Hollanti laillistamassa kannabiksen kasvatuksen

Hollanti laillistamassa kannabiksen kasvatuksen

Kannabiksen laillistamisaalto maailmalla jatkaa voittokulkuaan: Australia, Irlanti ja Meksiko ovat laillistamassa kannabiksen lääkekäytön, ja Berliini on useiden Yhdysvaltain osavaltioiden tapaan laillistamassa viihdekäytön.

Tällä viikolla ilouutisia tuo Hollanti, jossa maan parlamentti tiistain äänestyksessä päätti niukalla enemmistöllä puoltaa kannabiskasvin kotikasvatuksen laillistamista. Kasvatuksen laillistaminen ei tosin ole vielä varmaa, sillä laki vaatii toteutuakseen myös senaatin hyväksynnän.

Kannabiksen kasvatus yksityiseen käyttöön on Hollannissa jo entuudestaan dekriminalisoitu viiteen kasviin asti ja uusi laki tekisi siitä toteutuessaan laillista. Muutos myös todennäköisesti korjaisi paradoksaalisen nykytilanteen, jossa Coffee Shop -kannabisliikkeet saavat myydä kannabista, mutta eivät ostaa sitä laillisesti.

Toisin kuin yleensä luullaan, Hollannissa kannabiksen käyttö ei ole täysin laillista. Yksityisissä tiloissa käyttö on sallittua eikä poliisi ei puutu asiaan, jos täysi-ikäisellä henkilöllä on julkisilla paikoilla alle 5 grammaa kannabista hallussaan.


Lähteet: MTV , Viihdelehti Stara

Tuomas Karhunen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *