Kannabiksen puolesta #2: Kannabis ja lasten epilepsia (SANA ON VAPAA)

Kannabiksen puolesta #2: Kannabis ja lasten epilepsia (SANA ON VAPAA)

Huh huh tätä suomalaisten keskustelutaitoa.

Tässä ko. tapaus sekä faktat pähkinänkuoressa:

 • Suomessa lääkärit määräävät epilepsiasta kärsiville lapsille kannabista, ja he ovat todenneet kannabiksen vähentävän lasten kohtauksia ilman merkittäviä haittavaikutuksia
 • Tästä huolimatta esim. Epilepsialiitto vaikenee asiasta täysin, lääkäriliiton painostuksesta johtuen

Olen saanut nämä tiedot erittäin luotettavalta taholta, joka haluaa ainakin toistaiseksi pysytellä nimettömänä. Asia on äärimmäisen tärkeä, ja olen kasaamassa aineistoa tulevaa kotimaan uutista varten. Joten on varmaan jokaiselle ymmärrettävää, etten tässä vaiheessa halua kertoa nimiä. Varsinkaan sellaiselle henkilölle, joka lähestyy minua solvauksin eikä suostu ottamaan esitettyjä faktoja huomioon.

Julkaisin Loharin FB-sivuilla kuvan, joka havainnollistaa asiaa:

***Muistutus: laske kymmeneen, hengitä syvään ja muista, että kuvan tekstissä ei lue ”kannabis on ihmelääke, joka auttaa kaikkeen 100 % varmuudella”, vaan ”Miksi kannabista, joka auttaisi ilman haittavaikutuksia, EI EDES HARKITA?”***

Kuva lähti hyvin liikkeelle ja jakoja sekä tykkäyksiä on kertynyt paljon. Tämä tarkoittaa yleensä myös sitä, että paikalle saapuu someraivon vallassa olevat henkilöt, jotka yleensä onnistuvat sabotoimaan asiallisen keskustelun ja mitätöimään paikkansa pitävän tiedon, sillä suomalaisessa kannabiskeskustelussa riittää, että mitätöit kannabismyönteisen tahon uskottavuuden jollain solvauksella.

Sen aika on kotimaassamme ohi.

Tätä kuvaa ilmestyi siis kommentoimaan eräs päihdetyöntekijä, joka jo vuosi sitten lähetteli minulle yksityisviestejä huutaen, että ”en tule menestymään valitsemallani tiellä”. Oma mielikuvani henkilöstä on, että kyseessä todennäköisesti entinen päihteiden väärinkäyttäjä, joka nyt on fanaattinen päihdevalistaja – kenties hieman uskonnollisessa sävyssä. Eli jokin henkilökohtainen missio minua vastaan on sumentanut kyseisen päihdetyöntekijän objektiivisuuden kannabikseen liittyen jo ajat sitten.

Tämän huutelijan kommentointiin tarttui muutama muu huutelija, jotka ilmeisesti löysivät toisensa ja päättelivät, että lisähuutelu kuorossa jotenkin validoi heidän argumenttinsa.

Tässä öykkäreiden argumentointikeinoja sekä logiikkaa:

 • Faktoja ei haluta kuunnella ja ne jätetään noteeraamatta
 • Kannabis lasten epilepsialääkkeenä on ”pössyttelyä”
 • Kommentoidaan muuhun, kuin vasta-argumenttiin
 • Kannabismyönteinen taho koitetaan ensin mitätöidä vaikka itkupotkuraivareilla, yleensä henkilökohtaisuuksiin menemisellä
 • Jos mikään muu ei auta, kannabismyönteisen henkilön suuhun laitetaan väite ”kannabis on ihmelääke joka auttaa 100 % kaikeen”
 • Jos en anna heille luottamuksella saamani tiedon lähdettä, asia muuttuu ”paskan jauhamiseksi” ja ”valehteluksi”
 • Jos heille ei lusikalla syötä tutkimuslinkkejä, vaan kehoittaa googlettamaan (ja he ovat takuulla lukeneet Loharin sivuilta tutkimuksista jne. jo valmiiksi) niin tietysti kannabismyönteinen henkilö vain ”valehtelee” ja ”jauhaa epärehellisesti paskaa sairaista lapsista”

Loharin FB-sivu ei ole someraivoisten itsetunto-ongelmaisten suomalaisten miesten deittipaikka, vaan keskustelua käydään niin, että asian vierestä ei mennä ja ARGUMENTIT OTETAAN VASTAUKSISSA HUOMIOON.

***Muistutus: laske kymmeneen, hengitä syvään ja muista, että kuvan tekstissä ei lue ”kannabis on ihmelääke, joka auttaa kaikkeen 100 % varmuudella”, vaan ”Miksi kannabista, joka auttaisi ilman haittavaikutuksia, EI EDES HARKITA?”***

Kukaan ei väitä, eikä ole väittänyt, että kannabis on 100% ainoa vaihtoehto kaikkiin epilepsiatapauksiin. Teen aivan tolkuttomasti duunia Loharin parissa ja sen takia näitä tutkimuksia ja paranemistarinoita on urakalla käännetty, että ei tarvitsisi niitä yksityiskohtaisesti jokaiselle huutelijalle henkilökohtaisesti kirjoittaa uudestaan. Minua surettaa se, että oma ajanpuutteeni verhotaan jonkinlaiseksi todisteeksi siitä, ettei kannabis muka auttaisi lasten epilepsiaan.

Sen sijaan todistetaakka siitä, että kannabiksella ei ole mitään virkaa lasten epilepsian hoitomuotona, on teillä.

Kannabiskeskustelu on edennyt Suomessa sen verran, että pelkkä tunnepitoinen solvausyritys ja asian vierestä menevä egoilu eivät enää riitä.

Tässä ensimmäiset pontit niille, joille joko nimi Lohari, minun nimeni, tai sana ’kannabis’ aiheuttavat provosoitumis/uhriutumis/someraivo-reaktion:

 1. Kannabiksen teho lasten epilepsiassa on sen verran yleistä tietoa, että sivistäkää ensin itseänne aiheesta hiukan. Asia on sen verran helposti googletettavissa suomeksi ja englanniksi, että tämän ei pitäisi olla kenellekään epäselvää.
 2. Yhtäaikaa huutelu ja pelkkä hokema ”puhut paskaa” EI ole pätevä argumentti, joka mitätöi sen faktan, että kannabis vähentää lasten epilepsiakohtauksia JA että se on aivoleikkausta AIKA PERHANAN PALJON miedompi, kokeilemisen arvoinen vaihtoehto.
 3. EN OLE VÄITTÄNYT, ETTÄ LEIKKAUS EI OLISI JOISSAIN TAPAUKSISSA TARPEELLINEN TAI ETTÄ KANNABIS AUTTAA JOKAISTA EPILEPSIASTA KÄRSIVÄÄ 100 % VARMUUDELLA.

Juuri tämän takia ihmiset eivät vieläkään uskalla tykätä näistä tai jakaa näitä; pelätään, että joudutaan öykkärijoukon solvausten kohteeksi.

Lyhyesti sanottuna: keskustelu jumittaa siihen, että on etukäteen päätetty, että huumehörhön argumentointi ei kelpaa, ja huumehörhön linkittämänä tutkimukset tai suorat esimerkkitapaukset ovat jotenkin saastuneet eivätkä kelpaa argumenteiksi.

Ja väkisin väärin ymmärtäville: pointti on se, että pienen lapsen aivojen leikkely on ihan helvetin vakava asia, ja todistetusti toimiva ja erittäin mieto kannabis tulisi tietenkin olla vaihtoehtona ennen leikkausta – ja ehdottomasti vaihtoehto ennen vakavia haittavaikutuksia omaavia epilepsialääkkeitäkään.

