9-vuotiaan epilepsiakohtaukset loppuivat kannabiksella

9-vuotiaan epilepsiakohtaukset loppuivat kannabiksella

Kun 18 kuukautta vanha Amelia Weaver sai flunssan, hänen äitinsä vei hänet lääkärille. Pediatrin vastaanotolla Amelia sai ensimmäisen epilepsiakohtauksensa.

“Lapseni kohtauksen katsominen oli elämäni pelottavin kokemus”, Amelian äiti Angie muistelee. Ensin se vaikutti yhden kerran jutulta. Aika kului. Kolmevuotias Amelia käveli, puhui, opetteli lukemaan ja laskemaan kahteenkymmeneen.

Eräänä aamuna Weaversit eivät heränneetkään lapsensa ääniin, ja he löysivät hänet kehdosta kohtauksen kourissa. Amelia sai neljä lisäkohtausta matkalla sairaalaan.

Tulevina kuukausina Amelia menetti puhekykynsä, liikuntakykynsä eikä hän pystynyt syömään yksin. Hän alkoi saamaan 30–80 kohtausta päivässä ja lopulta hänellä diagnosoitiin vakava epilepsian muoto, Dravet’n syndrooma.

Parannuskeinoa ei ollut. He kokeilivat 23 eri epilepsialääkettä mutta mikään niistä ei auttanut.

Kuten monet muutkin epätoivoiset vanhemmat, Angiekin kääntyi lääkekannabiksen puoleen. Vakuuttuneena siitä, että kannabisöljy auttaisi Amelian kohtauksiin, hän aloitti kampanjoimaan laillistamisen puolesta Minnesotassa. Angie vetosi lainsäätäjiin, teki avoin kirje -kampanjan kuvernöörille, ja tarjosi tarinansa lukuisille medioille. Perhe myös harkitsi muuttamista kannabispakolaisiksi Coloradoon tai Oregoniin.

Angien aktivismi kannatti. Lääkekannabiksen laillistuttua Minnesotassa vuonna 2014 yhdeksänvuotias Amelia sai ensimmäisen reseptinsä, eikä hänellä ole ollut kohtauksia sen jälkeen. Nyt tyttö voi kannabiksen ansiosta nukkua, puhua ja käydä koulua.

“Lääkekannabis auttoi Ameliaa välittömästi”, Angie sanoo. “Katseltuamme hänen kärsimystään vuosia, olemme helpottuneita siitä, että jokin asia vihdoin tuo helpotusta.”

Lääkekannabis maksaa Weavereille 200 dollaria kuukaudessa, ja kulut kasvavat Amelian kasvun myötä. Perhe odottaa Minnesoten lääkekannabisohjelman laajenemista – ja hintojen halpenemista lääkekannabisreseptien lisääntyessä.


Lähde:
http://www.citypages.com/news/amelia-weavers-miraculous-recovery-on-medical-marijuana-7584766

Avainsanat: , , ,


Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

  • Juha MS-potilas kirjoitukseen Rentoutumismatkalle Amsterdamiin?: “Kannabiskahviloista.24. joulukuuta 2018 kello 07:19
  • jebu55 kirjoitukseen Rentoutumismatkalle Amsterdamiin?: “Mistä saan kannabista ?23. joulukuuta 2018 kello 22:10
  • jebu55 kirjoitukseen Leaflylta CBD-terveystuotteita: “Mistä sitä saa.olen etsinyt toimijaa jolta saa cbd öljyä.krooniset kivut yli 42 työvuoden jälkeen kovat.opioidia ei viitsisi jatkuvasti syödä.23. joulukuuta 2018 kello 21:55
  • Kalle77 kirjoitukseen Juuri nyt: Lääkekannabiksen alasajo Suomessa: “Jospa lääkärit oikeuteen potilaittensa pahoinpitelystä tai ketkä estää lunnollisen lääkkeen käytön, oikeutta ihmisille.21. marraskuuta 2018 kello 18:12
  • Empiristi kirjoitukseen Juuri nyt: Lääkekannabiksen alasajo Suomessa: “No nyt on kyllä harvinaisen perseestä, mikäli tuollainen toiminta onnistuu. Ei jumalauta, muualla maailmaa kannabista laillistetaan lääke- sekä viihdekäyttöön kiihtyvällä…19. marraskuuta 2018 kello 19:24
Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!