Lääkekannabis antoi 7-vuotiaalle elämisen arvoisen elämän

Lääkekannabis antoi 7-vuotiaalle elämisen arvoisen elämän

The Culture High -dokumentissa 7-vuotiaan Jayden Davidin isä Jason kertoo, kuinka hänen poikansa parantui neljän kuukauden iässä alkaneista epilepsiakohtauksista lääkannabiksen avulla.

Vahvasta lääkityksestä huolimatta Jayden sai noin 500 kohtausta päivässä. Tehottomuuden lisäksi lääkitys sai hänet mm. näkemään hallusinaatioita, ja neljävuotiaana Jayden söi jo 22 pilleriä päivässä. Kyseessä oli elämän ja kuoleman asia, ja lopulta epätoivoiselle Jasonille ehdotettiin lääkekannabiksen kokeilemista.

Samana päivänä kun Jayden aloitti ottamaan CBD-öljyä, hän eli ensimmäisen päivänsä ilman kohtauksia – yli 4 vuotta kestäneen loputtoman kärsimisen jälkeen. Kohtaukset hävisivät myös seuraavina päivinä miltei kokonaan ja pysyvät nyt kannabiksen avulla poissa.

Tämän jälkeen Jaydenin piti käydä läpi rankka vieroitus myrkyllisistä lääkkeistä. Riippuvuuden katkaisu oli pitkä prosessi ja lääkitystä vähennettiin yksi pilleri kerrallaan. Jayden oli syönyt elämänsä aikana yli 25 000 pilleriä.

Lopuksi 7-vuotiasta poikaa odotti pahin kaikista eli bentso-vieroitus. Bentsodiatsepiinien vieroitusoireisiin kuului mm. painajaisia ja lihaskouristuksia, ja hän oli tullut bentso-riippuvaiseksi jo puolentoista vuoden iässä.

Kannabisöljyn ansiosta Jayden pystyy nyt luomaan katsekontaktin ihmisiin, uimaan ja tekemään muita normaaleja asioita kuten pureksimaan ruokansa.

Lyhyesti sanottuna: Kannabis antoi Jaydenille elämisen arvoisen elämän.

The Culture High -dokumentti löytyy Netflixistä suomenkielisillä tekstityksillä.

Vaikka maailmalla lääkekannabiksella parannutaan syövästäsaadaan epilepsia kuriinpoistetaan aivokasvaimiavähennetään opioidikuolemia sekä hoidetaan kymmeniä muita vakavia sairauksia, Suomessa kipuprofessori-ylilääkäri Eija Kalson määräyksestä kannabiksella ei katsota olevan mitään muuta lääketieteellistä käyttöä kuin MS-taudin spastisuuden hoito.

Eija Kalson konsultointipalkkiot tulevat Grünenthalilta ja Orion Pharmalta, luentopalkkiot Astra Zenecalta, Mundipharmalta sekä Orion Pharmalta ja hän on myös Orion Pharman osakkeenomistaja.

Avainsanat: , ,

Jyuni, Kalle77, KamalaKipu ja 1 muu henkilö tykkää tästä


Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

2
Jätä kommentti

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
larvaKepa Recent comment authors
  Subscribe  
uusin vanhin eniten tykkäyksiä
Ilmoita
Kepa
Jäsen

Katsonkin tän joskus YouTubesta… Aika hurjaa tuon pojan elämä 🙁 Mutta onneksi löytyi kannabis (y)

larva
Jäsen

Kannattaa kattoa tuo The Culture High, löytyy netflixistä

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

  • Kalle77 kirjoitukseen tehtava: Snapchat: “1. marraskuuta 2018 kello 22:01
  • Kalle77 kirjoitukseen tehtava: Snapchat: “1. marraskuuta 2018 kello 17:31
  • Kalle77 kirjoitukseen tehtava: Snapchat: “Väärä kuva lähti jonka kuuluu poistaa täältä joku muu kun en pysty poistamaan sitä itse. Kiitos30. lokakuuta 2018 kello 10:39
  • MaryJ kirjoitukseen Terence McKenna kannabiksesta: “Minun mielestä tämä on mielenkiintoisin ja innoittavin juttu, mitä olen piitkään aikaan lukenut. Aivan mahtavaa! Pidän tarkoista ja syväluotaavista tietopläjäyksistä…10. elokuuta 2018 kello 07:28
  • Vieras kirjoitukseen Apteekilta viesti potilaille: Fimea pysäyttää lääkekannabisvalmisteen maahantuonnin Suomeen: “Voihan helvata. Joudun siis taas siirtymään taas gaba-pentin -norspan (subutex) lääkitykseen, silloin on kyllä aika päihtynyt olo. Miksi pitää kurjistaa…7. elokuuta 2018 kello 21:02
Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!