Lääkekannabis antoi 7-vuotiaalle elämisen arvoisen elämän

Lääkekannabis antoi 7-vuotiaalle elämisen arvoisen elämän

The Culture High -dokumentissa 7-vuotiaan Jayden Davidin isä Jason kertoo, kuinka hänen poikansa parantui neljän kuukauden iässä alkaneista epilepsiakohtauksista lääkannabiksen avulla.

Vahvasta lääkityksestä huolimatta Jayden sai noin 500 kohtausta päivässä. Tehottomuuden lisäksi lääkitys sai hänet mm. näkemään hallusinaatioita, ja neljävuotiaana Jayden söi jo 22 pilleriä päivässä. Kyseessä oli elämän ja kuoleman asia, ja lopulta epätoivoiselle Jasonille ehdotettiin lääkekannabiksen kokeilemista.

Samana päivänä kun Jayden aloitti ottamaan CBD-öljyä, hän eli ensimmäisen päivänsä ilman kohtauksia – yli 4 vuotta kestäneen loputtoman kärsimisen jälkeen. Kohtaukset hävisivät myös seuraavina päivinä miltei kokonaan ja pysyvät nyt kannabiksen avulla poissa.

Tämän jälkeen Jaydenin piti käydä läpi rankka vieroitus myrkyllisistä lääkkeistä. Riippuvuuden katkaisu oli pitkä prosessi ja lääkitystä vähennettiin yksi pilleri kerrallaan. Jayden oli syönyt elämänsä aikana yli 25 000 pilleriä.

Lopuksi 7-vuotiasta poikaa odotti pahin kaikista eli bentso-vieroitus. Bentsodiatsepiinien vieroitusoireisiin kuului mm. painajaisia ja lihaskouristuksia, ja hän oli tullut bentso-riippuvaiseksi jo puolentoista vuoden iässä.

Kannabisöljyn ansiosta Jayden pystyy nyt luomaan katsekontaktin ihmisiin, uimaan ja tekemään muita normaaleja asioita kuten pureksimaan ruokansa.

Lyhyesti sanottuna: Kannabis antoi Jaydenille elämisen arvoisen elämän.

The Culture High -dokumentti löytyy Netflixistä suomenkielisillä tekstityksillä.

Vaikka maailmalla lääkekannabiksella parannutaan syövästäsaadaan epilepsia kuriinpoistetaan aivokasvaimiavähennetään opioidikuolemia sekä hoidetaan kymmeniä muita vakavia sairauksia, Suomessa kipuprofessori-ylilääkäri Eija Kalson määräyksestä kannabiksella ei katsota olevan mitään muuta lääketieteellistä käyttöä kuin MS-taudin spastisuuden hoito.

Eija Kalson konsultointipalkkiot tulevat Grünenthalilta ja Orion Pharmalta, luentopalkkiot Astra Zenecalta, Mundipharmalta sekä Orion Pharmalta ja hän on myös Orion Pharman osakkeenomistaja.

Tuomas Karhunen

2 thoughts on “Lääkekannabis antoi 7-vuotiaalle elämisen arvoisen elämän

  1. Katsonkin tän joskus YouTubesta… Aika hurjaa tuon pojan elämä 🙁 Mutta onneksi löytyi kannabis (y)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *