9-vuotiaan epilepsiakohtaukset loppuivat kannabiksella

9-vuotiaan epilepsiakohtaukset loppuivat kannabiksella

Kun 18 kuukautta vanha Amelia Weaver sai flunssan, hänen äitinsä vei hänet lääkärille. Pediatrin vastaanotolla Amelia sai ensimmäisen epilepsiakohtauksensa.

“Lapseni kohtauksen katsominen oli elämäni pelottavin kokemus”, Amelian äiti Angie muistelee. Ensin se vaikutti yhden kerran jutulta. Aika kului. Kolmevuotias Amelia käveli, puhui, opetteli lukemaan ja laskemaan kahteenkymmeneen.

Eräänä aamuna Weaversit eivät heränneetkään lapsensa ääniin, ja he löysivät hänet kehdosta kohtauksen kourissa. Amelia sai neljä lisäkohtausta matkalla sairaalaan.

Tulevina kuukausina Amelia menetti puhekykynsä, liikuntakykynsä eikä hän pystynyt syömään yksin. Hän alkoi saamaan 30–80 kohtausta päivässä ja lopulta hänellä diagnosoitiin vakava epilepsian muoto, Dravet’n syndrooma.

Parannuskeinoa ei ollut. He kokeilivat 23 eri epilepsialääkettä mutta mikään niistä ei auttanut.

Kuten monet muutkin epätoivoiset vanhemmat, Angiekin kääntyi lääkekannabiksen puoleen. Vakuuttuneena siitä, että kannabisöljy auttaisi Amelian kohtauksiin, hän aloitti kampanjoimaan laillistamisen puolesta Minnesotassa. Angie vetosi lainsäätäjiin, teki avoin kirje -kampanjan kuvernöörille, ja tarjosi tarinansa lukuisille medioille. Perhe myös harkitsi muuttamista kannabispakolaisiksi Coloradoon tai Oregoniin.

Angien aktivismi kannatti. Lääkekannabiksen laillistuttua Minnesotassa vuonna 2014 yhdeksänvuotias Amelia sai ensimmäisen reseptinsä, eikä hänellä ole ollut kohtauksia sen jälkeen. Nyt tyttö voi kannabiksen ansiosta nukkua, puhua ja käydä koulua.

“Lääkekannabis auttoi Ameliaa välittömästi”, Angie sanoo. “Katseltuamme hänen kärsimystään vuosia, olemme helpottuneita siitä, että jokin asia vihdoin tuo helpotusta.”

Lääkekannabis maksaa Weavereille 200 dollaria kuukaudessa, ja kulut kasvavat Amelian kasvun myötä. Perhe odottaa Minnesoten lääkekannabisohjelman laajenemista – ja hintojen halpenemista lääkekannabisreseptien lisääntyessä.


Lähde:
http://www.citypages.com/news/amelia-weavers-miraculous-recovery-on-medical-marijuana-7584766

Avainsanat: , , ,


Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

  • Kalle77 kirjoitukseen tehtava: Snapchat: “1. marraskuuta 2018 kello 22:01
  • Kalle77 kirjoitukseen tehtava: Snapchat: “1. marraskuuta 2018 kello 17:31
  • Kalle77 kirjoitukseen tehtava: Snapchat: “Väärä kuva lähti jonka kuuluu poistaa täältä joku muu kun en pysty poistamaan sitä itse. Kiitos30. lokakuuta 2018 kello 10:39
  • MaryJ kirjoitukseen Terence McKenna kannabiksesta: “Minun mielestä tämä on mielenkiintoisin ja innoittavin juttu, mitä olen piitkään aikaan lukenut. Aivan mahtavaa! Pidän tarkoista ja syväluotaavista tietopläjäyksistä…10. elokuuta 2018 kello 07:28
  • Vieras kirjoitukseen Apteekilta viesti potilaille: Fimea pysäyttää lääkekannabisvalmisteen maahantuonnin Suomeen: “Voihan helvata. Joudun siis taas siirtymään taas gaba-pentin -norspan (subutex) lääkitykseen, silloin on kyllä aika päihtynyt olo. Miksi pitää kurjistaa…7. elokuuta 2018 kello 21:02
Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!