Alle euron sakot 30 kannabiskasvin kasvattamisesta – tuomarin mukaan kieltolaki on ”naurettava”

Alle euron sakot 30 kannabiskasvin kasvattamisesta – tuomarin mukaan kieltolaki on ”naurettava”

Kanadalaistuomari Pierre Chevalier teki hiljattain jyrkän kannanoton kieltolakia vastaan. Hän sanoi yksiselitteisesti että 30 kannabiskasvin kasvattaminen on ”rikos”, josta tulee saada vain 1,3 Kanadan dollarin eli noin 67 sentin suuruiset sakot.

Päätös oli muutakin kuin vain symbolinen ele, kun Chevalier totesi että kieltolaki on ”vanhentunut” ja ”naurettava”.

Kannabiksen kasvattamisesta syytteen saanut mies on 46-vuotias kipupotilas Mario Larouche. Kanadalaisen tuomarin päätös on samalla linjalla maan uuden pääministeri Justin Trudeaun ja hänen puolueensa kanssa kannabiksen laillistamisen suhteen.

Quebeciläinen Chevalier sanoi aiheesta näin:

”Elämme yhteiskunnassa jossa ihmisiä syytetään kannabiksen hallussapidosta ja käytöstä, vaikka jo puolet väestöstä on sitä kokeillut. Nämä lait ovat vanhentuneita ja naurettavia. Tämän lain mukaan yli puolella Kanadan väestöstä tulisi olla rikosrekisteri… mukaanlukien luultavasti asianajajia ja tuomareita, mutta en kommentoi siihen enempää.”

Chevalier kertoi lisäksi että “46-vuotias Mario Larouche oli yrittänyt lukuisia kertoja saada lääkekannabisreseptin, turhaan”.

“Vain harva lääkäri on halukas määräämään kannabista kivunhoitoon vaikka sen tehosta, ilman kipulääkkeiden vakavia sivuvaikutuksia, on kasoittain todisteita. Tämä pakotti herra Larouchen rikkomaan lakia hoitaakseen kipuaan.”

Chevalierin mukaan koko järjestelmä on rikki.

“Syytetty elää rikkonaisessa järjestelmässä joka ei anna ihmisille oikeutta luonnonlääkkeeseen jota on käytetty satoja, tuhansia vuosia.”

Toimittaja: Tuomas Karhunen

Käännetty 5.5.2016 julkaistusta artikkelista:
https://cannasos.com/blog/hot-news/judge-fines-man-dollar1-30-for-growing-30-marijuana-plants-says-laws-against-it-are-ridiculous

Avainsanat: ,


Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pistesaldo

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Mainos

Keskustelu

Mainos

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostin Loharilta, jossa mielenkiintoista asiaa Suomen ja maailman kannabistilanteesta.

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!