Laillinen kannabis: 44 miljardin bisnes vuoteen 2020 mennessä?

Laillinen kannabis: 44 miljardin bisnes vuoteen 2020 mennessä?

Kannabiksen kasvava hyväksyntä ja laillistaminen on edistänyt Yhdysvaltojen kannabisteollisuutta kasvattamaan markkinarakoa muuhun maailmaan. Taloustiedotteen mukaan kannabiskaupan arvoksi vuonna 2020 ennustetaan 22 – 44 miljardia dollaria vuodessa.

Parhaassa tapauksessa se tarkoittaisi lääke- ja viihdekannabiksen sekä oheistuotteiden ja palveluiden lähentelevän kyseisellä vuositasolla samoja lukuja kuin suuryritykset FedEx ja Lockheed Martin. Toisin sanoen, 44 miljardia dollaria jää vain hieman vajaaksi Liettuan BKT:sta joka on 46 miljardia, mutta olisi lähes tasoissa Serbian BKT:n kanssa (43,9 miljardia). Vaikka tiedotteessa ennuste olisikin arvioitu hieman yläkanttiin, kannabis on kuitenkin selvästi tekemässä vahvaa taloudellista nousua.

Raportin mukaan lääke- ja viihdekäyttöön osoitetun kannabiksen myynnin odotetaan Yhdysvalloissa kasvavan 26% viime vuoteen verrattuna, eli kokonaisuudessaan 4,6 miljardiin dollariin. Kaiken kaikkiaan kannabisteollisuudesta saatavat tulot olisivat vuonna 2016 arviolta yhteensä 17,6 miljardia dollaria.

Marijuana Business Dailyn päätoimittajan sekä raportin julkaisijan Chris Walshin mukaan ennustukset osoittavat kannabiksen nousua arvostetuksi ja rehelliseksi valtavirran teollisuudeksi, jolla tulee olemaan työllistävä vaikutus ja luovan uusia yritysmahdollisuuksia.

Teollisuuden kasvun on mahdollistanut kannabiksen laillinen asema Coloradon, Washingtonin, Oregonin, Alaskan ja Columbian osavaltioissa. 19 muussa osavaltiossa kannabiksen lääkekäyttö on sallittua. Mutta marraskuussa käytävässä äänestyksessä California, Arizona ja Nevada saattavat laillistaa kannabiksen käytön kokonaan.

Viime lokakuussa tehdyssä kyselyssä jopa 58% amerikkalaisista oli kannabiksen laillistamisen kannalla. Ja kannatuksen uskotaan kasvavan entisestään. Kyselyn mukaan kolme neljästä yli 18 vuotta täyttäneistä oli kannabiksen viihdekäytön puolella. Jos muissakin osavaltioissa tai liittovaltiossa laillistaminen saa yhtä vahvaa kannatusta, vuonna 2020 kannabisteollisuuden vuositulot voivat todellakin olla yli 44 miljardia.


Alkuperäinen artikkeli julkaistu 18.3.2016:
http://www.cbsnews.com/news/legal-marijuana-a-44-billion-business-by-2020/

One thought on “Laillinen kannabis: 44 miljardin bisnes vuoteen 2020 mennessä?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *