Kannabisöljyä käytettiin ensimmäistä kertaa sairaalassa 2 kk ikäisen vauvan pelastamiseksi

Kannabisöljyä käytettiin ensimmäistä kertaa sairaalassa 2 kk ikäisen vauvan pelastamiseksi

Toim. huom. alkuperäinen uutinen on tämän vuoden helmikuulta, mutta julkaisemme sen nyt asian yleisen merkityksen vuoksi. Tietoa kannabiksen tehosta lasten epilepsian hoidossa ei ole Suomessa lainkaan tarpeeksi.

Joulukuussa yhdysvaltalainen pariskunta Nicole ja Ernie Nunez saivat kauniin tyttövauvan, jolle he antoivat nimen Amylea. Kun he veivät Amylean kotiin, asiat alkoivat mennä huonosti.

“Noin päivä kotiintulon jälkeen hän sai ensimmäisen kohtauksensa”, Nicole kertoo. “Hänellä on harvinainen epilepsian muoto, mutta lääkärit eivät tiedä tarkkaan millainen epilepsia on kyseessä”.

Kuluneen kahden kuukauden ajan Nunezin perhe yritti epätoivoisesti hoitaa tytärtään. Perhe on kotoisin Albuquerquesta, New Mexicosta. Koska paikalliset lääkärit eivät löytäneet keinoa hoitaa pientä Amyleaa, perhe muutti Coloradoon, jossa kannabis on laillistettu. Nicole käy töissä Auroran sairaalassa sillä välin, kun Ernie ajaa edestakaisin työnsä ja perheen muiden lasten hoitamisen välillä.

Auroran lastensairaalassa lääkärit jatkoivat eri lääkkeiden kokeilua Amylean kohtausten kuriin saamiseksi, mutta näillä lääkkeillä on vakavia sivuvaikutuksia.

“Amylean lääkitys rasittaa hänen maksaansa, joten yritämme jotain muuta, mikä ei kuormittaisi hänen kehoaan niin paljon”, Ernie kertoo pariskunnan päätöksestä kokeilla kannabisöljyä.

Kun perhe kuuli lähes ihmeellisistä Charlotte’s Web -nimisen kannabisöljyn vaikutuksista, heidän toivonsa nousi ja he alkoivat etsiä sitä tytärtään varten. Charlotte’s Web on kannabislajike, joka kirjaimellisesti pelasti pikkutyttö Charlotte Figin hengen ja on nimetty sen vuoksi hänen mukaansa. (Toim. huom. Lohari julkaisee pian jutun Charlotten tapauksesta, ja tähän kohtaan tullaan lisäämään linkki uutiseen.)

“Yritin kolmen viikon ajan saada lääkäreiden suostumuksen”, Nicole sanoo. “Olen työskennellyt tapaustutkimus- ja neurologian tiimien kanssa täällä lastensairaalassa ja olen toiveikas sen suhteen, että tämä onnistuu.”

Lopulta lääkärit antoivat hänelle luvan hoitaa Amyleaa sairaalassa kannabisöljyllä.

“Meille luvan saaminen Amylean hoitamiseksi sairaalassa kannabisöljyllä… se on tavallaan ihme”, Nicole sanoi. “Koska he olivat täysin sitä vastaan, sanoen ‘ei, se ei käy, sinun täytyy tehdä se sairaalan ulkopuolella’.”

Vaikka lääkärit antoivat luvan hoitaa Amyleaa kannabisöljyllä, he eivät suostuneet annostelemaan sitä hänelle, joten perhe teki sen itse. Kun Amylea oli saanut vain muutaman annoksen, hänen vanhempansa kertoivat hoitajien jo huomanneen muutoksen parempaan. Perheen mukaan Amylea on ensimmäinen ja nuorin potilas, jota on koskaan hoidettu kannabisöljyllä sairaalassa.

Tämän tapauksen merkitystä ei tule ylenkatsoa. Amylean tapaus todistaa tehokkaasti sen, että kannabis on varteenotettava vaihtoehto ja että sen nykyinen, Yhdysvaltain liittovaltion antama Schedule 1 -luokitus – puhumattakaan Suomen kieltolaista, joka on päätetty arpomalla vuonna 1972 – on sekä absurdi ja moraaliton.

Lukuisten lasten elämä on pelastettu tämän hyötykasvin avulla ja Yhdysvaltain epilepsiayhdistyksen sivuilta löytyy tietoa tutkimuksesta, joka osoitti kannabisöljyn olevan tehokas lasten vaikean epilepsian hoitamisessa. 261 potilaasta, jolle annettiin CBD-hoitoa, 45 prosentilla kohtaukset vähenivät merkittävästi, ja 9 prosentilla kohtaukset loppuivat kolmen kuukauden sisällä kokonaan. Joillakin lapsilla kannabiksen hyödyt jatkuivat jopa vuoden ajan tutkimuksen jälkeen.

Jos samaa kasvia joka tuhoaa syöpäsoluja, pelastaa epilepsiaa sairastavien lasten hengen ja hoitaa lukuisia muita sairauksia, käytetään yhdessä osavaltiossa sairaalassa, ja on toisessa osavaltiossa pidätysten, sakkojen ja vankeusrangaistusten syy, jotain on tehtävä.

Niiden, jotka ovat vastuussa ihmisten vangitsemisesta ja vainoamisesta tämän kasvin takia, tulisi pidättäytyä toimenpiteistä toistaiseksi. Jos virkavalta haluaa olla historian “oikealla puolella”, heidän ei tulisi odottaa lakien hidasta muuttumista, vaan lopettaa kannabisvaino saman tien.

Jos työsi tekeminen tarkoittaa tavallisten kansalaisten, joista osa koittaa vain pelastaa omien lastensa hengen, perus- ja ihmisoikeuksien polkemista, on aika kyseenalaistaa työpaikkasi moraali.

Charlotte sai ensimmäisen kohtauksensa kolmen kuukauden iässä. Tulevien kuukausien aikana hän sai säännöllisesti useita tunteja kestäviä kohtauksia, ja hän oli jatkuvasti sairaalassa. Mutta Charlotten vanhemmat löysivät kannabislajikkeen, joka muutti tilanteen täysin.


Lähde: http://thefreethoughtproject.com/2-month-old-baby-youngest-patient-receive-cannabis-treatment-hospital/

Tuomas Karhunen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *