11-vuotias Billy on Pohjois-Irlannin ensimmäinen lääkekannabispotilas

11-vuotias Billy on Pohjois-Irlannin ensimmäinen lääkekannabispotilas

Billy Caldwell on 11-vuotias Castledergin kylästä kotoisin oleva poika, jonka äiti Charlotte on kuukausien kampanjoinnin jälkeen onnistunut saamaan lapselleen hänen tarvitsemaansa hoitoa kannabisöljyllä.

Charlotten ja Billyn pioneerityö huipentui maaliskuussa 150 mailin eli noin 240 kilometrin hyväntekeväisyyskävelyyn, joka kesti kahdeksan päivää. Vaellus alkoi Castledergissa ja kulki Pohjois-Irlannin kaupunkien sekä kylien ohi päättyen Belfastin Royal Victoria -sairaalaan, jossa Charlotte tapasi Belfast Health and Social Care Trust -säätiön kliinikon.

“Kokouksen tärkein asia oli se, että lääkäri on suostunut jatkamaan Billyn hoitoa lääkekannabiksella, mikä on valtava asia Pohjois-Irlannille ja Billylle,” Charlotte sanoi.

“Kyseessä on oikea lääke, joka pitää tämän pienen pojan elossa ja olen siitä kiitollinen. Tämä myös raivaa tietä muille apua tarvitseville perheille.”

Billyn kanssa Coloradossa “lääkekannabispakolaisena” ollut Caldwell sanoi, että Belfast Trust on myös suostunut tekemään yhteistyötä Billyn yhdysvaltalaisten lääkäreiden kanssa, jotta poika saadaan pysyvästi takaisin kotimaahansa.

Viime kuussa Charlotte ja Billy palasivat kotiin Los Angelesista kuuden kuukauden kannabisöljyhoidon jälkeen. Kannabiksen ansiosta Billyllä ei ole ollut kohtauksia kuukausiin.

Belfast Trustin tiedottaja sanoi, että Royal Belfast Hospital for Sick Children -lastensairaala “jatkaa läheistä yhteistyötä Caldwellin perheen kanssa Billyn parhaan mahdollisen hoidon varmistamiseksi.”

“Potilaiden suojelemiseksi emme kuitenkaan voi keskustella hänen hoidostaan,” he lisäsivät.

Voit lukea Lohari Premium -numerosta 05/2017 lisää siitä, kuinka epileptikkolapset vievät kannabisasiaa eteenpäin Irlannissa ja Pohjois-Irlannissa.


Lähde: The Irish News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *