Kannabiksen laillistaminen luo työpaikkoja Oregonissa

Kannabiksen laillistaminen luo työpaikkoja Oregonissa

HUOM! Tämän uutisen vanha, alkuperäinen sivu on saanut näin monta tykkäystä:

AUTA ja TUE Loharia tykkäämällä tästä uudesta sivusta niin saadaan uutiset näkyville!

LÄMMIN KIITOS. <3
-Lohari

Kannabiksen laillistaminen on luonut Oregonissa ainakin 2 165 uutta työpaikkaa, ja markkinoiden kasvaessa työpaikkoja tulee lisää.

Kannabisteollisuus on hurjassa kasvussa Oregonin osavaltiossa Yhdysvalloissa. Oregon Cannabis Jobs Report -raportin mukaan ”kannabis-työntekijöille” maksetaan palkkaa tänä vuonna miltei 46 miljoonaa dollaria. Employment Departmentin eli Oregonin työllistämisosaston mukaan Oregonin alkoholisektori työllisti viime vuonna 1 450 ihmistä ja maksoi heille palkkoja 28 miljoonaa dollaria.

Raportti menee pintaa syvemmälle ja paneutuu myös kannabisteollisuuden potentiaalisiin vaikutuksiin. Yhteenvetona raportissa todetaan että markkinat ovat ”paljon vahvemmat” kuin aiemmin on luultu.

Yksi raportin neljästä tekijästä, Beau Whitney, totesi että kannabisalan työntekijöiden palkanmaksun taloudellinen vaikutus voi olla sadoissa miljoonissa. Ja kun alan työntekijät käyttävät palkkatulojaan, se aiheuttaa ”heijastusvaikutuksen”, Whitney lisäsi.

Muita huomioita raportista:

  • Noin 46 miljoonaa dollaria odotettavissa palkanmaksuina kannabisalan työntekijöille 2016, ja potentiaalisesti jopa 197 miljoonaa dollaria vuoden 2017 loppuun mennessä.
  • 27% kasvu odotettavissa kannabis-vähittäiskaupan työpaikoissa vuoden 2017 loppuun mennessä.
  • Oregon Liquor Control Commission, joka valvoo kannabisyritysten lupa-asioita, on saanut yli 950 lupahakemusta, joista vain kymmenen on hyväksytty.

Raportti on kasattu luottamuksellisista puhelinhaastatteluista sekä Oregon Health Authorityyn rekisteröityjen kannabis-apteekkien suorittamista nettikyselyistä. Kyselyiden vastausprosentti oli 55% ja virhemarginaali +/-10 prosenttia.

Toimittaja: Tuomas Karhunen

Käännetty 16.5.2016 julkaistusta artikkelista:
http://www.statesmanjournal.com/story/news/local/oregon/2016/05/16/report-oregons-marijuana-market-taking-off/84461532/

 

Avainsanat: , ,

Captainkidd tykkää tästä


Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

  • Juha MS-potilas kirjoitukseen Rentoutumismatkalle Amsterdamiin?: “Kannabiskahviloista.24. joulukuuta 2018 kello 07:19
  • jebu55 kirjoitukseen Rentoutumismatkalle Amsterdamiin?: “Mistä saan kannabista ?23. joulukuuta 2018 kello 22:10
  • jebu55 kirjoitukseen Leaflylta CBD-terveystuotteita: “Mistä sitä saa.olen etsinyt toimijaa jolta saa cbd öljyä.krooniset kivut yli 42 työvuoden jälkeen kovat.opioidia ei viitsisi jatkuvasti syödä.23. joulukuuta 2018 kello 21:55
  • Kalle77 kirjoitukseen Juuri nyt: Lääkekannabiksen alasajo Suomessa: “Jospa lääkärit oikeuteen potilaittensa pahoinpitelystä tai ketkä estää lunnollisen lääkkeen käytön, oikeutta ihmisille.21. marraskuuta 2018 kello 18:12
  • Empiristi kirjoitukseen Juuri nyt: Lääkekannabiksen alasajo Suomessa: “No nyt on kyllä harvinaisen perseestä, mikäli tuollainen toiminta onnistuu. Ei jumalauta, muualla maailmaa kannabista laillistetaan lääke- sekä viihdekäyttöön kiihtyvällä…19. marraskuuta 2018 kello 19:24
Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!