Kannabiksella itseään lääkitsevää vammautunutta miestä uhataan vankilalla

Kannabiksella itseään lääkitsevää vammautunutta miestä uhataan vankilalla

Mansfieldiläinen vammautunut mies joka käyttää kannabista kipulääkkeenä vakavassa onnettomuudessa saamiinsa vammoihin, sai varoituksen: jos hän jatkaa kannabiksen käyttöä, hän joutuu vankilaan.

63-vuotias Peter Hindley sai vakavia vammoja 2011 tapahtuneessa onnettomuudessa, josta hänelle maksettiin 140 000 puntaa korvauksia. “Pakettiauto peruutti suoraan päälleni kaataen minut pyöräni selästä, repien jalkani ja suurimman osan kasvoistani irti”, Hindley kertoi Nottinghamin hovioikeudelle.

“Tapahtuneen jälkeen olen kokeillut jokaista tunnettua kipulääkettä, mutta kannabis on ainoa lääke jonka avulla saan nukuttua öisin. Ilman lääkekannabista, heräilen keskellä yötä kipuihini.”

Hindleyn päätös kasvattaa kannabista kotonaan Sadler Streetillä johti seurauksiin lain kanssa. Hänet pidätettiin ja oikeus päätti että hän on myös myynyt kannabista muille. Hän sai 18 kuukauden ehdollisen vankeustuomion sekä kahden vuoden koeajan, ja tuomari James Sampson kertoi hänelle: “Jos teet uuden kannabikseen liittyvän rikoksen kahden vuoden sisällä, on melkein varmaa että joudut vankilaan.”

Huumediileri, lääkekäyttäjä, vai molempia?

Syyttäjä Hal Ewing kertoi oikeudelle että kotietsinnästä löytyi 48 kannabiskasvia, vesijärjestelmä, valoja, ajastin, tuuletin, digitaalivaakoja, pusseja sekä 1 420 puntaa käteistä.

Syyttäjä esitti myös yksityiskohtia “selittämättömistä” 36 000 punnan rahatalletuksista sekä yhteensä 34 000 punnan arvoisista shekeistä jotka oli maksettu Hindleyn pankkitileille vuoden 2009 jälkeen. Tämä viittaa syyttäjän mukaan huumekauppaan.

Entinen rekkakuski Hindley avoimesti myönsi kannabiksen kasvattamisen ja sen, että hän on käyttänyt kannabista suurimman osan elämäänsä. Mutta hän tunnusti ainoastaan sen että hän kasvatti kannabista omaan käyttöönsä ja toisinaan antoi sitä ystävilleen. Hän kielsi myyneensä kannabista saadakseen rahallista voittoa.

“En ole koskaan myynyt kannabista kenellekään”, hän kertoi oikeudelle. “En ole ikinä ajatellut kannabista keinona ansaita rahaa.”

“Päätin kasvattaa oman kannabikseni koska olin kyllästynyt maksamaan muille, saamatta kuitenkaan rahoilleni vastinetta.”

Hindley sanoi että hänellä ei ole tarvetta myydä kannabista, koska hän on saanut runsaan korvauksen onnettomuudesta ja 8 000 punnan perinnön 2011 kuolleelta äidiltään. Hän sanoi että käteinen ja rahatalletukset liittyvät moottoripyörien ja niiden osien ostoon ja myyntiin. Hänen moottoripyöräharrastuksensa on kestänyt melkein 40 vuotta, mutta koska hänellä ei ollut esittää kuitteja kyseisistä ostoista ja myynneistä, tuomari syytti Hindleytä valehtelusta.

“Olen varma että löydetty 1 420 puntaa on huumekaupan tuottoa”, tuomari Sampson sanoi. “Takavarikoidun sadon arvo on 10 000 puntaa, ja olen varma että siitä on myyty osa muille. Siksi päätän että hän on syyllistynyt huumekauppaan.”

Toimittaja: Tuomas Karhunen

Käännetty 8.5.2016 julkaistusta artikkelista:
http://www.chad.co.uk/news/local/prison-warning-for-disabled-man-who-relies-on-cannabis-as-painkiller-1-7899262#ixzz484zkguHw

Tuomas Karhunen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *