Kannabismerkkihenkilö: Tri. Raphael Mechoulam, ”THC:n kummisetä”

Kannabismerkkihenkilö: Tri. Raphael Mechoulam, ”THC:n kummisetä”

Vuonna 1964 Rehovotissa, Israelissa Weizmann Institute of Science -instituutin nuori tutkija Raphael Mechoulam haki lupaa kannabiksen tutkimiseen. Tietäen että morfiini oli eristetty unikosta 1800-luvun alkupuolella, ja kokaiini eristetty koka-lehdistä 1800-luvun puolivälissä, Mechoulam ihmetteli miksi kannabiksen pääasiallista vaikuttavaa ainetta ei oltu vielä eristetty.

Pyynnön hyväksymisen jälkeen hän tarvitsi luonnollisesti kasveja tutkimuskohteekseen. Hän kysyi ohjaajaltaan tunsiko hän ketään poliisilaitoksella, kuka voisi toimittaa hänelle ”materiaalia”. Yhden puhelinsoiton ja sitä seuranneen bussimatkan jälkeen Tri. Mechoulam oli jo laboratoriossaan hallussaan viisi kiloa korkealaatuista libanonilaista hasista. Tällä hankinnalla Raphael eristi kollegojensa Yehiel Gaonin ja Haviv Ederyn kanssa tetrahydrokannabinolin eli THC:n ― samalla luoden termin “kannabinoidi”.

img-user

THC:n eristämisen jälkeen hän teki kokeita apinoiden ja sikojen aivoilla määritelläkseen sen vaikutukset ja kuinka yhdiste reagoi aivoissa. Kesti yli 20 vuotta, ennen kuin Mechoulamin kumppani Allyn Howlett löysi CB1-reseptorin.

Kun häneltä kysyttiin miksi hän keskittyi tutkimaan kannabista, tri. Mechoulam vastasi: “No, tiedemiehen tulisi yrittää löytää tutkimuksen kohteita jotka ovat tärkeitä”.

Nyt Tri. Mechoulam on 85-vuotias ja yhä töissä laboratoriossa, antamassa luentoja sekä peräänkuuluttamassa THC:n ja CBD:n kliinisen lääketieteellisen tutkimuksen tärkeyttä.


Lähde:
http://www.marijuana.com/blog/news/2016/06/cannabis-hall-of-fame-dr-raphael-mechoulam/

Avainsanat: , , ,


Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

 • Tuomas Karhunen kirjoitukseen Kieltolaki loppuu:
  "Iso respect sulle jebu kun oot ahkerasti bloggaillu! Jatka vaan samaan malliin, tuun jakamaan näitä Loharin some-kanavilla kyllä. Tällaista toimintaa…"
  16. toukokuuta 2019 kello 11:43
 • Tuomas Karhunen kirjoitukseen Asenteenmuutos!:
  "Hyvä ja ytimekäs kirjoitus! Voi kun ihmiset kuuntelisivat tällaista järjen ääntä enemmän sokean some-raivon sijaan..."
  16. toukokuuta 2019 kello 11:22
 • jebu55 kirjoitukseen Lääkekannabis kivun hoidossa:
  "seuraa jebu55 blokia,lue ja opi.lisää tulee koko ajan."
  8. maaliskuuta 2019 kello 19:12
 • Luksi kirjoitukseen Lääkekannabis kivun hoidossa:
  "https://www.kaninkolo.fi/epages/Kaninkolo-verkkokauppa.sf/fi_FI/?ObjectPath=Categories https://www.hamppu.net/forum/index.php Lukaise vähän alkeita ja opit tulkitsemaan mitä kasvi tarvitsee. Antaa oikean määrän valoa, ravinteita ja tietenkin rakkautta.…"
  14. helmikuuta 2019 kello 09:01
 • Jake kirjoitukseen Lääkekannabis kivun hoidossa:
  "Löytyykö kotikasvattajia joilta saisi neuvoja aloitukseen?"
  12. helmikuuta 2019 kello 14:28
Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!