***Muistutus: laske kymmeneen, hengitä syvään ja muista, että kuvan tekstissä ei lue ”kannabis on ihmelääke, joka auttaa kaikkeen 100 % varmuudella”, vaan ”Miksi kannabista, joka auttaisi ilman haittavaikutuksia, EI EDES HARKITA?”***

Nämä huutelijat joko kannabisvihansa tai suomalaisen katkeruutensa sokaisemina eivät tiedosta, että he kuulevat ja näkevät ainoastaan haluamansa asian, ja kaikki ”argumentit” menevät asian vierestä, tai ne eivät ole argumentteja ollenkaan. Kuinka tämä keskustelu voi mennä eteenpäin, jos tällaiseen infoon suhtaudutaan tunnepitoisella muutosvastarinnalla?

Tämä on tärkeä asia, ja tässä havainnollistuu erinomaisesti se, kuinka asiallinen keskustelu on lähes mahdotonta AINOASTAAN demonisoinnin ja yleisen mutuilun aiheuttamasta ilmapiiristä johtuen.

Tällainen EI ole keskustelua.

Kuten olen podcastissa sanonut, suomalaismiehet ovat säälittävässä jamassa. On erittäin huolestuttavaa, että voin jotenkin kuvitella päihdetyöntekijän heittelemässä pakolaislapsia polttopulloilla tai lopullisesti pinnan palaessa jopa ampumassa tuntemattomia naisia kaduilla. Sama kansantauti, sama heikkous on kaikissa meissä suomalaisissa miehissä piilevänä, ja vaatii todellista henkistä voimaa katsoa peiliin ja huomata omat virheensä ja nähdä oma käytöksensä sellaisena, kuin se todellisuudessa on. Tämä on jostain kumman syystä raavaiden miesten tapa vaikuttaa asioihin vuonna 2016 Suomessa. Fyysinen väkivalta on tällaisille öykkäreille luonnollinen keskustelun jatke, jos se toinen ei ota uskoakseen hyvällä.

Kerta toisensa jälkeen näkyy, että tilanteesta kärsivät eivät merkitse öykkäreille mitään, vaan tärkeintä on pitää omista ideologioista kiinni loppuun asti. Eri mieltä olevat ovat uhka omalle hauraalle identiteetille ja itsetunnolle. Tuleva muutos pelottaa eritoten meitä suomalaisia, jotka olemme tottuneet siihen että ”kyllä kaiken pitää olla niin kuin ennenkin.”

Jos täytyy aivan rautalangasta vääntää, niin tässä nyt sitä tietoa aiheesta suomeksi:
http://lohari.net/tag/epilepsia

Jos minun kirjoitukseni eivät kelpaa, niin jokainen aivan varmasti osaa klikkailla lähteitä ja jutuissa linkitettyjä tutkimuksia, josta sama tieto löytyy englanniksi.

Se aika on ohi, että kannabisasian voi vaientaa solvaamalla ja joukkohuutelulla. Jos keskustelun herättämisen hinta on se, että joidenkin mielestä olen paskanpuhuja sekä idiootti, se maksettakoon. Pääasia että asiassa päästäisiin eteenpäin, ja jossain kohtaa voisimme jo alkaa puhua tämän hyötykasvin hyötykäytöstä.

Joten huutelijat: selvittäkääpä asianne kipin kapin tähän kommenttiosioon, sillä minulle ei vieläkään selvennyt yksikään argumentti, johon tarvitsisi edes vastata.

Aihe on kannabis ja lasten epilepsia, sana on vapaa.

***Muistutus: laske kymmeneen, hengitä syvään ja muista, että kuvan tekstissä ei lue ”kannabis on ihmelääke, joka auttaa kaikkeen 100 % varmuudella”, vaan ”Miksi kannabista, joka auttaisi ilman haittavaikutuksia, EI EDES HARKITA?”***

Jyuni, lumikko, Kalle77 ja 1 muu henkilö tykkää tästä


Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

26
Jätä kommentti

avatar
6 Comment threads
20 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
PekkaDr.SnugglesTeppo SyväriläPasiMice Recent comment authors
  Subscribe  
uusin vanhin eniten tykkäyksiä
Ilmoita
Pasi Vastamäki
Vieras
Pasi Vastamäki

En ole käyttänyt koskaan muita päihteitä kuin alkoholia, eikä päihdetyötäni ohjaa uskonnolisuus, koska en ole uskovainen ihminen. Olen ollut elämäni aikana humalassa yhteensä alle 10 kertaa, tämän voitte vahvistaa keneltä tahansa minua pidempään tunteneelta. Viimeksi olen ollut humalassa puolitoista vuotta sitten luokkakokouksessa. Minä en ole henkilökohtaisella missiolla ”loharia” vastaan, vaan paskanpuhumista. Hän tekee väitteitä, joihin hän ei tarjoa viitteitä, vaan kehottaa ihmisiä ”googlaamaan” asioita. Olen edelleen sitä mieltä, että tieteelliset väitteet vaativat tieteelliset perusteet. Muuten se on pseudotiedettä ja mutuilua. Mitä tiede OIKEASTI sanoo aiheesta, on seuraavaa: ”No reliable conclusions can be drawn at present regarding the efficacy of cannabinoids… Lue lisää »

Pasi Vastamäki
Vieras
Pasi Vastamäki

Mainittakoon vielä, että kannabis tehoaa kyllä osalle käyttäjistä. Huomionarvoista on, että positiivisia tuloksia saadaan kannabidioleilla eli CBD:llä, EI THC:llä, jolla voi olla jopa epilepsiaa pahentava vaikutus. Toinen huomionarvoinen (ja valitettava) seikka on, ettei kannabista olla pystytty tutkimaan kunnolla sokkotesteissä, vaan potilaat ovat tienneet, mitä he saavat. Eli myös placebon mahdollisuus on ilmeinen. CBD myös lisää maksan entsyymien kautta muiden lääkkeiden vaikutusta, joka voi myös olla suuri edesvaikuttaja parantumisissa ja elpymisissä. Aika suurella osalla (80%) on ollut myös sivuvaikutuksia (ripulia, väsymystä, uneliaisuutta) jopa pelkän CBD:n kanssa, mutta kovin suuria ne eivät olleet: vain 3% jäi tutkimuksesta niiden takia pois. Asiaa tulee… Lue lisää »

peke
Jäsen

huhhuh… Pitäisikö mennä puhumaan OIKEILLE NARKOMAANEILLE oikeasta narkkaamisesta… Kannabis on valitettavasti lääke moneen sairauteen/ongelmaan ja myös PALJON TURVALLISEMPI ”päihde”, kuin sinun ”muutaman” kerran otetut kännit… Tutkimukset sen myös osoittavat… Pasi VASTAHANKAAJA.

Mice
Jäsen

Alkoholi ja kannabis ovat kaksi aivan eri asiaa, joten siitä on turha vetää aasinsiltoja. Tosiaan jos ei tiedä mitään kannabiksen vaikutuksista harvojen ja valittujen artikkeilien ulkopuolelta, mutuilu on aika turhaa. Tosiaankin ainoa lähteesi on tuo ”tutkimus” jossa on käsin poimittu 48 ”tapausta”. Se ei millään täytä tieteellisen tutkimuksen kriteereitä, varsinkin kuin tarkastelussa on abstrakti ja keskustelukohta aiheesta. On ihan ymmärrettävää jos ei ole tottunut lukemaan tieteellistä aineistoa, voi poimia kirsikat kakun päältä. Tuhannet videot, kertomukset, kokeet, tutkimukset ja muut osoittavat että lapsen ja aikuisten epilepsiaan kannabista parempaa ratkaisua ei tahdo löytyä, hyötyjen ja haittojen puntaroinnin kautta. Varsinkin jokin aivojen leikkely… Lue lisää »

