9-vuotiaan epilepsiakohtaukset loppuivat kannabiksella

9-vuotiaan epilepsiakohtaukset loppuivat kannabiksella

Kun 18 kuukautta vanha Amelia Weaver sai flunssan, hänen äitinsä vei hänet lääkärille. Pediatrin vastaanotolla Amelia sai ensimmäisen epilepsiakohtauksensa.

“Lapseni kohtauksen katsominen oli elämäni pelottavin kokemus”, Amelian äiti Angie muistelee. Ensin se vaikutti yhden kerran jutulta. Aika kului. Kolmevuotias Amelia käveli, puhui, opetteli lukemaan ja laskemaan kahteenkymmeneen.

Eräänä aamuna Weaversit eivät heränneetkään lapsensa ääniin, ja he löysivät hänet kehdosta kohtauksen kourissa. Amelia sai neljä lisäkohtausta matkalla sairaalaan.

Tulevina kuukausina Amelia menetti puhekykynsä, liikuntakykynsä eikä hän pystynyt syömään yksin. Hän alkoi saamaan 30–80 kohtausta päivässä ja lopulta hänellä diagnosoitiin vakava epilepsian muoto, Dravet’n syndrooma.

Parannuskeinoa ei ollut. He kokeilivat 23 eri epilepsialääkettä mutta mikään niistä ei auttanut.

Kuten monet muutkin epätoivoiset vanhemmat, Angiekin kääntyi lääkekannabiksen puoleen. Vakuuttuneena siitä, että kannabisöljy auttaisi Amelian kohtauksiin, hän aloitti kampanjoimaan laillistamisen puolesta Minnesotassa. Angie vetosi lainsäätäjiin, teki avoin kirje -kampanjan kuvernöörille, ja tarjosi tarinansa lukuisille medioille. Perhe myös harkitsi muuttamista kannabispakolaisiksi Coloradoon tai Oregoniin.

Angien aktivismi kannatti. Lääkekannabiksen laillistuttua Minnesotassa vuonna 2014 yhdeksänvuotias Amelia sai ensimmäisen reseptinsä, eikä hänellä ole ollut kohtauksia sen jälkeen. Nyt tyttö voi kannabiksen ansiosta nukkua, puhua ja käydä koulua.

“Lääkekannabis auttoi Ameliaa välittömästi”, Angie sanoo. “Katseltuamme hänen kärsimystään vuosia, olemme helpottuneita siitä, että jokin asia vihdoin tuo helpotusta.”

Lääkekannabis maksaa Weavereille 200 dollaria kuukaudessa, ja kulut kasvavat Amelian kasvun myötä. Perhe odottaa Minnesoten lääkekannabisohjelman laajenemista – ja hintojen halpenemista lääkekannabisreseptien lisääntyessä.


Lähde:
http://www.citypages.com/news/amelia-weavers-miraculous-recovery-on-medical-marijuana-7584766

Tuomas Karhunen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *