11-vuotias Billy on Pohjois-Irlannin ensimmäinen lääkekannabispotilas

11-vuotias Billy on Pohjois-Irlannin ensimmäinen lääkekannabispotilas

Billy Caldwell on 11-vuotias Castledergin kylästä kotoisin oleva poika, jonka äiti Charlotte on kuukausien kampanjoinnin jälkeen onnistunut saamaan lapselleen hänen tarvitsemaansa hoitoa kannabisöljyllä.

Charlotten ja Billyn pioneerityö huipentui maaliskuussa 150 mailin eli noin 240 kilometrin hyväntekeväisyyskävelyyn, joka kesti kahdeksan päivää. Vaellus alkoi Castledergissa ja kulki Pohjois-Irlannin kaupunkien sekä kylien ohi päättyen Belfastin Royal Victoria -sairaalaan, jossa Charlotte tapasi Belfast Health and Social Care Trust -säätiön kliinikon.

”Kokouksen tärkein asia oli se, että lääkäri on suostunut jatkamaan Billyn hoitoa lääkekannabiksella, mikä on valtava asia Pohjois-Irlannille ja Billylle,” Charlotte sanoi.

”Kyseessä on oikea lääke, joka pitää tämän pienen pojan elossa ja olen siitä kiitollinen. Tämä myös raivaa tietä muille apua tarvitseville perheille.”

Billyn kanssa Coloradossa ”lääkekannabispakolaisena” ollut Caldwell sanoi, että Belfast Trust on myös suostunut tekemään yhteistyötä Billyn yhdysvaltalaisten lääkäreiden kanssa, jotta poika saadaan pysyvästi takaisin kotimaahansa.

Viime kuussa Charlotte ja Billy palasivat kotiin Los Angelesista kuuden kuukauden kannabisöljyhoidon jälkeen. Kannabiksen ansiosta Billyllä ei ole ollut kohtauksia kuukausiin.

Belfast Trustin tiedottaja sanoi, että Royal Belfast Hospital for Sick Children -lastensairaala ”jatkaa läheistä yhteistyötä Caldwellin perheen kanssa Billyn parhaan mahdollisen hoidon varmistamiseksi.”

”Potilaiden suojelemiseksi emme kuitenkaan voi keskustella hänen hoidostaan,” he lisäsivät.

Voit lukea Lohari Premium -numerosta 05/2017 lisää siitä, kuinka epileptikkolapset vievät kannabisasiaa eteenpäin Irlannissa ja Pohjois-Irlannissa.


Lähde: The Irish News

Avainsanat: , , ,

Jyuni tykkää tästä


Tietoa kirjoittajasta

Jätä kommentti

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

  • Juha MS-potilas kirjoitukseen Rentoutumismatkalle Amsterdamiin?: “Kannabiskahviloista.24. joulukuuta 2018 kello 07:19
  • jebu55 kirjoitukseen Rentoutumismatkalle Amsterdamiin?: “Mistä saan kannabista ?23. joulukuuta 2018 kello 22:10
  • jebu55 kirjoitukseen Leaflylta CBD-terveystuotteita: “Mistä sitä saa.olen etsinyt toimijaa jolta saa cbd öljyä.krooniset kivut yli 42 työvuoden jälkeen kovat.opioidia ei viitsisi jatkuvasti syödä.23. joulukuuta 2018 kello 21:55
  • Kalle77 kirjoitukseen Juuri nyt: Lääkekannabiksen alasajo Suomessa: “Jospa lääkärit oikeuteen potilaittensa pahoinpitelystä tai ketkä estää lunnollisen lääkkeen käytön, oikeutta ihmisille.21. marraskuuta 2018 kello 18:12
  • Empiristi kirjoitukseen Juuri nyt: Lääkekannabiksen alasajo Suomessa: “No nyt on kyllä harvinaisen perseestä, mikäli tuollainen toiminta onnistuu. Ei jumalauta, muualla maailmaa kannabista laillistetaan lääke- sekä viihdekäyttöön kiihtyvällä…19. marraskuuta 2018 kello 19:24
Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!