5 tärkeintä huomiota Massachusettsin laillistamisraportista

5 tärkeintä huomiota Massachusettsin laillistamisraportista

Massachusettsin osavaltion senaatti on julkaissut kattavan raportin mahdollisesta kannabiksen laillistamisesta sekä suosituksia siirtymävaiheen sujuvuuden takaamiseksi. Vaikka raportti ei puolla laillistamista, se tunnustaa että äänestäjät saattavat hyväksyä viihdekäytön marraskuun vaalien yhteydessä äänestämällä voimaan kannabiksen säätelyä ja verotusta koskevan esityksen (Regulation and Taxation of Marijuana Act).

Raportti tekee erinomaisen vertailun Coloradossa ja Washingtonissa tällä hetkellä voimassa olevan kannabislainsäädännön sekä Massachusettsissa äänestettävän lakiehdotuksen välillä.

Tässä tärkeimpiä raportissa esiin nostettuja asioita:

1. Minimoidaan vaikutus nuoriin.

– Kannabisvalistus tulisi aloittaa niin pian kuin mahdollista. Tupakoinnin ikäraja tulisi nostaa 21 ikävuoteen, jotta kannabiksen, alkoholin ja tupakan ikärajat olisivat yhdenmukaiset.

2. Kannabiksen hallussapito rajoitettaisiin 28 grammaan kuivattua kannabiksen kukintoa.

– Sopivat hallussapitorajat syötäville kannabistuotteille sekä hasisöljyille ja muille kannabistuotteille ilmoitettaisiin myöhemmin.

3. Tiukat mainontaa koskevat rajoitukset.

– Nuoriin vetoavat pakkaukset, merkinnät ja mainostempaukset kiellettäisiin. Pakkauksien tulisi olla lapsiturvallisia ja pelkistettyjä. Läpinäkyvät pakkaukset kiellettäisiin. Lisäksi pakkauksiin vaadittaisiin selkeät ilmoitukset tuotteen voimakkuudesta sekä standardimuotoinen terveysministeriön laatima varoitus.

4. Kannabisviljelijät joutuisivat maksamaan lisenssimaksuja erikseen perustettavalle kannabiksen kontrollointikomissiolle. Kyseinen komissio päättää tarkemmin kannabiksen säännöstelystä.

– Kannabiksen myynti säädettäisiin vastaamaan nykyistä alkoholipolitiikkaa. Kannabiksen kasvattajilta, kannabisvalmisteita tekeviltä, jakelijoilta, jälleenmyyjiltä ja testaukseen erikoistuneilta laboratorioilta vaadittaisiin kultakin erilliset lisenssit.

5. Omaan käyttöön kasvatusta ei luultavasti sallittaisi ainakaan aluksi.

– Jos kotikasvatus myöhemmin sallitaan, vaatisi se kasvattajan rekisteröitymisen.

Massachusettsin senaatin raportti on luettavissa täällä: http://www.scribd.com/doc/303174588/Report-of-the-Special-Senate-Committee-on-Marijuana

Kääntäjät: Hilarius ja Wombatti

Alkuperäinen artikkeli julkaistu 8.3.2016:
https://www.leafly.com/news/headlines/5-major-takeaways-from-massachusetts-report-on-legalizing-cannabi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *