Kaliforniassa äänestetään kannabiksen laillistamisesta marraskuussa

Kaliforniassa äänestetään kannabiksen laillistamisesta marraskuussa

Advertisement

Kannabiksen laillistamisaalto on pyyhkäisemässä myös Kalifornian yli marraskuussa, jolloin osavaltiossa järjestetään kansanäänestys kannabiksen viihdekäytön laillistamisesta.

Kalifornian osavaltion ulkoministeriö julkaisi tiistaina tiedotteen, jonka mukaan laillistamisaloite keräsi viime kuun aikana 606 000 nimeä ja ylitti siten reilusti vaaditun 366 000 allekirjoituksen rajan.

Adult Use of Marijuana Act -nimisen lakialoitteen mukaan yli 21-vuotiaat saisivat pitää hallussaan unssin eli noin 28 grammaa kannabista, tai kasvattaa itselleen kuusi kannabiskasvia. Viranomaiset ovat arvioineet laillisen kannabiksen tuovan Kalifornialle verotuloja ensimmäisenä vuonna peräti miljardi dollaria.

”Tämä päivä on uusi alku Kalifornialle, kun valmistaudumme korvaamaan kalliin, haitallisen ja tehottoman kieltolain turvallisella, laillisella ja vastuullisella täysi-ikäisten kannabisjärjestelmällä joka toimii ja maksaa itse itsensä”, aloitteen puhemies Jason Kinney kertoi tiedotteessa.

Kannabiksen laillistumisen tapahtuessa Kalifornia liittyisi Coloradon, Washingtonin, Alaskan ja Oregonin seuraan kannabiksen viihdekäytön sallivina osavaltioina. Tämän vuoden aikana myös kahdeksan muuta osavaltiota tulee äänestämään kannabiksesta.

25 Yhdysvaltain osavaltiota sekä Washinton D.C. ovat jo laillistaneet kannabiksen lääkekäytön.


Lähteet: Reuters, LA Times, Huffingon Post

Avainsanat: , , ,


Advertisement

Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

Ole ensimmäinen kommentoija!

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!