Rentoutumismatkalle Amsterdamiin?

Rentoutumismatkalle Amsterdamiin?

Hollannissa kannabista myydään lukuisissa coffeeshopeiksi nimetyissä kannabiskahviloissa.

Varsinkin Amsterdamin katukuvassa hyvin esillä olevat, kannabista myyvät kahvilat eivät saa suoraan mainostaa kannabiksen myyntiä. Kannabis ei ole Hollannissa varsinaisesti laillista, mutta poliisi ei sakota viiden gramman tai sitä pienempien kannabisannosten hallussapidosta tai käytöstä. Kannabiskahvilat on mainosten puutteesta huolimatta kohtalaisen helppo tunnistaa, sillä coffeeshop-nimen lisäksi ne herättävät huomiota kirkkailla, räikeillä väreillään. Lisensoidun kannabiskahvilan seinästä löydät myös sinivihreän tarran.

Coffeeshopeissa saa myydä ainoastaan miedoiksi luokiteltuja huumeita, joka käytännössä tarkoittaa sitä ettei kertaostos ei saa ylittää viittä grammaa. Lisäksi kahviloissa myydään valmiiksi käärittyjä sätkiä, sekä kannabisvoihin leivottuja kakkuja, jotka tutummin tunnetaan nimellä space cake. Tunnetuin Coffeeshop Amsterdamissa on Leidseplein-aukiolla sijaitseva Bulldog, joka on erityisesti turistien suosiossa. Rauhallisemmalle kahvittelijalle hieman rennompaa ja hiljaisempaa tunnelmaa tarjoavat keskusta-alueen sekä vanhankaupungin ulkopuolella olevat kahvilat.

Kannabistuotteiden myynti alle 18-vuotiaille on kiellettyä.

Edullisimmin matkaan pääset Helsingistä, josta lentomatka Amsterdamin Schipholin lentokentälle kestää vajaat kolme tuntia. Tällä hetkellä edullisimmillaan menopaluumatkan saa Transavialta hintaan 100 euroa.

Lentokenttä sijaitsee ainoastaan 15 kilometrin päässä keskustasta, ja lukuisien bussi- sekä junayhteyksien ansiosta kulku Amsterdamin keskustaan on helppoa. Kaupungin päärautatieasema sijaitsee lähellä keskustan sykkeessä, ja yhdistää Amsterdamin Euroopan metropoleihin. Kulkeminen kaupungissa on helppoa ja mukavaa – julkisen liikenteen osalta junat, bussit, taksit ja metrot palvelevat kattavasti. Pyörien vuokrat ovat edullisia, ja kaupungissa liikkuminen pyörällä tai jalkaisin on sekä turvallista että helppoa.

Majoittumiseen Amsterdam tarjoaa lähes rajattomat mahdollisuudet – luksushotellit, kotoisat break and breafastit, hostellit, budjettihotellit ja huoneistot ympäri kaupunkia takaavat majoituksen jokaiseen makuun. Esimerkiksi mukava ja turvallinen Delta Hotel City tarjoaa kahden yön majoituksen kahdelle aikuiselle aamiaisen kanssa vain reilulla 200 eurolla.

Ainoa ikävä huomionarvoinen seikka Amsterdamiin matkustavalle ovat taskuvarkaat – pidä siis matkatavaroitasi erityisen hyvin silmällä, ammattimaiset varkaat tyhjentävät turistien taskut silmänräpäyksessä.

 

Lähteet: Tripto, Amsterdam  info, Tripster, Buzzfeed

Avainsanat: , , ,

jebu55, Jani Pikkumäki, AnnaAngel ja 1 muu henkilö tykkää tästä


Tietoa kirjoittajasta

Verkkolehti Loharin tutkiva ammattijournalisti. Kotimaan ja ulkomaan uutiset.

2
Jätä kommentti

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Juha MS-potilasjebu55 Recent comment authors
  Subscribe  
uusin vanhin eniten tykkäyksiä
Ilmoita
jebu55
Jäsen

Mistä saan kannabista ?

Juha MS-potilas
Jäsen

Kannabiskahviloista.

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

  • Juha MS-potilas kirjoitukseen Rentoutumismatkalle Amsterdamiin?: “Kannabiskahviloista.24. joulukuuta 2018 kello 07:19
  • jebu55 kirjoitukseen Rentoutumismatkalle Amsterdamiin?: “Mistä saan kannabista ?23. joulukuuta 2018 kello 22:10
  • jebu55 kirjoitukseen Leaflylta CBD-terveystuotteita: “Mistä sitä saa.olen etsinyt toimijaa jolta saa cbd öljyä.krooniset kivut yli 42 työvuoden jälkeen kovat.opioidia ei viitsisi jatkuvasti syödä.23. joulukuuta 2018 kello 21:55
  • Kalle77 kirjoitukseen Juuri nyt: Lääkekannabiksen alasajo Suomessa: “Jospa lääkärit oikeuteen potilaittensa pahoinpitelystä tai ketkä estää lunnollisen lääkkeen käytön, oikeutta ihmisille.21. marraskuuta 2018 kello 18:12
  • Empiristi kirjoitukseen Juuri nyt: Lääkekannabiksen alasajo Suomessa: “No nyt on kyllä harvinaisen perseestä, mikäli tuollainen toiminta onnistuu. Ei jumalauta, muualla maailmaa kannabista laillistetaan lääke- sekä viihdekäyttöön kiihtyvällä…19. marraskuuta 2018 kello 19:24
Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!