9-vuotiaan epilepsiakohtaukset loppuivat kannabiksella

9-vuotiaan epilepsiakohtaukset loppuivat kannabiksella

Advertisement

Kun 18 kuukautta vanha Amelia Weaver sai flunssan, hänen äitinsä vei hänet lääkärille. Pediatrin vastaanotolla Amelia sai ensimmäisen epilepsiakohtauksensa.

“Lapseni kohtauksen katsominen oli elämäni pelottavin kokemus”, Amelian äiti Angie muistelee. Ensin se vaikutti yhden kerran jutulta. Aika kului. Kolmevuotias Amelia käveli, puhui, opetteli lukemaan ja laskemaan kahteenkymmeneen.

Eräänä aamuna Weaversit eivät heränneetkään lapsensa ääniin, ja he löysivät hänet kehdosta kohtauksen kourissa. Amelia sai neljä lisäkohtausta matkalla sairaalaan.

Tulevina kuukausina Amelia menetti puhekykynsä, liikuntakykynsä eikä hän pystynyt syömään yksin. Hän alkoi saamaan 30–80 kohtausta päivässä ja lopulta hänellä diagnosoitiin vakava epilepsian muoto, Dravet’n syndrooma.

Parannuskeinoa ei ollut. He kokeilivat 23 eri epilepsialääkettä mutta mikään niistä ei auttanut.

Kuten monet muutkin epätoivoiset vanhemmat, Angiekin kääntyi lääkekannabiksen puoleen. Vakuuttuneena siitä, että kannabisöljy auttaisi Amelian kohtauksiin, hän aloitti kampanjoimaan laillistamisen puolesta Minnesotassa. Angie vetosi lainsäätäjiin, teki avoin kirje -kampanjan kuvernöörille, ja tarjosi tarinansa lukuisille medioille. Perhe myös harkitsi muuttamista kannabispakolaisiksi Coloradoon tai Oregoniin.

Angien aktivismi kannatti. Lääkekannabiksen laillistuttua Minnesotassa vuonna 2014 yhdeksänvuotias Amelia sai ensimmäisen reseptinsä, eikä hänellä ole ollut kohtauksia sen jälkeen. Nyt tyttö voi kannabiksen ansiosta nukkua, puhua ja käydä koulua.

“Lääkekannabis auttoi Ameliaa välittömästi”, Angie sanoo. “Katseltuamme hänen kärsimystään vuosia, olemme helpottuneita siitä, että jokin asia vihdoin tuo helpotusta.”

Lääkekannabis maksaa Weavereille 200 dollaria kuukaudessa, ja kulut kasvavat Amelian kasvun myötä. Perhe odottaa Minnesoten lääkekannabisohjelman laajenemista – ja hintojen halpenemista lääkekannabisreseptien lisääntyessä.


Lähde:
http://www.citypages.com/news/amelia-weavers-miraculous-recovery-on-medical-marijuana-7584766

Avainsanat: , , ,


Advertisement

Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

Ole ensimmäinen kommentoija!

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

  • Sauli kirjoitukseen Mitä on elää ahdistuksen kanssa ja voisiko kannabis auttaa?: “Voikun saisikin josain kokeiluun tuota lääkekannabista? Olo on sen verran ahdistunut koko ajan, että tekisi melkein mitä vaan saadakseen olla…5. tammikuuta 2018 kello 18:04
  • Ekson kirjoitukseen CBD-öljy, viimeinen oljenkorsi: “Juu, ei päivää ilman kipua taida itelle enää koskaan tullakaan, mutta sen kanssa oppii elämään, vaikka aikaa se ottaa ihan…23. joulukuuta 2017 kello 11:07
  • Petrus kirjoitukseen Asenteiden muuttaminen ruohonjuuri tasolla: “upeaa kuinka jokainen voi omalla osallaan vaikuttaa! Vaikka välillä tässä typeryyksien maassa on hankalaa pitää keskustelua yllä aiheesta ihan jo…13. joulukuuta 2017 kello 04:13
  • Petrus kirjoitukseen Mitä on elää ahdistuksen kanssa ja voisiko kannabis auttaa?: “Täähän on päivänselvä juttu😄 Vaikeus tulee kun yrität saada ääntäsi kuuluviin ja todistaa kokemaasi ja tuntemaasi vaikutusta ihmiselle joka toimii…13. joulukuuta 2017 kello 04:01
  • Sirunen kirjoitukseen CBD-öljy, viimeinen oljenkorsi: “Kiitos kommentista. Tiedossa on Tramalin 'vaarat', loiventelen tosi hitaasti. Norspania haluan kokeilla uudestaan, jos vaik sujuis paremmin, eikä niin okse…12. joulukuuta 2017 kello 05:30

Kaupan tilauksia odottaville + klubimaksut viivästyksistä huolimatta maksaneille tulossa kompensaatio, joten no worries. 🙂🌱

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!