Pasi Vastamäki
Vieras
Pasi Vastamäki

Tuomas voisi julkaista myös toisen kommenttini, jonka olen laittanut ennen Micen vastausta. En ole mitään aasinsiltoja vedellyt, vaan vastasin Tuomaksen syytökseen suoraan. Ei tarvita henkilökohtaista kokemusta, että voi tietää, miten jokin substanssi vaikuttaa, kuten varmasti itsekin tiedät. Mikäli näet, että tutkimus on heikko, voit laittaa minulle paremmin tehdyn tutkimuksen, mikäli siinä ollaan saatu erilaisia tuloksia. Toivon, että Tuomas julkaisee kommenttini, siinä vastasin tuohon aiheeseen enemmän. Videot ja kertomukset eivät ole tutkimuksia, vaan tapauskertomuksia. Jos tunnet tutkimuskentän laajuuden, voitko laittaa minulle muutaman esimerkin tuosta kannabiksen ylivertaisuudesta? Kannabiksen kannalta ”parhaat” tutkimukset, joihin olen törmännyt ovat todenneet, että vaikuttavuus on nykyisten epilepsialääkkeiden luokkaa,… Lue lisää »

Jay Cee
Jäsen

Jos mulla olis pieni lapsi, jolla paha epilepsia. Kyllä haluaisin, että kokeiltais lääkekannabista ennen aivojen kirurgista leikkelyä.

pajautus
Jäsen

Kiitos Tuomas tekemästäsi työstä asian eteen.. <3

Pasi Vastamäki
Vieras
Pasi Vastamäki

Kiitos ehdotuksestani! Olen päihdetyötä tehnyt viimeiset viisi vuotta, ja on tullut puhuttua aika laidasta laitaan päihteidenkäytöstä. Siinä ei ole mitään valitettavaa, että sille on myös lääkkeellistä käyttöä, ja aihetta tulee tutkia lisää, jotta sen potentiaali saadaan valjastettua kaikkeen siihen, mihin sitä potentiaalia on. Aiemmin joku sanoi, että ei kannata vertailla alkoholia kannabikseen, joten sanon saman sinulle. Nomen est omen. 😉

Mice
Jäsen

Näymmä tuo mieli muuttuu melko nopeasti. Ensin tuodaan esille jokin tutkimuksen keskustelu-osion pohjalta tehty ”analyysi” todisteena että kannabis ei auttaisi epilepsiaan, verrataan vaikutuksia alkoholiin ilman omaa kokemuspohjaa, väitetään THC:n lisäävän epileptisia kohtauksia, vedotaan placebovaikutukseen vaikka endokannabinoidijärjestelmän mekanismeja on tutkittu paljonkin, huh, ei kyllä kaikkia hakemalla haettuja olkiukkoja ja valheita jaksa tähän lisäillä. Tähän ilmeisesti on taustalla vanha lausahdus, eli kenen leipää syöt sen lauluja laulat. Hienoa, että pystyit myöntämään kytkökset, joten on helpompaa ymmärtää ulosantia ja motiiveja. Mutta ilmeisesti uuden informaation eteen tullessa et heti heitä heti kirvestä kaivoon, joten siitä pisteet. Ilmeisesti on myös halua auttaa, joten kehotan tutustumaan… Lue lisää »

Pasi Vastamäki
Vieras
Pasi Vastamäki

Tottakai mieli muuttuu, jos tutkimustulokset ovat päinvastaisia sen tiedon kanssa, mikä itsellä on. Jokaisella ihmisellä on yleensä jokin käsitys siitä, miten asiat ovat, ja sen kautta sitä tekee yleistyksiä asioihin, joita se tieto ei sitten kosketa. Edelleen, en ole vieläkään saanut teiltä minkäänlaista näyttöä siitä, että THC:llä olisi positiivinen vaikutus epilepsian suhteen, enkä ole sitä itse löytänyt (kuten CBD:n kohdalla hyvin helposti). Olen valmis muuttamaan käsitykseni, mikäli annatte siihen tieteellisesti aihetta. Placeboa ei olla vielä yhdessäkään suuremmassa tutkimuksessa pois-suljettu, vai onko minulta mennyt jotain ohi? Siksi sanon suuremmassa, kun minun 48 henkilön tutkimus ei teille kelpaa, vaan sen paskuudelle röhötetään… Lue lisää »

