Useat tutkimukset: kannabis lopettaa lasten epilepsiakohtaukset

Useat tutkimukset: kannabis lopettaa lasten epilepsiakohtaukset

13-vuotias Cyndimae Meehan kärsi Dravet’n oireyhtymästä kymmenen kuukauden iästä asti. Oireyhtymä aiheutti hänelle päivittäisiä toistuvia kohtauksia, ja Cyndimaen tarina on esimerkki järjettömän huumesodan lopettamisen tärkeydestä.

Kokeiltuaan 23 erilaista FDA-hyväksyttyä lääkettä jotka eivät tehneet muuta kuin laittoivat Cyndimaen pyörätuoliin, hänen vanhempiensa oli pakko ryhtyä rikollisiksi ja alkaa etsimään lääkekannabista. He löysivät lopulta kontaktin kieltolain alaisesta Connecticutista, ja lääkekasvin hyödyt olivat suorastaan uskomattomat.

CBD- eli kannabidioliöljy on ei-psykoaktiivinen (ei-päihdyttävä) kannabisvalmiste, joka lopetti Cyndimaen kohtaukset. Tämän kasviöljyn ansiosta Cyndimae ehti nauttia huomattavasti paremmasta elämänlaadusta.

”Kun tapasin Cyndimaen kolme vuotta sitten, hän oli pyörätuolissa, hän ei reagoinut mihinkään ja hänellä oli kasvoillaan tyhjä katse. Hän oli kuin varjo siitä, mitä lapsen tulisi olla”, sanoi Brian Breton, Maine Children For Cannabis Therapy -ryhmän johtaja. ”Nyt hän juoksee, nauraa ja käy uimassa. Hän on inspiraation lähde meille kaikille.”

Valitettavasti asuttuaan kaksi ja puoli vuotta Mainessa, Cyndimae lopulta poistui keskuudestamme. Vaikka CBD-öljy antoi hänelle ennenkokemattoman elämänlaadun, edes kannabis ei pystynyt pysäyttämään Dravet’n oireyhtymän lopullisia seurauksia.

Cyndimaesta ja hänen vanhemmistaan on tullut vahvoja ääniä taistelussa järjetöntä lääkekannabiksen kieltoa vastaan, joka edelleen pitää hallussaan useita Yhdysvaltain osavaltioita ja liittovaltion hallitusta. Hän oli elävä esimerkki CBD:n voimasta, jota käytetään epilepsiakohtausten hoitoon silloin kun lääkefirmojen lääkkeet epäonnistuvat.

818419_96573-20160314_Cyndimae_004

Kuvassa Cyndimae Meehanin vanhemmat lapsensa poismenon jälkeen.

Todisteet ovat nyt kiistattomat

Tutkimukset osoittavat kerta toisensa jälkeen CBD:n uskomattoman lääketieteellisen potentiaalin. Viidessä kuukaudessa kolme kliinistä tutkimusta on sijoittanut lääkekannabiksen epilepsiahoidon kärkipäähän.

Viimeisin tutkimus saattaa johtaa ensimmäiseen kannabispohjaiseen lääkkeeseen joka hyväksytään Yhdysvaltain liittovaltion tunnustamaksi reseptilääkkeeksi. Chicagon Lurie Children’s Hospitalin tutkimus osoittaa että Epidolex, joka on melkein puhdasta CBD:tä, ”vähentää huomattavasti kohtauksia vakavasta epilepsiasta kärsivillä lapsilla.”

Lurien tutkimus oli osa maanlaajuista kliinistä tutkimusta jonka suoritti lääkkeen valmistaja, GW Pharmaceuticals. Vaikka myös alustava tutkimus osoitti lupaavia tuloksia, yhtiö kertoi että tämä oli ensimmäinen kasvipohjainen CBD-lääketutkimus joka on ”kultastandardin” mukainen, eli kaksoissokko-placebo -kontrolloitu.

Tutkimukseen osallistui satakaksikymmentä Dravet’n oireyhtymää sairastavaa 2–18 -vuotiasta lasta ja nuorta, joiden kohtauksia ei pystytty hoitamaan jo olemassaolevilla lääkkeillä. Maaliskuussa julkaistujen tulosten mukaan kouristuksenomaiset kohtaukset vähenivät keskimäärin 39 % potilailla jotka saivat lääkekannabista, verrattuna 19 % placebon saajiilla.

Yksi potilaista, Dravet’n oireyhtymää sairastava 5-vuotias Caleb Yunk, oli jopa sata päivää ilman kohtauksia. Hän pystyi lopettamaan farmakologisten lääkkeiden syömisen, jotka aiheuttivat vakavia sivuoireita.

Epidiolex-kokeiden lupaavien tulosten johdosta FDA on antanut lääkkeelle Fast Track -statuksen, joka nopeuttaa kyseisen lääkkeen tutkimus- ja valmistusprosessia. Epidiolex-tutkimus on jatkoa aiemmalle, viime joulukuussa American Epileptic Societyssä julkaistulle tutkimukselle, jonka tulokset olivat myöskin erinomaiset.

Nämä kliiniset kokeet lisäävät viime vuosien lääkekannabistutkimuksen eksponentiaalista kasvua, samalla kun järjettömät pelot ja kieltolait pikku hiljaa hälvenevät kaikkialla maailmassa.

Kolmas kliininen tutkimus tehtiin Alabaman yliopistossa Birminghamissa. Tutkimuksessa 90 % potilaista sai apua lääkekannabiksesta. Tämä on lajissaan suurin tehty tutkimus, ja se on mm. esitelty yli 10 000 neurologille American Academy of Neurology -tapaamisessa. Tämä tulee lisäämään kasvavaa mielenkiintoa CBD:n käyttöön epilepsian hoidossa.

Muutos on käynnissä

Tieteellisen tutkimuksen kasvava määrä saa kieltolain näyttämään koko ajan järjettömämmältä. Todellinen rikos on hallitusten puuttuminen ihmisten oikeuteen saada luonnon tarjoamaan lääkettä ja apua.

Onneksi poliitikkojakin on vihdoin tulossa muutoksen puolelle. Allen Peake on georgialainen lainsäätäjä ja poliitikko, joka uhmaa epäoikeudenmukaista kieltolakia tuomalla lääkekannabista Georgiaan osavaltioista, joissa lääkekannabis on jo laillistettu. Tämä esimerkillisen jalo sekä rohkea toiminta auttaa epätoivoisia vanhempia auttamaan kärsiviä lapsiaan.

”Sain tekstiviestin tänä aamuna nuoren lapsen äidiltä jolle toimitin lääkekannabista”, Peake sanoi. ”Äidin lämmin kiitos, lapsen olotilan muutos parempaan – kognitiivisten kykyjen paraneminen ja kohtausten väheneminen on kaikkien ottamieni riskien arvoista.”

Lääkekannabiksen tapaus on selvä. Suomenkin hallituksen on lopetettava Eija Kalson johtama ja lääketeollisuuden maksama ristiretki tätä hyödyllistä ja monikäyttöistä lääkekasvia vastaan.


Toimittajat: Tuomas Karhunen sekä Mango

Käännetty vapaasti 16.4.2016 julkaistusta artikkelista:
http://thefreethoughtproject.com/debate-3rd-study-5-months-shows-cannabis-defeats-kids-seizures/#R8esQUAxzBmcfp1M.99

Avainsanat: , , ,

Kalle77 tykkää tästä


Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

1
Jätä kommentti

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Nicolay88 Recent comment authors
  Subscribe  
uusin vanhin eniten tykkäyksiä
Ilmoita
Nicolay88
Jäsen

Kyllä näitä voimaannuttavia tutkimuksia ja esimerkkitapauksia alkaa olemaan jo sen verran paljon, että ei voi kun ihmetellä miten meillä täällä takapajulassa tämäkin koetaan näin vaikeana asiana. Luulisi riittävän että lääke, jolla ei ole sivuvaikutuksia, olisi käytetävissä heti kun sillä pelastaa yhdenkin ihmisen hengen. Mutta ei. Nyt vielä oli kyse nuorista ja lapsistakin. Yksikin voitettu taistelu tällä lääkellä pitää riittää sen vapauttamiseen edes lääkekäyttöön.

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

 • Tuomas Karhunen kirjoitukseen Kieltolaki loppuu:
  "Iso respect sulle jebu kun oot ahkerasti bloggaillu! Jatka vaan samaan malliin, tuun jakamaan näitä Loharin some-kanavilla kyllä. Tällaista toimintaa…"
  16. toukokuuta 2019 kello 11:43
 • Tuomas Karhunen kirjoitukseen Asenteenmuutos!:
  "Hyvä ja ytimekäs kirjoitus! Voi kun ihmiset kuuntelisivat tällaista järjen ääntä enemmän sokean some-raivon sijaan..."
  16. toukokuuta 2019 kello 11:22
 • jebu55 kirjoitukseen Lääkekannabis kivun hoidossa:
  "seuraa jebu55 blokia,lue ja opi.lisää tulee koko ajan."
  8. maaliskuuta 2019 kello 19:12
 • Luksi kirjoitukseen Lääkekannabis kivun hoidossa:
  "https://www.kaninkolo.fi/epages/Kaninkolo-verkkokauppa.sf/fi_FI/?ObjectPath=Categories https://www.hamppu.net/forum/index.php Lukaise vähän alkeita ja opit tulkitsemaan mitä kasvi tarvitsee. Antaa oikean määrän valoa, ravinteita ja tietenkin rakkautta.…"
  14. helmikuuta 2019 kello 09:01
 • Jake kirjoitukseen Lääkekannabis kivun hoidossa:
  "Löytyykö kotikasvattajia joilta saisi neuvoja aloitukseen?"
  12. helmikuuta 2019 kello 14:28
Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!