Hollanti laillistamassa kannabiksen kasvatuksen

Hollanti laillistamassa kannabiksen kasvatuksen

Kannabiksen laillistamisaalto maailmalla jatkaa voittokulkuaan: Australia, Irlanti ja Meksiko ovat laillistamassa kannabiksen lääkekäytön, ja Berliini on useiden Yhdysvaltain osavaltioiden tapaan laillistamassa viihdekäytön.

Tällä viikolla ilouutisia tuo Hollanti, jossa maan parlamentti tiistain äänestyksessä päätti niukalla enemmistöllä puoltaa kannabiskasvin kotikasvatuksen laillistamista. Kasvatuksen laillistaminen ei tosin ole vielä varmaa, sillä laki vaatii toteutuakseen myös senaatin hyväksynnän.

Kannabiksen kasvatus yksityiseen käyttöön on Hollannissa jo entuudestaan dekriminalisoitu viiteen kasviin asti ja uusi laki tekisi siitä toteutuessaan laillista. Muutos myös todennäköisesti korjaisi paradoksaalisen nykytilanteen, jossa Coffee Shop -kannabisliikkeet saavat myydä kannabista, mutta eivät ostaa sitä laillisesti.

Toisin kuin yleensä luullaan, Hollannissa kannabiksen käyttö ei ole täysin laillista. Yksityisissä tiloissa käyttö on sallittua eikä poliisi ei puutu asiaan, jos täysi-ikäisellä henkilöllä on julkisilla paikoilla alle 5 grammaa kannabista hallussaan.


Lähteet: MTV , Viihdelehti Stara

Avainsanat: ,

Jyuni ja Siperian Tarzan tykkää tästä


Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

  • Kalle77 kirjoitukseen tehtava: Snapchat: “1. marraskuuta 2018 kello 22:01
  • Kalle77 kirjoitukseen tehtava: Snapchat: “1. marraskuuta 2018 kello 17:31
  • Kalle77 kirjoitukseen tehtava: Snapchat: “Väärä kuva lähti jonka kuuluu poistaa täältä joku muu kun en pysty poistamaan sitä itse. Kiitos30. lokakuuta 2018 kello 10:39
  • MaryJ kirjoitukseen Terence McKenna kannabiksesta: “Minun mielestä tämä on mielenkiintoisin ja innoittavin juttu, mitä olen piitkään aikaan lukenut. Aivan mahtavaa! Pidän tarkoista ja syväluotaavista tietopläjäyksistä…10. elokuuta 2018 kello 07:28
  • Vieras kirjoitukseen Apteekilta viesti potilaille: Fimea pysäyttää lääkekannabisvalmisteen maahantuonnin Suomeen: “Voihan helvata. Joudun siis taas siirtymään taas gaba-pentin -norspan (subutex) lääkitykseen, silloin on kyllä aika päihtynyt olo. Miksi pitää kurjistaa…7. elokuuta 2018 kello 21:02
Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!