Lääkekannabis antoi 7-vuotiaalle elämisen arvoisen elämän

Lääkekannabis antoi 7-vuotiaalle elämisen arvoisen elämän

The Culture High -dokumentissa 7-vuotiaan Jayden Davidin isä Jason kertoo, kuinka hänen poikansa parantui neljän kuukauden iässä alkaneista epilepsiakohtauksista lääkannabiksen avulla.

Vahvasta lääkityksestä huolimatta Jayden sai noin 500 kohtausta päivässä. Tehottomuuden lisäksi lääkitys sai hänet mm. näkemään hallusinaatioita, ja neljävuotiaana Jayden söi jo 22 pilleriä päivässä. Kyseessä oli elämän ja kuoleman asia, ja lopulta epätoivoiselle Jasonille ehdotettiin lääkekannabiksen kokeilemista.

Samana päivänä kun Jayden aloitti ottamaan CBD-öljyä, hän eli ensimmäisen päivänsä ilman kohtauksia – yli 4 vuotta kestäneen loputtoman kärsimisen jälkeen. Kohtaukset hävisivät myös seuraavina päivinä miltei kokonaan ja pysyvät nyt kannabiksen avulla poissa.

Tämän jälkeen Jaydenin piti käydä läpi rankka vieroitus myrkyllisistä lääkkeistä. Riippuvuuden katkaisu oli pitkä prosessi ja lääkitystä vähennettiin yksi pilleri kerrallaan. Jayden oli syönyt elämänsä aikana yli 25 000 pilleriä.

Lopuksi 7-vuotiasta poikaa odotti pahin kaikista eli bentso-vieroitus. Bentsodiatsepiinien vieroitusoireisiin kuului mm. painajaisia ja lihaskouristuksia, ja hän oli tullut bentso-riippuvaiseksi jo puolentoista vuoden iässä.

Kannabisöljyn ansiosta Jayden pystyy nyt luomaan katsekontaktin ihmisiin, uimaan ja tekemään muita normaaleja asioita kuten pureksimaan ruokansa.

Lyhyesti sanottuna: Kannabis antoi Jaydenille elämisen arvoisen elämän.

The Culture High -dokumentti löytyy Netflixistä suomenkielisillä tekstityksillä.

Vaikka maailmalla lääkekannabiksella parannutaan syövästäsaadaan epilepsia kuriinpoistetaan aivokasvaimiavähennetään opioidikuolemia sekä hoidetaan kymmeniä muita vakavia sairauksia, Suomessa kipuprofessori-ylilääkäri Eija Kalson määräyksestä kannabiksella ei katsota olevan mitään muuta lääketieteellistä käyttöä kuin MS-taudin spastisuuden hoito.

Eija Kalson konsultointipalkkiot tulevat Grünenthalilta ja Orion Pharmalta, luentopalkkiot Astra Zenecalta, Mundipharmalta sekä Orion Pharmalta ja hän on myös Orion Pharman osakkeenomistaja.

Avainsanat: , ,

Jyuni, Kalle77, KamalaKipu ja 1 muu henkilö tykkää tästä


Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

2
Jätä kommentti

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
larvaKepa Recent comment authors
  Subscribe  
uusin vanhin eniten tykkäyksiä
Ilmoita
Kepa
Jäsen

Katsonkin tän joskus YouTubesta… Aika hurjaa tuon pojan elämä 🙁 Mutta onneksi löytyi kannabis (y)

larva
Jäsen

Kannattaa kattoa tuo The Culture High, löytyy netflixistä

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

  • Juha MS-potilas kirjoitukseen Rentoutumismatkalle Amsterdamiin?: “Kannabiskahviloista.24. joulukuuta 2018 kello 07:19
  • jebu55 kirjoitukseen Rentoutumismatkalle Amsterdamiin?: “Mistä saan kannabista ?23. joulukuuta 2018 kello 22:10
  • jebu55 kirjoitukseen Leaflylta CBD-terveystuotteita: “Mistä sitä saa.olen etsinyt toimijaa jolta saa cbd öljyä.krooniset kivut yli 42 työvuoden jälkeen kovat.opioidia ei viitsisi jatkuvasti syödä.23. joulukuuta 2018 kello 21:55
  • Kalle77 kirjoitukseen Juuri nyt: Lääkekannabiksen alasajo Suomessa: “Jospa lääkärit oikeuteen potilaittensa pahoinpitelystä tai ketkä estää lunnollisen lääkkeen käytön, oikeutta ihmisille.21. marraskuuta 2018 kello 18:12
  • Empiristi kirjoitukseen Juuri nyt: Lääkekannabiksen alasajo Suomessa: “No nyt on kyllä harvinaisen perseestä, mikäli tuollainen toiminta onnistuu. Ei jumalauta, muualla maailmaa kannabista laillistetaan lääke- sekä viihdekäyttöön kiihtyvällä…19. marraskuuta 2018 kello 19:24
Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!