3-vuotias Tristan on Irlannin ensimmäinen lääkekannabispotilas

3-vuotias Tristan on Irlannin ensimmäinen lääkekannabispotilas

Irlannin Dunmanwaystä kotoisin oleva 3-vuotias Tristan Forde kärsi jopa kahdestakymmenestä epilepsiakohtauksesta päivässä, mutta kannabisöljyn ansiosta kohtaukset ovat käytännössä loppuneet kokonaan.

Tristan sairastaa Dravet’n oireyhtymää. Ennen kannabishoitoa lapsen kohtaukset saattoivat kestää jopa tunnin ja ne olivat niin rajuja, että hänen täytyi käyttää kypärää.

Viime joulukuussa Tristan ja hänen äitinsä Yvonne Cahalane joutuivat muuttamaan Coloradoon, missä he pystyivät hoitamaan pojan sairautta kannabiksella rikkomatta lakia. He kuuluivat pieneen coloradolaiseen ”kansainväliset lääkekannabispakolaiset” -ryhmään. Tristanin isä ja veli sen sijaan jäivät läntiseen Corkiin.

Kun Tristania hoidettiin Yhdysvalloissa, hänen lääkärinsä Irlannissa anoi maan terveysministeri Simon Harrisilta lupaa hoitaa poikaa kannabisöljyllä. Lupa myönnettiin Tristanille ensimmäisenä Irlannissa ja nyt hän voi saada hoitoa kotimaassaan.

Palatessaan Corkiin, pikku-Tristan sai kunnian laittaa Dunmanwayn kaupungin jouluvalot päälle.

Tristanilla ei ole ollut kohtauksia kolmeen kuukauteen.


Lähteet: RTE | Irish Times

Avainsanat: , ,

Kalle77, lumikko, Jyuni ja 1 muu henkilö tykkää tästä


Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

  • Juha MS-potilas kirjoitukseen Rentoutumismatkalle Amsterdamiin?: “Kannabiskahviloista.24. joulukuuta 2018 kello 07:19
  • jebu55 kirjoitukseen Rentoutumismatkalle Amsterdamiin?: “Mistä saan kannabista ?23. joulukuuta 2018 kello 22:10
  • jebu55 kirjoitukseen Leaflylta CBD-terveystuotteita: “Mistä sitä saa.olen etsinyt toimijaa jolta saa cbd öljyä.krooniset kivut yli 42 työvuoden jälkeen kovat.opioidia ei viitsisi jatkuvasti syödä.23. joulukuuta 2018 kello 21:55
  • Kalle77 kirjoitukseen Juuri nyt: Lääkekannabiksen alasajo Suomessa: “Jospa lääkärit oikeuteen potilaittensa pahoinpitelystä tai ketkä estää lunnollisen lääkkeen käytön, oikeutta ihmisille.21. marraskuuta 2018 kello 18:12
  • Empiristi kirjoitukseen Juuri nyt: Lääkekannabiksen alasajo Suomessa: “No nyt on kyllä harvinaisen perseestä, mikäli tuollainen toiminta onnistuu. Ei jumalauta, muualla maailmaa kannabista laillistetaan lääke- sekä viihdekäyttöön kiihtyvällä…19. marraskuuta 2018 kello 19:24
Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!