Laillinen kannabis: 44 miljardin bisnes vuoteen 2020 mennessä?

Laillinen kannabis: 44 miljardin bisnes vuoteen 2020 mennessä?

Kannabiksen kasvava hyväksyntä ja laillistaminen on edistänyt Yhdysvaltojen kannabisteollisuutta kasvattamaan markkinarakoa muuhun maailmaan. Taloustiedotteen mukaan kannabiskaupan arvoksi vuonna 2020 ennustetaan 22 – 44 miljardia dollaria vuodessa.

Parhaassa tapauksessa se tarkoittaisi lääke- ja viihdekannabiksen sekä oheistuotteiden ja palveluiden lähentelevän kyseisellä vuositasolla samoja lukuja kuin suuryritykset FedEx ja Lockheed Martin. Toisin sanoen, 44 miljardia dollaria jää vain hieman vajaaksi Liettuan BKT:sta joka on 46 miljardia, mutta olisi lähes tasoissa Serbian BKT:n kanssa (43,9 miljardia). Vaikka tiedotteessa ennuste olisikin arvioitu hieman yläkanttiin, kannabis on kuitenkin selvästi tekemässä vahvaa taloudellista nousua.

Raportin mukaan lääke- ja viihdekäyttöön osoitetun kannabiksen myynnin odotetaan Yhdysvalloissa kasvavan 26% viime vuoteen verrattuna, eli kokonaisuudessaan 4,6 miljardiin dollariin. Kaiken kaikkiaan kannabisteollisuudesta saatavat tulot olisivat vuonna 2016 arviolta yhteensä 17,6 miljardia dollaria.

Marijuana Business Dailyn päätoimittajan sekä raportin julkaisijan Chris Walshin mukaan ennustukset osoittavat kannabiksen nousua arvostetuksi ja rehelliseksi valtavirran teollisuudeksi, jolla tulee olemaan työllistävä vaikutus ja luovan uusia yritysmahdollisuuksia.

Teollisuuden kasvun on mahdollistanut kannabiksen laillinen asema Coloradon, Washingtonin, Oregonin, Alaskan ja Columbian osavaltioissa. 19 muussa osavaltiossa kannabiksen lääkekäyttö on sallittua. Mutta marraskuussa käytävässä äänestyksessä California, Arizona ja Nevada saattavat laillistaa kannabiksen käytön kokonaan.

Viime lokakuussa tehdyssä kyselyssä jopa 58% amerikkalaisista oli kannabiksen laillistamisen kannalla. Ja kannatuksen uskotaan kasvavan entisestään. Kyselyn mukaan kolme neljästä yli 18 vuotta täyttäneistä oli kannabiksen viihdekäytön puolella. Jos muissakin osavaltioissa tai liittovaltiossa laillistaminen saa yhtä vahvaa kannatusta, vuonna 2020 kannabisteollisuuden vuositulot voivat todellakin olla yli 44 miljardia.


Alkuperäinen artikkeli julkaistu 18.3.2016:
http://www.cbsnews.com/news/legal-marijuana-a-44-billion-business-by-2020/

Avainsanat:


Tietoa kirjoittajasta

Jätä kommentti

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pistesaldo

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Mainos

Keskustelu

 • rautsi kirjoitukseen Tapani:
  "Nyt muuttu mielenkiintoiseksi tilanne kun tuli poliisin verikoe tulokset. Tikku näytti positiivista tulosta ja verikokeessa ei näkyny ollenkaan kannabis vaikka…"
  14. maaliskuuta 2020 kello 20:46
 • rautsi kirjoitukseen Kieltolaki loppuu:
  "Pääsi valtion hotellia nauttimaan tämän lääkkeen ansiosta. Mut en antanu syytteissä periksi kun kerta lääke käyttöön olivat. Sanoin kokevani oikeusmurhan.…"
  9. tammikuuta 2020 kello 01:59
 • rautsi kirjoitukseen Tapani:
  "Samasta syystä nyt itsekkin pääsin oottelemaan tuomiota. Mut yrittivät huume syytteillä käytön vetää eteenpäin. Mut korjasin heti et lääke rikos…"
  9. tammikuuta 2020 kello 01:41
 • Peter Sauser kirjoitukseen Potilasjärjestön vertaistukiryhmän epileptikkolapsi YLEn TV- ja nettiuutisissa:
  "Sisarillani todettiin akuutti leukemia kolmannen kerran, ensimmäinen diagnoosi oli toukokuussa 2017. Hän parani luuytimensiirtolla monien kärsimysten ja kivun jälkeen. Mutta…"
  6. tammikuuta 2020 kello 01:30
 • kollinainen kirjoitukseen Valviralta uhkauskirjeitä lääkäreille – Lääkekannabiksen määrääminen kiellettiin lupien menettämisen uhalla:
  "Kyllä vaihtaisin opiaattikipulääkkeeni heti kantsurepsuun."
  31. lokakuuta 2019 kello 14:18

Mainos

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostin Loharilta, jossa mielenkiintoista asiaa Suomen ja maailman kannabistilanteesta.

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!