Spaceman
Jäsen

Eikä kannata paljon hakea itsetunnon kohotusta 5 vuoden päihdetyön kokemuksella. Tuot sen aika sujuvasti esiin monessa käänteessä. Kannabis, jos todella teet päihdetyötä ei varmasti ole tämän päivän akuutti ongelma työssäsi. En nyt viitsi muuta mainita kun, että ennen päihdetyötäsi olisi ollut hyvä hakea kentältä joku mutu tuntuma onko se YRTTI JOKA NIITÄ ONGELMIA AIHEUTTAA ? Sanotaan tähän vielä samalla alalla työskenneellä ei tullut ainoatakaan asiakasta vastaan jonka ongelma olisi ollut ainoastaan Kannabis ! Rautalankaako tässä tarvitaan, että tajuat Yrtti on ainakin minulle krooniselle kipupotilaalle erittäin hyvä vaihtoehto. Oletko koulukuntaa joka uskoo, että Metadon ja Buprenorfiini poistaa päihdeongelman ? Itse olen… Lue lisää »

Pasi Vastamäki
Vieras
Pasi Vastamäki

Pasi: Mitäpä jos et pistäisi sanoja minun suuhuni. En ole missään sanonut, koskaan, että kannabis olisi päivän akuutti ongelma. Sinä et minun kenttäkokemuksistani tiedä yhtään mitään, joten älä puhu asioista, joista et voi pätkääkään tietää. En minäkään tunne ketään, keillä se olisi/olisi ollut ainut ongelma, enkä ole missään niin väittänytkään. Viidennen kerran: Olen laillistamisen kannalla, joten turhaan minulle öykkäät. Olen myös jo sanonut, että se on hyvä vaihtoehto niille, keillä siihen on syystä tai toisesta aihetta. Olen korvaushoitokriittinen, hyvinkin paljon. Se taas ei liity tähän keskusteluun millään lailla. Kumma juttu, ettei Tuomasta kiinnosta ”omien” henkilöön menevä vittuilu ja mustamaalaaminen, ilman… Lue lisää »

Teppo Syvärilä
Vieras
Teppo Syvärilä

Israel on tehnyt lääketutkimusta jo vuosikymmeniä ja maailmalta löytyy paljon tutkimuksia joissa todetaan kannabiksen selkeät lääkehyödyt. JOkainen kannabis kasvi on myös lääkekasvi.

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

 • Juha MS-potilas kirjoitukseen Rentoutumismatkalle Amsterdamiin?: “Kannabiskahviloista.24. joulukuuta 2018 kello 07:19
 • jebu55 kirjoitukseen Rentoutumismatkalle Amsterdamiin?: “Mistä saan kannabista ?23. joulukuuta 2018 kello 22:10
 • jebu55 kirjoitukseen Leaflylta CBD-terveystuotteita: “Mistä sitä saa.olen etsinyt toimijaa jolta saa cbd öljyä.krooniset kivut yli 42 työvuoden jälkeen kovat.opioidia ei viitsisi jatkuvasti syödä.23. joulukuuta 2018 kello 21:55
 • Kalle77 kirjoitukseen Juuri nyt: Lääkekannabiksen alasajo Suomessa: “Jospa lääkärit oikeuteen potilaittensa pahoinpitelystä tai ketkä estää lunnollisen lääkkeen käytön, oikeutta ihmisille.21. marraskuuta 2018 kello 18:12
 • Empiristi kirjoitukseen Juuri nyt: Lääkekannabiksen alasajo Suomessa: “No nyt on kyllä harvinaisen perseestä, mikäli tuollainen toiminta onnistuu. Ei jumalauta, muualla maailmaa kannabista laillistetaan lääke- sekä viihdekäyttöön kiihtyvällä…19. marraskuuta 2018 kello 19:24
Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!