Harvardin yliopisto: Kannabis vähentää syöpäsolujen kasvun puoleen kolmessa viikossa

Harvardin yliopisto: Kannabis vähentää syöpäsolujen kasvun puoleen kolmessa viikossa

Harvardin yliopiston vuonna 2007 tekemä tutkimus on kattavin THC:n kasvaimia tuhoavasta vaikutuksesta tehty tutkimus. Tutkijat havaitsivat eläinkokeissa, että jo kolmessa viikossa THC-annokset saivat keuhkosyöpäkasvainten kasvun hidastumaan puolella. Pahanlaatuiset solumuutokset pienenivät vielä enemmän.

Kokeissa siis tutkittiin kannabiskasvin pääasiallisinta päihdyttävää ainetta, kannabinoidia nimeltä delta-9-tetrahydrokannabinoli eli THC.

Kuten useat muutkin tutkimukset, myös Harvardin yliopiston tutkimus osoittaa, että THC-annokset vähensivät syöpäsolujen kasvua ja leviämistä. Eräs tutkijoista, tohtori Anju Preet sanoo: ”Kun soluja esikäsitellään THC:llä, niissä on vähemmän epidermaalisen kasvutekijän reseptori EGFR:n stimuloimaa invaasiota kuin useissa in vitro -kokeissa.”

Laboratoriokokeiden jälkeen tutkijat annostivat koehiiriä, joihin oli istutettu keuhkosyöpäsoluja, THC:llä ja havaitsivat, että kolmen viikon jälkeen kasvaimet olivat pienentyneet sekä kooltaan että painoltaan noin 50 % kontrolliryhmään verrattuna. Preetin mukaan keuhkojen solumuutokset pienenivät jopa melkein 60 prosentilla, ja syövän edistymiseen liittyvät ”proteiinimarkkerit” olivat myös vähentyneet huomattavasti.

Tutkijat ennustavat, että THC:llä oli näin hyvä vaikutus taistelussa syöpäkasvaimia vastaan, koska se aktivoi solusyklejä estäviä molekyylejä ja voi myös vaikuttaa angiogeneesiin ja vaskularisaatioon, jotka aiheuttavat syövän kasvamista.

Vaikka tutkimuksen julkaisemisesta on pian kulunut kymmenen vuotta, se säilyy edelleen yhtenä tärkeimmistä ikinä tehdyistä kannabikseen liittyvistä tutkimuksista.


Lähde: WeAreChange.org

Avainsanat: ,


Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

  • Kalle77 kirjoitukseen tehtava: Snapchat: “1. marraskuuta 2018 kello 22:01
  • Kalle77 kirjoitukseen tehtava: Snapchat: “1. marraskuuta 2018 kello 17:31
  • Kalle77 kirjoitukseen tehtava: Snapchat: “Väärä kuva lähti jonka kuuluu poistaa täältä joku muu kun en pysty poistamaan sitä itse. Kiitos30. lokakuuta 2018 kello 10:39
  • MaryJ kirjoitukseen Terence McKenna kannabiksesta: “Minun mielestä tämä on mielenkiintoisin ja innoittavin juttu, mitä olen piitkään aikaan lukenut. Aivan mahtavaa! Pidän tarkoista ja syväluotaavista tietopläjäyksistä…10. elokuuta 2018 kello 07:28
  • Vieras kirjoitukseen Apteekilta viesti potilaille: Fimea pysäyttää lääkekannabisvalmisteen maahantuonnin Suomeen: “Voihan helvata. Joudun siis taas siirtymään taas gaba-pentin -norspan (subutex) lääkitykseen, silloin on kyllä aika päihtynyt olo. Miksi pitää kurjistaa…7. elokuuta 2018 kello 21:02
Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!