3-vuotias Tristan on Irlannin ensimmäinen lääkekannabispotilas

3-vuotias Tristan on Irlannin ensimmäinen lääkekannabispotilas

Irlannin Dunmanwaystä kotoisin oleva 3-vuotias Tristan Forde kärsi jopa kahdestakymmenestä epilepsiakohtauksesta päivässä, mutta kannabisöljyn ansiosta kohtaukset ovat käytännössä loppuneet kokonaan.

Tristan sairastaa Dravet’n oireyhtymää. Ennen kannabishoitoa lapsen kohtaukset saattoivat kestää jopa tunnin ja ne olivat niin rajuja, että hänen täytyi käyttää kypärää.

Viime joulukuussa Tristan ja hänen äitinsä Yvonne Cahalane joutuivat muuttamaan Coloradoon, missä he pystyivät hoitamaan pojan sairautta kannabiksella rikkomatta lakia. He kuuluivat pieneen coloradolaiseen ”kansainväliset lääkekannabispakolaiset” -ryhmään. Tristanin isä ja veli sen sijaan jäivät läntiseen Corkiin.

Kun Tristania hoidettiin Yhdysvalloissa, hänen lääkärinsä Irlannissa anoi maan terveysministeri Simon Harrisilta lupaa hoitaa poikaa kannabisöljyllä. Lupa myönnettiin Tristanille ensimmäisenä Irlannissa ja nyt hän voi saada hoitoa kotimaassaan.

Palatessaan Corkiin, pikku-Tristan sai kunnian laittaa Dunmanwayn kaupungin jouluvalot päälle.

Tristanilla ei ole ollut kohtauksia kolmeen kuukauteen.


Lähteet: RTE | Irish Times

Avainsanat: , ,

Kalle77, lumikko, Jyuni ja 1 muu henkilö tykkää tästä


Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

  • Kalle77 kirjoitukseen tehtava: Snapchat: “1. marraskuuta 2018 kello 22:01
  • Kalle77 kirjoitukseen tehtava: Snapchat: “1. marraskuuta 2018 kello 17:31
  • Kalle77 kirjoitukseen tehtava: Snapchat: “Väärä kuva lähti jonka kuuluu poistaa täältä joku muu kun en pysty poistamaan sitä itse. Kiitos30. lokakuuta 2018 kello 10:39
  • MaryJ kirjoitukseen Terence McKenna kannabiksesta: “Minun mielestä tämä on mielenkiintoisin ja innoittavin juttu, mitä olen piitkään aikaan lukenut. Aivan mahtavaa! Pidän tarkoista ja syväluotaavista tietopläjäyksistä…10. elokuuta 2018 kello 07:28
  • Vieras kirjoitukseen Apteekilta viesti potilaille: Fimea pysäyttää lääkekannabisvalmisteen maahantuonnin Suomeen: “Voihan helvata. Joudun siis taas siirtymään taas gaba-pentin -norspan (subutex) lääkitykseen, silloin on kyllä aika päihtynyt olo. Miksi pitää kurjistaa…7. elokuuta 2018 kello 21:02
Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!