Kysely paljastaa miksi lääketeollisuus kammoaa kannabista

Kysely paljastaa miksi lääketeollisuus kammoaa kannabista

Centre for Addictions Research of BC teki kyselyn, joka auttaa selittämään miksi lääketeollisuus kammoaa kannabista yli kaiken.

Varsinkin Yhdysvalloissa lääke- sekä alkoholiteollisuus ovat molemmat lobanneet pitkään kannabiksen laillistamista vastaan, monopoliasemiensa puolustamiseksi.

Mutta kannabiksen lääke- ja viihdekäytön laillistamisen hyökyaalto kasvaa kaikkialla. Yhä isompi määrä ihmisiä on havahtumassa huomaamaan, kuinka tämä hyötykasvi voi olla turvallisempi vaihtoehto vaarallisia sivuvaikutuksia sisältäville reseptilääkkeille.

CARBC-kyselyyn osallistui 473 aikuista kannabiksen lääke- ja viihdekäyttäjää, ja tässä kyselyn tuloksia:

  • Jopa 87% vastanneista oli luopunut joko reseptilääkkeistä, alkoholista tai muista päihteistä kannabiksella.
  • Jopa 80% vastanneista kertoi korvanneensa reseptilääkityksen kannabiksella.
  • 52% kertoi korvanneensa alkoholin kannabiksella.
  • 32% kertoi korvanneensa jonkin muun päihteen kannabiksella.

Alle 40-vuotiaat olivat todennäköisimpiä luopumaan kaikista kolmesta (reseptilääkkeet, alkoholi, muut päihteet).

Nämä havainnot tarkoittavat sitä, että lääkekannabis voi vähentää muiden aineiden haittoja ja että kannabis tarjoaa myös erilaisia päihde- ja riippuvuushoitomahdollisuuksia. Miltei kaikki reseptilääkkeet sekä tietysti alkoholi ovat yliannostuksina tappavia, mutta kannabiksen yliannostusta ei oikeastaan ole edes olemassa sillä siihen ei voi kuolla, eikä kannabis ole keholle myrkyllinen.

Vaikka huumesota lopetti kannabiksen tieteellisen tutkimisen vuosikymmeniksi, viime vuosina olemme todistaneet lääketieteellisen maailman paluuta tutkimaan yhtä ihmiskunnalle hyödyllisimmistä kasveista.

Huumesodan keisarilla ei ole vaatteita ja Yhdysvaltain liittovaltion kannabikselle antama Schedule 1 -luokitus on paljastunut farssiksi.

Käännetty 16.1.2016 julkaistusta artikkelista:
http://www.healthnutnews.com/big-pharma-shaking-in-their-boots-as-80-of-cannabis-users-give-up-prescriptions-pills-for-good/

Tuomas Karhunen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *