Pohjoisirlantilainen isä kasvatti kannabista poikansa sairauden hoitamiseksi – jätettiin tuomitsematta

Pohjoisirlantilainen isä kasvatti kannabista poikansa sairauden hoitamiseksi – jätettiin tuomitsematta

Derryläinen isä kasvatti kannabista vankilatuomion uhasta huolimatta tehdäkseen kannabisöljyä 10-vuotiaan poikansa harvinaisen ja vakavan sairauden hoitamiseksi. Mies yllättyi saamastaan julkisen kannustustuksen vyörystä.

Pohjoisirlantilainen Chris McDaidin ja hänen kumppaninsa Lynda McIntyren 10-vuotias poika Cian sairastaa harvinaista ja parantumatonta hermostoa rappeuttavaa sairautta nimeltä Ataxia telangiectasia (A-T).

A-T rajoittaa elämistä paljon ja siihen kuuluu monimutkaisia oireita. Monet sitä sairastavat kuolevat teini-ikäisinä.

Nähtyään kannabiksen tehon samanikäisen ja samaa tautia sairastavan kanadalaisen pojan tapauksessa, Cianin isä Chris käytti merentutkijan kokemustaan hankkiessaan tietoa kannabiksen lääkekäytöstä ja ominaisuuksista.

Kanadassa lääkekannabis on laillista, ja kokeilujen jälkeen toimiva lajike sisälsi 8 % CBD:tä ja 6,5 % THC:tä, jonka jälkeen kanadalaispojan isän mukaan ”se oli kuin joku olisi laittanut valot päälle”. Poika pystyi kävelemään ilman apua, hänen kuolaamisensa loppui, hänen puheensa selkeni, vapina väheni merkittävästi.

Nähtyään kaiken tämän netistä, Chris kasvatti tietynlaista kannabista, jonka hän arveli mahdollisesti auttavan poikaansa.

Sitten hän jäi kiinni.

Chris pidätettiin lokakuun 23. päivä vuonna 2015, kun poliisi tutki hänen talonsa, missä hän kasvatti kannabista. Hän tunnusti oikeudessa syyllisyytensä kannabiksen kasvattamiseen sekä hallussapitoon.

Tuomari Martin Nolanin mukaan Chrisin kertomus oli uskottava, ja hän osoitti Chrisille myötätuntoa sanoen: ”Herra McDaid oli havainnut, että kannabiksen johdannaiset voisivat auttaa hänen lastaan hyvin, hyvin vakavassa ja murheellisessa ongelmassa.”

Tuomarin mukaan yhteiskunta ei hyötyisi Chrisin vangitsemisesta ja tuomitsemisesta, joten hän päätti jättää asian sikseen. Kun Chris ja Lynda lähtivät oikeustalosta, tuomari Nolan sanoi: ”Onnea matkaan.”

Kun uutinen julkaistiin maanantain Derry News -sanomalehdessä ja nettisivuilla, positiivisen palautteen määrä oli valtava. Chris kertoi lehdelle, että hän ja hänen perheensä liikuttuivat saamastaan kannustuksesta todella paljon.

”Kun me kaksi näimme reaktion ja kannustuksen, jota se [oikeusjuttu] sai netissä, mitä enemmän näimme kommentteja – olimme kyynelissä.”

Chrisin mukaan huolimatta kannabiksen ilmiselvistä lääketieteellisistä hyödyistä, kriminalisaation takia kasvilla on vielä huono maine Irlannissa. Osa kannustajista ei halunnut kirjoittaa hänelle netin kautta, vaan he tulivat tervehtimään häntä kaduilla.

”Stigma kannabiksen ympärillä on valtava.”

Tällä hetkellä tilanne on se, että Cian ei saa tarvitsemaansa kannabisöljyä ja hänen tilansa tulee huononemaan. Poika ei lääkäreiden mukaan elä edes täysi-ikäiseksi.

Laillistaminen ei tapahdu Chrisin mielestä tarpeeksi nopeasti. Hän sanoo: ”Se ei tapahdu tarpeeksi nopeasti. Ne, jotka todella tarvitsevat [kannabista], kuten Cian, eivät voi odottaa päiviä, viikkoja, kuukausia tai vuosia – he tarvitsevat sitä nyt.”

Irlannissa kannabisasia on nyt esillä useiden lääkekannabista tarvitsevien lasten takia. Lue lisää irlantilaisista epileptikkolapsista ja heidän urheista vanhemmistaan Lohari Premiumin uusimmasta numerosta.


Lähteet: Derry Now | Derry Journal | Derry Daily

Avainsanat: , , , ,

Kalle77, Jyuni, KamalaKipu ja 1 muu henkilö tykkää tästä


Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

  • Juha MS-potilas kirjoitukseen Rentoutumismatkalle Amsterdamiin?: “Kannabiskahviloista.24. joulukuuta 2018 kello 07:19
  • jebu55 kirjoitukseen Rentoutumismatkalle Amsterdamiin?: “Mistä saan kannabista ?23. joulukuuta 2018 kello 22:10
  • jebu55 kirjoitukseen Leaflylta CBD-terveystuotteita: “Mistä sitä saa.olen etsinyt toimijaa jolta saa cbd öljyä.krooniset kivut yli 42 työvuoden jälkeen kovat.opioidia ei viitsisi jatkuvasti syödä.23. joulukuuta 2018 kello 21:55
  • Kalle77 kirjoitukseen Juuri nyt: Lääkekannabiksen alasajo Suomessa: “Jospa lääkärit oikeuteen potilaittensa pahoinpitelystä tai ketkä estää lunnollisen lääkkeen käytön, oikeutta ihmisille.21. marraskuuta 2018 kello 18:12
  • Empiristi kirjoitukseen Juuri nyt: Lääkekannabiksen alasajo Suomessa: “No nyt on kyllä harvinaisen perseestä, mikäli tuollainen toiminta onnistuu. Ei jumalauta, muualla maailmaa kannabista laillistetaan lääke- sekä viihdekäyttöön kiihtyvällä…19. marraskuuta 2018 kello 19:24
Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!