Hollanti laillistamassa kannabiksen kasvatuksen

Hollanti laillistamassa kannabiksen kasvatuksen

Advertisement

Kannabiksen laillistamisaalto maailmalla jatkaa voittokulkuaan: Australia, Irlanti ja Meksiko ovat laillistamassa kannabiksen lääkekäytön, ja Berliini on useiden Yhdysvaltain osavaltioiden tapaan laillistamassa viihdekäytön.

Tällä viikolla ilouutisia tuo Hollanti, jossa maan parlamentti tiistain äänestyksessä päätti niukalla enemmistöllä puoltaa kannabiskasvin kotikasvatuksen laillistamista. Kasvatuksen laillistaminen ei tosin ole vielä varmaa, sillä laki vaatii toteutuakseen myös senaatin hyväksynnän.

Kannabiksen kasvatus yksityiseen käyttöön on Hollannissa jo entuudestaan dekriminalisoitu viiteen kasviin asti ja uusi laki tekisi siitä toteutuessaan laillista. Muutos myös todennäköisesti korjaisi paradoksaalisen nykytilanteen, jossa Coffee Shop -kannabisliikkeet saavat myydä kannabista, mutta eivät ostaa sitä laillisesti.

Toisin kuin yleensä luullaan, Hollannissa kannabiksen käyttö ei ole täysin laillista. Yksityisissä tiloissa käyttö on sallittua eikä poliisi ei puutu asiaan, jos täysi-ikäisellä henkilöllä on julkisilla paikoilla alle 5 grammaa kannabista hallussaan.


Lähteet: MTV , Viihdelehti Stara

Avainsanat: ,

Jyuni ja Siperian Tarzan tykkää tästä


Advertisement

Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!