinen termi, jota monesti käytetään negatiivisen mielikuvan luomisessa – Britanniassa termi tarkoittaa yleensä erittäin paljon THC:tä sisältävää kannabista. (Lisää skunk-termistä ja skunk-lajikkeista Lohari Premium -artikkelissa 11/2017.)

“Jos säännöstelet sitä, voit kontrolloida sitä. En ehdottaisi jotain näin kiistanalaista, jos todistusaineisto ei viittaisi siihen, että kaikki meidän lapsemme olisivat nykyistä enemmän turvassa ja rikollisjengit joutuisivat nykyistä ahtaammalle. Seurataan todistusaineistoa.”


Lähde: The Telegraph

Tuomas Karhunen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *